Reistips voor heerlijk Caye Caulker in Belize

Reismeisje 18 juni 2018

Belize 1

Ik denk dat er geen bestemming is geweest die me ooit meer heeft verrast als Belize deed. We reisden door Guatemala. Prachtig was 't. En we hadden aardig wat tijd. Belize leek een logische aanvulling. Klein en anders. Het leek me vooral Amerikaans. Qua sfeer en cultuur. Wat had ik het mis! We waren de grens nog niet over en daar was de eerste chickenbus. Caribisch. Kleurrijk. Gezellige mensen. Heel eigen dus. Uiteindelijk zijn we zelfs langer in Belize gebleven dan we hadden bedacht. Wát een leuk en ruw landje. Één van de meest toeristische plekken in Belize is Caye Caulker; een eiland op ongeveer een half uur varen voor de kust van Belize. Feitelijk vind je er niets. Er is nauwelijks strand en het barst niet bepaald van de highlights. En tóch is het ontzettend populair bij backpackers en zou ik je zeker weten aanraden dit heerlijke eiland te bezoeken ♥. Waarom? Dat lees je vandaag.

Belize 4

Caye Caulker wordt omringd door het zogeheten barrièrerif van Belize. Met een lengte van ruim 250 kilometer (!) is dit het op één na grootste rif ter wereld. Het is vooral bekend geworden door Jacques Cousteau. Hij was een groot fan van dit gebied. Het onderwaterleven is er ontzettend rijk, het rif relatief ongeschonden en de kalksteengrotten die je er onder water vindt zijn fenomenaal. Voor duikers is Caye Caulker echt fantastisch, maar ook als je snorkelt kun je meer dan genoeg zien. Vanaf Caye Caulker gaan er dagelijks excursies die je naar de randen van het rif brengen. Je plonst het water in en zwemt er meteen tussen de haaien. Of prachtig mooie schildpadden. En het zicht is er extreem goed. Het ligt een beetje aan wat je precies wilt, maar voor een gemiddeld snorkeltripje betaal je rond 65 BZD, wat neer komt op iets minder dan €30 per persoon. Een two tank dive loopt al snel op richting €150. Niet bepaald goedkoop, maar geloof me; Jacques Cousteau was niet voor niets fan Knipogen. Wat ik zelf ook superleuk vond, was een dag zeilen. In de hoofdstraat op Caye Caulker, wat feitelijk een stoffig zandweggetje is, vind je verschillende bureautjes die dit soort tochtjes aanbieden. Je bent dan een hele dag onder de panne, inclusief 3 snorkeltochtjes en eten en drinken. Heel relaxt. 3 jaar geleden betaalden we hier rond €60 voor per persoon.

Belize 5

Caye Caulker is klein. Echt klein. Van Noord naar Zuid is het eiland 5 kilometer land en op de meeste plaatsen rond 1 kilometer breed. Halverwege is het eiland ook nog eens in tweeën gedeeld, door een orkaan die in de jaren 60 over het eilandje raasde. Dit gedeelte wordt nu The Split genoemd en is dé backpacker plek. Je hebt er een klein strandje en een leuk strandbarretje waar je terecht kunt voor een ijskoud biertje. Het is er eenvoudig, maar er hangt een leuk sfeertje en je kunt er lekker van de zon genieten. Hotelletjes op Caye Caulker zijn prijzig. Heel prijzig. Met moeite en afdingen kun je een double met een simpel ontbijtje vinden voor rond $25-30. Maar dan heb je niet veel. Een bed, gedeelde douche en hopelijk schone lakens Knipogen. Als je naar Caye Caulker wilt, is dit de kostenpost waar je helaas niet onder uit komt. 

Al met al heeft Caye Caulker qua toeristische hotspots vrij weinig te bieden. Het draait allemaal om het water. Om de dieren. De plantjes en het leven op zee. Als dat is waar je van houdt, zit je hier echt meer dan goed. Zeker als je van duiken houdt, kun je je gerust een dag of 5-6 vermaken op Caye Caulker. Maar breng dus wel een zakcentje mee, want het is er niet heel goedkoop.

Ben jij al eens in Belize geweest en misschien zelfs wel Caye Caulker? Wat vond je er van?

@Belize @Midden-Amerika #belize #caye caulker #Midden-Amerika #reizen #backpacken

3 reacties

 • Rosanne

  18 juni 2018 om 08:02

  Wij zeggen altijd, een van de beste dagen uit ons leven gehad Caye Caulker, go slow is het motto en dat lukt daar dan ook prima! Rumpunch drinken bij The split, tijdens prachtige zonsondergangen. De meest verse vis ooit gegeten, zeilen, snorkelen en ook daar prima verzorging en relaxte begeleiding. Rondje op het eiland fietsen, aanschuiven bij een bbq op een strandje, perfecter kan niet!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Rosanne

   18 juni 2018 om 09:24

   Jaaaaa! Rumpunch ♥!

  • Nicky Rosanne

   18 juni 2018 om 21:57

   De zeil/snorkel tour bij Raggamuffin was voor ons het hoogtepunt van Caye Caulker Heerlijk na 3 snorkelstops op standje go slow zeilend terug naar Caye Caulker Reggae muziek aan, dansende bemanning en heel veel rumpunch! Grandioos! Qua verblijf is het lastig wij verbleven bij Yuma's guesthouse gelijk naast de ferry Super schoon en lekker rustig (absoluut geen party hostel). En inderdaad relaxen aan de Strip hoort erbij of op het nieuwe strand aan de overkant Kokomo beach (beste sunset plek)

   • Reismeisjenl Nicky

    19 juni 2018 om 07:31

    Dank voor je aanvullingen Nicky!

 • Stefan Bakker

  18 juni 2018 om 19:19

  Do the right thing and eat that cconut.
  De toepasselijke slogan die ik gehoord tijdens mijn bezoek in 2016!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Stefan Bakker

   19 juni 2018 om 07:32

   Hahaha

 • Claudi

  19 juni 2018 om 22:02

  Belize blijft altijd een attractie. Als ik mij niet vergis, heb ik enkele jaren terug een plekje Lamanai daargelegen bezocht. Ik kan mij nog heugen, want de brulapen jagen je de schrik in.

  <a href="https://www.ackersate.nl/">Ackersate</a>

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Claudi

   20 juni 2018 om 08:22

   Dank voor je leuke tip!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.