5x favoriete, kleinschalige accommodaties in Zuid-Europa

Reismeisje 03 maart 2022

Via Instagram had ik vorige week een leuk gesprek met een volger die op dit moment op Madeira is. Één van mijn favoriete eilanden in Zuid-Europa. We hadden het over hoe mooi en vooral ook puur het daar is. En dat er eigenlijk nog veel meer van dit soort mooie, authentieke plekjes binnen Europa te vinden zijn. De afgelopen jaren hebben mijn focus daarin ook wel verlegd; van buiten Europa en wereldreizen, naar Nederland en op zoek naar het avontuur binnen Europa. Toegegeven, dat kwam natuurlijk doordat reizen lange tijd wat lastiger is geweest, maar toch heeft het mijn blik wel weer verruimd. Nu de lente langzaam weer in aantocht is, leek het me daarom leuk om een artikel te schrijven met mijn favoriete, kleinschalige accommodaties in Zuid-Europa. Stuk voor stuk pareltjes op prachtige, unieke plekjes. Komen ze!

Kreta Nikon zwembad

#1 Appartementen Eleni op Kreta

Kreta is en blijft een zalige bestemming voor een ontspannen vakantie. Je kunt er genieten van het echt Griekse leven en, ondanks dat Kreta natuurlijk niet bepaald off the beaten track is, vind je er nog verrassend veel echt lokale stekjes. Tijdens onze vakantie op Kreta verbleven we in deze fijne appartementen op het platteland van Kreta. Echt een aanrader, maar wel alleen als je ook een eigen auto tot je beschikking hebt. Via Eliza was Here boek je dit appartement inclusief vlucht en auto al vanaf €600 per persoon (voor 8 dagen).

Bekijk hier appartementen Eleni op Kreta

Italie2

#2 Agriturismo Corte Pellegrini in Italië

Ik ben gek op agriturismo’s in Italië Lachen! Van origine zijn dit vakantieboerderijen, soms nog (deels) in gebruik, soms is het enkel de authentieke sfeer die er nog aan doet denken. In de buurt van Verona ligt deze heerlijke agriturismo, mét zwembad en bijbehorend restaurant. Een absolute aanrader als je bijvoorbeeld plaatsen als Venetië, Verona en het Gardameer wilt bezoeken, maar wel graag rustig en lokaal wilt overnachten. Je boekt hier een twee persoons kamer vanaf €110 per nacht.

Bekijk hier agriturismo Corte Pellegrini

Accommodatie Madeira

#3 Colina da Faja op Madeira

Madeira staat bekend als het bloemeneiland. En met reden, want het is er echt prachtig groen en kleurrijk! Het is een waar wandelparadijs en ik vind het nog een relatief onontdekte parel. Het klimaat op Madeira is stabiel en vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Canarische Eilanden. Dat maakt dit ook een heerlijke bestemming in bijvoorbeeld het voor- en najaar. Toen ik op Madeira was, verbleef ik bij Colina da Faja, ook weer via Eliza was Here. Je boekt dan al een twee persoons kamer inclusief autohuur en vliegticket vanaf €725 per persoon (voor 8 dagen).

Bekijk hier Colina da Faja op Madeira

Brac

#4 Olife hotel op Brac in Kroatië

Afgelopen zomer zijn we gaan eilandhoppen in Kroatië. Een ongelofelijke aanrader! Onze basis tijdens die vakantie was het eiland Brac, waar je vanaf Split per ferry naar toe vaart. Een prachtig eiland met mooie stranden, een ruig binnenland, pittoreske haventjes en een heerlijk klimaat. Het oude dorpje Milna is super mooi in een baai gelegen en een fijne uitvalsbasis. Voor een aantal dagen kan ik je zeker het Olife Hotel aanraden; direct aan het water, met een eigen restaurantje en kiezelstrand. Je boekt hier een twee persoons kamer vanaf €110 per nacht.

Bekijk hier Olife Hotel in Kroatië

Malta

#5 Sweet Life op Gozo (Malta)

Malta is ook al zo’n prachtige Zuid-Europese bestemming! Echt een mix van culturen, prachtige azuurblauwe zee, authentieke dorpjes en je kunt er heerlijk eten. Zelf heb ik er voor gekozen Gozo als uitvalsbasis te kiezen; het kleine en nog iets authentiekere zusje van Malta. Je kunt gemakkelijk op en neer met de boot, meerdere keren per dag. Sweet life is een super mooie accommodatie, inclusief zwembad. Je boekt hier al een twee persoons kamer vanaf €110 per nacht.

Bekijk hier Sweet Life op Gozo

Naast deze pareltjes, kan ik je ook de Algarve, Sicilië en Tenerife enorm aanbevelen. Stuk voor stuk plekken waar je misschien niet 1-2-3 aan denkt bij een meer originele, authentieke bestemming in Zuid-Europa, maar toch hebben ze me allemaal enorm verrast. De accommodaties waar ik hier heb gezeten, heb ik allemaal via Eliza was Here geboekt; kleinschalig en inclusief auto en vlucht. Ondertussen zijn de betreffende accommodaties echter niet meer in hun aanbod te vinden, dus dit zijn de alternatieven:

Bekijk hier aanbod in de Algarve

Bekijk hier aanbod op Sicilië

Bekijk hier aanbod op Tenerife

Ik ben benieuwd waar jouw eerste vakantie in Zuid-Europa naar toe gaat Lachen!

@Europa @Griekenland @Italië @Malta @Portugal @Spanje @Kroatië #kreta #venetië #malta #algarve #tenerife #Brac #Kroatië

2 reacties

 • jenny

  19 december 2022 om 13:02

  Snel geld lenen - flits lening, snel geld lenen in een flits
  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om geld te lenen. Maar hoe sneller, hoe beter. Om in die behoefte te voorzien, is de flitslening bedacht. Razendsnel – dat betekent binnen tien minuten – kan men een lening afsluiten. Zo hoeft u nooit meer om geld verlegen te zitten en bent u zeker van de nodige financiële reserves. contact met ons op voor meer informatie.E-mail: jennyschecoj@gmail.com

  Beantwoorden

 • jenny

  19 december 2022 om 13:02

  Snel geld lenen - flits lening, snel geld lenen in een flits
  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om geld te lenen. Maar hoe sneller, hoe beter. Om in die behoefte te voorzien, is de flitslening bedacht. Razendsnel – dat betekent binnen tien minuten – kan men een lening afsluiten. Zo hoeft u nooit meer om geld verlegen te zitten en bent u zeker van de nodige financiële reserves. contact met ons op voor meer informatie.E-mail: jennyschecoj@gmail.com

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.