Costa Rica

Costa Rica

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Costa Rica

De beste reistijd voor Costa Rica is van januari tot en met maart, begin april. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Costa Rica

Reisadvies

Costa Rica heeft een positief reisadvies. Er zijn dan ook geen noemenswaardige beperkingen qua veiligheid voor dit land. Aangezien de veiligheidssituatie ook hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Costa Rica te checken.

Bekijk het reisadvies voor Costa Rica hier

 

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Costa Rica reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Costa Rica reizen? Neem dan contact op met de ambassade in Den Haag.

Inentingen

Voor Costa Rica is het verplicht gevaccineerd te zijn tegen gele koorts, als je 7 dagen vóór binnenkomst in Costa Rica in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden verder aangeraden. Daarnaast komt malaria voor in de regio Limón en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. 

☛ Regel je vaccinaties voor Costa Rica hier

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
11 april National Heroes Day
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
15 augustus Maria Tenhemelopneming
15 september Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar de hoofdstad San José kan direct en indirect vanaf Amsterdam Schiphol. Als je direct vliegt van Amsterdam naar San José doe je er rond 14 uur over. Een retourticket naar San José boek je vanaf €500 á €550 per persoon.

Vergelijk de goedkoopste vliegtickets naar San José

Dagbudget

Costa Rica is geen spotgoedkoop land om doorheen te reizen. Zeker omdat het behoorlijk op de Verenigde Staten is georiënteerd en er veel Amerikanen wonen, wat de prijzen omhoog stuwt. Onderstaande bedragen zijn reëel om als dagbudget aan te houden.

Backpacker €35 - €45
Backpacker+ €€ €45 - €55

Meer weten?

Wil je graag georganiseerd naar Costa Rica reizen? Kijk dan bij één van de volgende reisaanbieders:

Sawadee voor avontuurlijke groeps- en familiereizen

Fox voor compleet verzorgde reizen naar Costa Rica

Reis je liever zelfstandig én met een eigen huurauto? Dat kan prima is Costa Rica. De infrastructuur is er goed, de wegen prima en een eigen auto geeft je veel vrijheid tijdens het reizen. Een auto huren in Costa Rica kan al vanaf €35 per dag via Sunny Cars.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.