Frans Polynesië

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Frans Polynesië

In Frans Polynesië is het in onze winter en ons voorjaar regentijd, dus gedurende die maanden kun je er beter niet naar toe reizen. De beste reistijd voor Frans Polynesië is daarmee van mei tot en met oktober. De temperatuur is er aangenaam warm en het regent er niet veel.  

Frans Polynesië

Reisadvies

Reizen naar alle eilanden in Frans Polynesië is veilig en er zijn geen veiligheidsrisico's. Check vóór vertrek altijd even het actuele reisadvies.

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Frans Polynesië

 

Visa zaken

Voor reizen naar Frans Polynesië heb je als Nederlander geen visum nodig. Je krijgt bij aankomst een stempel in je paspoort waarmee je maximaal 3 maanden in het land mag blijven.  

Inentingen

Voor reizen naar Frans Polynesië zijn geen vaccinaties verplicht. Uitzondering hierop vormt de vaccinatie tegen gele koorts; als je 7 dagen vóór je bezoek aan Frans Polynesië in een land bent geweest waar gele koorts voor komt, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Daarnaast wordt, ongeacht verblijfsduur, een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor Frans Polynesië

Feestdagen & festivals

5 maart Arrivee de l'Evangile
8 mei Fete de la Victoire
29 juni Dag van de autonomie
14 juli Quatorze Julliet
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vluchten naar Frans Polynesië gaan allemaal eerst naar het hoofdeiland Tahiti. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je alleen met één of meerdere tussenlandingen vliegen op Tahiti. De vliegtijd bedraagt dan minimaal 21-22 uur. Een retour ticket boek je vanaf ongeveer €1.700 per persoon.

Bekijk hier de beste vliegtickets naar Frans Polynesië

Voor vluchten tussen de eilanden onderling is het aan te raden een airpass van Air Tahiti aan te schaffen. Zo kun je een pas kopen waarmee je 4 verschillende eilanden kunt bezoeken voor ongeveer €350 per persoon. Meer informatie hierover vind je op de website van Air Tahiti

Dagbudget

Een reis naar en door Frans Polynesië is niet goedkoop. Zeker op de meer bekende eilanden als Bora Bora en M'oorea kan het moeilijk zijn een accommodatie te vinden die binnen een backpacker budget past. Andere eilanden als Maupiti en Huahine hebben meer on a budget opties. Onderstaand vind je een dagbudget per persoon, waarbij je over het algemeen in een simpel hostel/hotel slaapt zonder zeezicht.

Backpacker €60-70
Backpacker+ €€ €70-100

Meer weten?

Wil je graag naar Frans Polynesië reizen, maar heb je beperkt de tijd en wil je liever niet alles zelf moeten regelen? Bekijk dan de georganiseerde reizen bij één van deze aanbieders:

Tenzing Travel voor avontuurlijke reizen naar Frans PolynesiëLogo Tenzing4Kras voor compleet verzorgde reizen naar Frans PolynesiëLogo Kras2Accommodaties in Frans Polynesië variëren sterk in prijs en er zit veel verschil in aanbod op de onderlinge eilanden. Onderstaand vind je de accommodaties op de meest populaire eilanden van Frans Polynesië:

☛ Bekijk hier de accommodaties op Tahiti

Bekijk hier de accommodaties op Bora Bora

Bekijk hier de accommodaties op Moorea

 

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.