Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Australië

Australië is een ontzettend groot land. Je zult er daarom ook niet raar van te staan kijken dat we hiervoor meerdere klimaattabellen gebruiken. We hebben onderscheid gemaakt tussen Centraal-, Noordoost-, Zuidoost- en Zuidwest-Australië en Tasmanië.

 

De beste reistijd voor Centraal-Australië is in de maanden april tot en met oktober. De temperaturen zijn heerlijk en er valt slechts sporadisch een bui. Buiten deze maanden om regent het er ook weinig, alleen lopen de temperaturen dan op tot ruim boven de 30 graden.

 

De beste reistijd voor Noordoost-Australië is van juli tot en met november. De temperatuur schommelt dan tussen een heerlijke 25 en 30 graden. Buiten deze maanden loopt de kans op een flinke regenbui aanzienlijk op. Vooral in de maanden januari tot en met maart kan dit het reizen behoorlijk beperken.

 

De beste reistijd voor Zuidoost-Australië is van maart tot en met mei en van augustus tot en met februari. Eigenlijk kun je het gehele jaar door prima reizen in dit gedeelte van het land, alleen in de maanden juni en juli zakt de temperatuur tot rond de 15 graden, wat voor velen toch net iets te koud is voor vakantie.

 

Zuidwest-Australië kun je eigenlijk ook het gehele jaar door prima bezoeken. In de maanden januari tot en met maart loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden. In juni tot en met augustus tot iets onder de 20.

 

De beste reistijd voor Tasmanië is van november tot en met april. Tijdens deze maanden is de temperatuur aangenaam en loop je niet meer of minder kans op een regenbui dan tijdens de rest van het jaar. Gedurende de maanden maart tot en met oktober zakt de temperatuur hier tot tussen de 17 en 13 graden.

Centraal-Australië

Noordoost-Australië

Zuidoost-Australië

Zuidwest-Australië

Reisadvies

Australië is een veilig land om in te reizen. Hiervoor gelden dan ook geen veiligheidsrisico’s. Wel is het van belang rekening te houden met de uitgestrektheid van het land. Vooral wanneer je de Outback intrekt is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te treffen. In sommige gebieden kom je dagenlang niemand tegen, het is dan belangrijk voldoende extra eten en drinken bij je te hebben. Aangezien de veiligheidssituatie mogelijk kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Australië te checken.

 

 

Visa zaken

Voor Australië heb je als Nederlander een visum nodig. Je vraagt dit van tevoren aan bij deze website

 Of je laat je visumaanvraag afhandelen door een visumbureau. Met een toeristenvisum mag je maximaal drie maanden in het land verblijven.

Inentingen

Voor Australië worden geen vaccinaties aanbevolen. Alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen worde een vaccinatie aangeraden tegen Japanse encefalitis. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Australië te checken.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
26 januari Australia Day
2 en 9 maart, 4 mei en 5 oktober (afhankelijk van de provincie) Labour Day
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
8 juni Queens Birthday

Dagbudget

Australië is geen goedkoop land. Het kent een Westerse levensstandaard en daar betaal je voor. Een overnachting in een hostel op een slaapzaal kost je ongeveer €20. Een hotelkamer met iets meer comfort gaat weg vanaf €50. De prijs van eten is vergelijkbaar met dat in Nederland. Groenten en fruit zijn in sommige gebieden zelfs nog duurder. En ook transport is niet goedkoop. Het minst duur reis je er met de bus. Maar omdat de afstanden er al snel enorm zijn, schieten ook deze kosten de lucht in.

Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.