Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Belize

De beste reistijd voor Belize is van februari tot en met mei. Hoewel het in alle andere maanden een stuk goedkoper is om in Belize te reizen, heb je dan een vrij grote kans op tropische stormen en heftige buien.

Belize

Reisadvies

Belize heeft een positief reisadvies en is veilig om in te reizen. Alleen in het Noorden bij de grens met Mexico is het goed om extra waakzaam te zijn. Aangezien de veiligheidssituatie ook hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Belize te checken.

Visa zaken

Als Nederlander mag je 30 dagen door Belize reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Belize reizen? Neem dan contact op met de ambassade in Brussel of het consulaat in Amsterdam.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Daarnaast komt met name in de districten Toledo en Stann Creek malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Belize.

Feestdagen & festivals

1 en 2 januari Nieuwjaar
9 maart Commonwealth Day
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
10 september Nationale Dag
19 november Garifuna Day
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Belize City kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 12 uur. Een retour ticket boek je vanaf €550 per persoon via WTC, KLM of via het Duitse Opodo. Een goed alternatief is vliegen naar Guatemala City en Belize met Guatemala combineren.

Dagbudget

Belize is geen goedkoop land om doorheen te reizen. Zeker in vergelijking met de omringende landen, ligt het prijsniveau in Belize een stuk hoger. Onderstaande bedragen zijn reëel om als dagbudget aan te houden.

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.