Onze reis naar Indonesië en de rest van het jaar

Reismeisje 13 augustus 2021

Bali Ubud rijstvelden

Nog niet zo lang geleden schreef ik over onze reis naar Indonesië. De plannen die we hadden: Kalimantan, Komodo, Bali en misschien Sulawesi. Een prachtige reis, waar ik ongelofelijk naar uit heb gekeken. We hebben echter besloten niet te gaan Wenkbrauw ophalen… Niet nu althans. Oktober was het idee, maar het gaat op dit moment in Indonesië niet al te best. Vanwege het welbekende virus. Tot niet heel lang terug was Indonesië nog niet in (volledige) lockdown en waren de vooruitzichten heel prima. Dat is echter sinds vorige maand veranderd. In het grootste deel van Indonesië is alles officieel gesloten en dat vinden we geen basis om een mooie reis te maken. Om verschillende redenen niet. En dus hebben we besloten Indonesië naar volgend jaar te verzetten.

Verlangen naar reizen

Hoewel ik tot nu toe heel prima heb kunnen dealen met het niet ver kunnen reizen en ik het ook mooi vind hoe mijn ogen weer meer zijn geopend voor de pracht om de hoek, begint het langzamerhand echt te kriebelen. Ik heb gewoon zó’n zin in nieuwe culturen! In totaal andere landschappen, mensen, geluiden, geuren, eten. Alles. Natuurlijk is dit binnen het totaalplaatje van wat er speelt onbelangrijk. Reizen is echter zo’n grote passie van me. Niet voor niets is Reismeisje mijn bedrijf Knipogen. Ik kijk in elk geval uit naar de dag dat we onze eerste verre reis weer kunnen maken.

En waarschijnlijk duurt dat ook niet heel lang! Het is, ook weer vanwege datzelfde virus, nog niet 100% zeker, maar het ziet er naar uit dat we in november naar Bonaire gaan. Bonaire Lachen! We gaan hier deels een zakelijke opdracht doen en daarnaast lekker privé genieten. Wandelen, duiken, surfen, dansen. Heerlijk!

In september gaan we daarnaast ook nog een dag of 7 á 10 weg. We weten nog niet zeker waarheen, dat bepalen we een beetje last minute. Sicilië staat op dit moment bovenaan. Een jaar of 10 geleden heb ik daar al eens een mooie roadtrip gemaakt en nu willen we iets soortgelijks doen. Maar dan vanuit één uitvalsbasis; een leuke, kleinschalige Agriturismo via Eliza was Here bijvoorbeeld. Dat zijn altijd pareltjes, waar we maximaal hebben genoten. Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Tot slot hebben we voor december weer onze vaste trip naar Texel op het programma staan. De afgelopen jaren hebben we daar oud & nieuw gevierd en dat bevalt echt super goed! We vertrekken de dag na kerst en dan een heerlijke week genieten vanuit een prachtige lodge, dichtbij het strand.

Kortom we hebben nog wel wat leuke dingen in het verschiet liggen! En er komen ongetwijfeld nog wat kleinere uitstapjes tussendoor. Binnen Nederland. Mocht je nog tips hebben voor Bonaire óf Sicilië: heel graag! En ik ben ook benieuwd of jij al een volgend tripje hebt staan?

@Azië @Europa @Indonesië @Caribisch gebied @Italië #indonesië #texel #Bonaire #Sicilië

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.