Mexico

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mexico

Mexico is een relatief groot land met verschillende klimaten, maar een redelijk stabiele temperatuur variërend van 25 tot 33 graden. Uitzondering daarop vormt centraal Mexico waar de temperatuur het gehele jaar schommelt tussen 20 en 25 graden. De beste reistijd voor Mexico is in het algemeen tussen december en maart. Dan valt de minste regen, heb je geen risico op orkanen langs de kust (augustus en september zijn maanden waarin orkanen kunnen passeren) en is het (nog) niet zo enorm heet. Onderstaand vind je het klimaat voor de meest toeristische provincie in Mexico, Yucatán.

Yucatán

Reisadvies

Het officiële reisadvies voor Mexico wisselt. In het hele land wordt sowieso aangeraden met opmerkzaamheid te reizen, waarbij het Noordoosten en Zuidwesten op dit moment (2020) niet worden aangeraden. Dat gezegd hebbende, kun je met gezond verstand prima veilig door de rest van Mexico reizen. Mexicanen zijn erg gastvrij en vriendelijk en helpen bezoekers aan hun land graag. Reis dus met de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in gedachten, maar laat je niet afschrikken om naar Mexico te reizen.

Bekijk het actuele reisadvies voor Mexico hier

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor een reis naar Mexico geen additioneel visum nodig. Bij aankomst in het land ontvang je een stempel in je paspoort, waarmee je 90 dagen in Mexico mag verblijven. Ben je van plan langer naar Mexico te gaan? Neem dan even contact op met de ambassade in Den Haag. Extra tip: let er bij aankomst in Mexico op dat je een retour vliegticket óf ander bewijs dat aantoont dat je het land binnen 90 dagen weer verlaat, kunt laten zien. 

Inentingen

Voor een reis naar Mexico is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je in de 7 dagen voorafgaand aan je aankomst in Mexico, in een land bent geweest waar gele koorts voor komt. Dit geldt ook als je een tussenstop van minimaal 12 uur hebt gehad in een land waar gele koorts voor komt. Verder worden, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A sterk aangeraden. 

Regel hier je vaccinaties voor Mexico

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
eerste maandag in februari Dag van de grondwet
19 februari Dag van het leger
16 maart Diá de Benito Juárez
1 mei Dag van de arbeid
5 mei Cinco de Mayo
16 september Onafhankelijkheidsdag
16 november Dag van de revolutie
25 december Kerst
31 december Oudjaarsavond

Vliegtickets

Vliegen naar Mexico kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Praktisch en financieel is het de beste optie te vliegen op Cancún. Wanneer je rechtstreeks op Cancún vliegt, bedraagt de vliegtijd 10 uur. Een retour vliegticket naar Cancún boek je al vanaf €575 per persoon.

Vergelijk hier de beste vliegtickets voor Mexico

Dagbudget

Mexico is een relatief goedkoop land om doorheen te reizen. Het ligt uiteraard wel aan waar je precies bent; op bepaalde plekken in het toeristische Yucatán zul je bijvoorbeeld duurder uit zijn. Onderstaand vind je een gemiddeld dag budget op basis van accommodatie, eten en lokaal vervoer per persoon.

Backpacker €35-40
Backpacker+ €€ €50-60

Meer weten?

Wil je graag georganiseerd naar Mexico reizen? Kijk dan bij één van deze reisaanbieders:

Tui - breed aanbod van reizen naar Mexico
Logo Tui

Prijsvrij - betaalbaar aanbod van reizen naar MexicoLogo Prijsvrij2

Tenzing Travel - avontuurlijk aanbod van reizen naar MexicoLogo Tenzing2 

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.