Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Trinidad en Tobago

Op Trinidad en Tobago is de temperatuur het hele jaar redelijk stabiel, dus wat dat betreft kun je het hele jaar door prima een reis naar deze eilanden maken. Wel heb je vanaf ongeveer juni tot en met december te maken met tropische regenbuien, waardoor de maanden januari tot en met mei de beste maanden zijn om naar Trinidad en Tobago te reizen. 

Trinidad en Tobago

Reisadvies

Reizen naar Trinidad & Tobago is veilig. Op met name het hoofdeiland Trinidad komt iets meer (drugs gerelateerde) criminaliteit voor, waardoor het daar verstandig is ’s avonds laat niet alleen over straat te gaan in de hoofdstad Port of Spain. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Trinidad & Tobago.

Visa zaken

Voor een verblijf tot 3 maanden heb je als Nederlander geen visum nodig voor Trinidad & Tobago. Wel heb je een bewijs nodig waarmee je aan kunt tonen dat je het land weer zult verlaten.

Inentingen

Als je in de 7 dagen voor je naar Trinidad en Tobago reist in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Daarnaast worden, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aangeraden. Bij een verblijf langer dan 2 weken wordt eveneens een vaccinaties tegen buiktyfus aangeraden. Check voor vertrek de actuele vaccinaties voor Trinidad en Tobago.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
7-9 februari Carnaval
30 mei Indian Arrival Day
31 augustus Onafhankelijkheidsdag
24 september Dag van de Republiek
30 oktober Divali
20 november Internationale dag van de rechten van het kind

Vliegtickets

Vliegen naar Port of Spain op Trinidad kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan zo'n 12 uur. Een retourticket boek je vanaf €900 per persoon via Vliegtickets.nl, Tix of Idealo.

Dagbudget

Trinidad en Tobago zijn geen goedkope eilanden voor backpackers. Het prijsniveau is vergelijkbaar met dat van Nederland en in veel gevallen ligt het zelfs nog ietsje hoger. Toch zijn er zeker opties om betaalbaar te backpacken op Trinidad en Tobago. Hieronder vind je een reëel dagbudget voor accommodatie, eten en transport per dag. 

Backpacker €45-55
Backpacker + €€ €55-70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.