Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Panama

De beste reistijd voor Panama is van november tot en met maart. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Panama

Reisadvies

Panama is redelijk veilig om in te reizen. Alleen het grensgebied met Colombia staat te boek als onveilig vanwege de vele drugs- en kartelactiviteiten die hier plaats hebben. Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan veranderen, is het raadzaam voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Panama te checken.

Visa zaken

Als Nederlander mag je 6 maanden door Panama reizen zonder visum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ambassade in Brusslel of het consulaat in Rotterdam.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP, gele koorts en Hepatitis A. Daarnaast komt malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Panama.

Feestdagen & festivals

1 en 2 januari Nieuwjaar
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
11 oktober Dag van de Revolutie
3 november Onafhankelijkheidsdag
28 november Nationale feestdag
15 september Bevrijdingsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Panama Stad kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan bijna 11 uur. Een retour ticket boek je vanaf €550 per persoon via KLM of Schiphol Tickets.

Dagbudget

Panama is geen heel dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel voor dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.