Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Vietnam

Vietnam is een groot land. Je zult er daarom ook niet raar van te staan kijken dat dit land niet te vangen is in één klimaattabel. Daarom hebben we onderscheid gemaakt tussen Noord-, en Zuid-Vietnam.

De beste reistijd voor het Noorden van het land is van oktober tot en met april. Er is weinig regen en de temperaturen zijn aangenaam. De maanden april tot en met oktober zijn erg warm en drukkend en je kunt bovendien flink wat regen verwachten.

De beste reistijd voor een bezoek aan het Zuiden van het land is in de maand november tot en met april. Daarbuiten loopt vooral de neerslag op. De temperatuur is en het zuiden van het land ongeveer het hele jaar gelijk.

Noord-Vietnam

Zuid-Vietnam

Reisadvies

Vietnam is een veilig land om in te reizen. Er geldt voor het hele land dan ook een positief reisadvies. Aangezien de veiligheidssituatie ook hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Vietnam te checken.

Visa zaken

Voor Vietnam heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt dit aanvragen via een visumbureau. Of je doet dit bij de ambassade in Den Haag. Hiermee mag je, afhankelijk van het type visum, 1-3 maanden in het land verblijven. Je kunt geen visa-on-arrival aanvragen. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Vietnam in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen.

Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Vietnam te checken.

Feestdagen & festivals

29 tot en met 31 januari Tet
3 februari Stichting Communistische Partij Vietnam
30 april Dag van de Overwinning
2 september Nationale Dag

Vliegtickets

Vliegen op Hanoi kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Dit doe je het beste met een tussenstop, of losse vlucht vanuit Bangkok. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd 14.40-18 uur. Een retour ticket boek je vanaf €550 per persoon via Vliegtickets.nl, WTC of Schiphol tickets.

Dagbudget

Vietnam is een erg goedkoop land om in te reizen. Qua prijsniveau is het vergelijkbaar met omringende landen. Voor een goedkoop hotel of hostel ben je ongeveer €5 kwijt. Reken voor iets meer luxe op het dubbele. Eten doe je al vanaf €1 á €2 en voor ongeveer een tientje reis je het halve land door met het openbaar vervoer.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €15 - €20
Backpacker+ €€ €20 - €30

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.