Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Italië

De beste reistijd voor Italië is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Houd in de maanden juli en augustus wel rekening met mogelijk hoge temperaturen, vooral in het Zuiden van Italië. Wie de sneeuw opzoekt, kan in het Noorden in de maanden december tot en met maart terecht.

Italië

Reisadvies

Voor Italië geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Italië heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Italië zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Italië

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
25 april Bevrijdingsdag
24 en 25 mei Pinksteren
2 juni Festa della Republica
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Rome kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtuig bedraagt dan 1 uur en 50 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €50 per persoon via Ryan Air, Vliegtickets.nl of KLM

Dagbudget

Italië kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is aan dat van Nederland. Voor het gemak kun je daarom uit gaan van een Nederlands prijsniveau. In het Zuiden van het land zijn de prijzen overigens een stuk lager dan in het Noorden. Voor wat betreft een gemiddeld dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.