Een reis naar Rottnest Island in Australië

Reismeisje 07 juni 2019

Geschreven door Lizette & Leon van The Salty Beachbums

quokkaselfie 2

Ohh kijk, daar komen er twee tevoorschijn! Met hun guitige oogjes kijken ze ons aan en snuffelen aan onze rugtassen. Een grote glimlach verschijnt op ons gezicht bij het zien van deze schattige diertjes. Ze kruipen bijna op onze schoot, zo gewend zijn ze al aan mensen. We kunnen het niet laten, gewapend met onze GoPro maken we een hilarische selfie met de quokka's. Grote kans dat je nog niet eerder van dit diertje heb gehoord Knipogen. Een quokka (spreek uit: kwokka) is een kleine kangoeroe soort die alleen voorkomt op Rottnest island, gelegen voor de kust van West-Australië. Deze niet-verlegen diertjes zijn de grootste trekpleister van het eiland, maar naast de quokka's heeft Rottnest island nog zoveel meer te bieden. Vandaag vertellen we jou er op Reismeisje graag meer over!

leonfiets

Fietsparadijs Rottnest Island

Rottnest island kreeg haar naam van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlaming. Hij zag de quokka's en dacht dat het ratten waren, waarna hij het eiland de naam "rattennest" gaf. Rottnest island ligt 18 kilometer voor de kust van Perth; iets minder dan een half uur varen met de ferry en je bent er. Aangekomen bij de kleine haven stap je direct vanaf de boot op een fiets, het ideale vervoer op Rottnest eiland. Het eiland is vrij van motorvoertuigen en daardoor heerlijk rustig. Je moet verplicht een fietshelm op en dat vinden wij als Nederlanders (en zeer ervaren fietsers) toch een beetje vreemd Knipogen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je hoofd verbrand!

Voordat je aan de fietstour begint, is het verstandig om eten en drinken in te slaan, aangezien het 24 kilometer fietsen is naar het eindpunt. Of 18 kilometer als je de kortere route neemt. Met een rugzak, camera en snorkel spullen beginnen we op een rustig tempo te fietsen. Het landschap is vrij heuvelachtig, net alsof je door de duinen fietst. Achter elke bocht wacht er een oogverblindend strand en we kunnen het niet laten om overal even van onze fiets te stappen. Rottnest, door locals liefkozend "Rotto" genoemd, heeft meer dan 60 stranden waar je kunt relaxen, zwemmen of snorkelen. Onze favo spots zijn The Basin, Parakeet Bay, Little Salmon Bay, Parker Point en Little Armstrong Bay. 

Parker Point

Beschermd natuurgebied

Parker Point is de eerste stop waar we een duik nemen. Het heldere turquoise water nodigt uit om te snorkelen en we worden al snel verrast door nieuwsgierige vissen. Het is nog best fris maar er valt zoveel te zien dat we zeker een uur in het water blijven. We zien koraal, octopussen en een grote kreeft! Rottnest island is een beschermd natuurgebied met meer dan 400 soorten vis, twintig soorten koraal en in het juiste seizoen maak je ook kans om dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen te zien. Eenmaal uit het water smeren we ons goed in want de zon is hier genadeloos en er zijn geen bomen voor schaduw. Zeker iets om rekening mee te houden!

Rottnesteiland

Witte zandstranden & zoutmeren

Onderweg naar het volgende paradijselijke strand zien we een slang de weg over kruipen, gelukkig weten we die nog net te ontwijken. De tijd vliegt voorbij en we fietsen terug langs een paar zoutmeren, waarvan er één roze kleurt. Erg apart om te zien en een goed moment om de camera erbij te pakken. Het mooiste aan Rottnest island vinden we dat het nog puur is, er zijn weinig winkels en gebouwen, gewoon één met de natuur. Daarbij is het ook niet super toeristisch, tenzij je in de schoolvakanties gaat natuurlijk. Heel West-Australië is in vergelijking met andere delen nog vrij onontdekt en daar houden wij van! Achteraf gezien vonden we een dagtocht eigenlijk te kort, minimaal twee dagen is beter. Op die manier kun je meer genieten van de omgeving en onderweg meer stops maken.

Terug in de haven zien we een paar pelikanen voorbij vliegen, wat een mooie afsluiter van de dag. We kunnen wel zeggen dat Rottnest eiland ons hart heeft gestolen en we kijken er dan ook naar uit om snel terug te keren. Wie houdt er nou niet van witte zandstranden, verborgen baaien en schattige dieren? Rottnest island: we will be back!

Wie zijn The Salty Beachbums?

Wij zijn Lizette & Leon, een reislustig koppel dat sinds mei 2018 alles heeft achtergelaten om fulltime te gaan reizen. We reizen voornamelijk naar tropische ongerepte bestemmingen met een mix van actief, natuur, cultuur & duiken. Inmiddels hebben we er een maand Indonesië, een jaar Nieuw Zeeland op zitten en vertrekken bijna naar Australië voor een jaar. Daarna.. wie weet! Wil je ons volgen? Dat kan via ons blog en Instagram!

@Australië @Oceanië #australië #rotnnest island #wildlife #reizen

1 reactie

 • Lydia

  07 juni 2019 om 09:49

  Als je dit leest wil je toch gelijk je koffers pakken.. jaloersss! Ik hoop dat dit soort ongerepte natuur lang verborgen blijft voor het massa toerisme... zo mooi!

  Beantwoorden

  • The Salty Beachbums Lydia

   07 juni 2019 om 22:17

   Ja is een prachtig eiland! Hopen wij ook!

  • Reismeisjenl Lydia

   08 juni 2019 om 08:57

   Echt he!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.