Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nicaragua

De beste reistijd voor Nicaragua is van november tot en met april. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Nicaragua

Reisadvies

Nicaragua is redelijk veilig om in te reizen. Oplettendheid is wel geboden in de mijnendriehoek, de Noord Atlantische Autonome Regio en in en rond de steden Siuna, Rosita en Bonanza. Verder gelden de gebruikelijke waarschuwingen voor de grote steden in de rest van het land. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Nicaragua te checken.

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Nicaragua reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Nicaragua reizen? Neem dan contact op met de ambassade of het consulaat in Den Haag.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Daarnaast komt malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Nicaragua

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
19 juli Dag van de Nationale Bevrijding
14 september Nationale feestdag
15 september Bevrijdingsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Managua kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 17 uur. Een retour ticket boek je vanaf €580 per persoon via WTC, KLM of Schiphol Tickets.

Dagbudget

Nicaragua is een geen dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel voor dagbudget.

Backpacker €20 - €30
Backpacker+ €€ €30 - €40

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.