Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zwitserland

De beste reistijd voor Zwitserland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Als je op zoek bent naar de sneeuw, zijn de maanden december tot en met maart de beste periode.

Zwitserland

Reisadvies

Voor Zwitserland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Zwitserland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Zwitserland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Zwitserland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
6 juni Nationale Dag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Basel kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 15 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €60 per persoon via Vliegtickets.nl, KLM of Easy Jet

Dagbudget

Zwitserland kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is met dat aan Nederland. Voor het gemak kun je daarom uit gaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.