Nicaragua

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nicaragua

De beste reistijd voor Nicaragua is van november tot en met april. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Nicaragua

Reisadvies

Nicaragua is redelijk veilig om in te reizen. Oplettendheid is wel geboden in de mijnendriehoek, de Noord Atlantische Autonome Regio en in en rond de steden Siuna, Rosita en Bonanza. Verder gelden de gebruikelijke waarschuwingen voor de grote steden in de rest van het land. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Nicaragua te checken.

☛ Bekijk hier het actuele reisadvies voor Nicaragua

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Nicaragua reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Nicaragua reizen? Neem dan contact op met de ambassade of het consulaat in Den Haag.

Inentingen

Voor Nicaragua worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP en Hepatitis A. Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de 7 dagen voorafgaand aan je bezoek aan Nicaragua in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Daarnaast komt malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor Nicaragua

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
19 juli Dag van de Nationale Bevrijding
14 september Nationale feestdag
15 september Bevrijdingsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar de hoofdstad Managua kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 17 uur. Een retour ticket boek je vanaf €600 per persoon. Een alternatief is om Nicaragua te combineren met buurland Costa Rica. Je kunt dan vliegen op de hoofdstad San José vanaf €525 per persoon en over land door beide landen reizen. Een mooie combinatie, waar je wel minimaal 3 weken voor moet hebben.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Managua

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar San José

Dagbudget

Nicaragua is een geen dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel voor dagbudget.

Backpacker €20 - €30
Backpacker+ €€ €30 - €40

Meer weten?

Wil je graag georganiseerd reizen naar Nicaragua? Neem dan een kijkje bij één van de volgende reisaanbieders:

☛ Shoestring voor avontuurlijke, diverse reizen naar Nicaragua

SNP voor individuele rondreizen naar Nicaragua

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.