Roadtrippen door Vietnam op de motor

Reismeisje 14 december 2016

Vandaag in de serie met gastbloggers komt Lysanne aan het woord. Lysanne is verliefd op Zuidoost-Azië en heeft zelfs een poosje in Kuala Lumpur gewoond. Te gek! Ze maakte recent een supergave roadtrip door Vietnam op de motor en daar vertelt ze vandaag alles over. Enjoy! 

Vietnam 2

Meet the blogger! Hoi allemaal! Mijn naam is Lysanne en ik ben 25 jaar oud. Mijn twee grootste hobby’s zijn koken en, hoe kan het ook anders, reizen. In 2013 ben ik verliefd geworden op Zuidoost-Azië toen ik een halfjaar in Kuala Lumpur heb gewoond. Hierna stonden alle landen in Zuidoost-Azië hoog op mijn verlanglijstje. Afgelopen zomer was het daarom tijd voor Vietnam! Samen met mijn vriend ben ik vier weken gaan backpacken door dit prachtige land. Hoe dat ons beviel en wat de absolute highlights zijn lees je hier terug!

Da Lat en de oude Ho Chi Minh trail. Wij hadden besloten om van Zuid naar Noord Vietnam te reizen en we kwamen daardoor allereerst aan in Ho Chi Minh City (Saigon). We besloten snel om deze immens drukke stad te verlaten en in te ruilen voor het koelere Da Lat, wat echt een verademing is na een hete metropool als Saigon! Ons plan was om vanuit daar een Easy Rider tour te doen naar Hoi An. Weet je niet wat de Easy Riders zijn? Dat is een soort verband van motorrijders in Vietnam die toeristen achterop hun motor mee het land doornemen en je de meest te gekke plaatsen laten zien. Klinkt goed toch Lachen?!

Vietnam 4

Na een dagje uitzoeken bij welke Easy Riders we uiteindelijk achterop zouden springen, hadden we de twee liefste mannetjes ooit gevonden. Mr. Rene en Mr. Young zijn het geworden. Ze hebben ons vijf dagen achterop genomen en de meest bijzondere plekjes laten zien. We hebben een stuk van de oude weg tussen Saigon en Hanoi gereden, de Ho Chi Minh trail, wauw wat een uitzichten! Dit is zeker een aanrader, zo kom je op plekken waar je normaal nooit zou komen of waar je nooit zou gaan eten. Tevens hadden allebei onze gidsen nog in de Vietnamoorlog gevochten en konden ze ons ook daarover veel vertellen!

Vietnam 3

Hoi An. Hoi An is echt een van mijn favoriete stadjes alhoewel het wel erg toeristisch is. Maar geef mensen eens ongelijk! Je kunt er heerlijk shoppen en eten maar daarnaast overdag ook lekker relaxen en aan het strand liggen. Dat hadden wij wel even nodig na 866km achterop een motor te hebben gezeten Knipogen. Wat leuk is om te doen is het maken van een wandeling door de oude stad, of je huurt zelf een motorfiets en crosst de stad door. Verder zijn er tal van tempels te bezichtigen, vind je er foodtours, kun je boottrips maken en zelfs nabij gelegen eilanden bezoeken.

Vietnam 6

Het Hoge Noorden. Naast Ha Long Bay, wat natuurlijk een toeristenmagneet van formaat is, en Sa Pa zijn wij ook nog naar het echte hoge Noorden geweest! Dit vonden wij naast onze Easy Rider ervaring het hoogtepunt. We hebben een 3-daags rondje in de Ha Giang provincie gemaakt met een niet-Engelssprekende taxichauffeur, dat is wel een uitdaging zal ik je vertellen Tong uitsteken. Onze route was Ha Giang – Tam Son – Dong Van – Ha Giang. De natuur was echt prachtig en nog zo onontdekt in vergelijking met bijvoorbeeld het toeristische Sa Pa. We hebben ook de Ma Pi Leng pass gereden, deze behoort tot de gevaarlijkste wegen van de wereld heb ik mij laten vertellen maar my oh my wat een mooi landschap!

Dit waren onze hoogtepunten uit Vietnam maar er zijn er zeker nog veel meer! Vertel, ben jij wel is in Vietnam geweest en wat waren voor jou de absolute hoogtepunten?

@Azië @Vietnam #reizen #Azie #vietnam #Easyriders #backpacken #roadtrip

1 reactie

  • Herma | 2feelfree.com

    14 december 2016 om 08:43

    Wauw, gave dingen heb je gedaan! Zelf vond ik Da Lat ook te gek, deden een dagtrip met de Easy Riders. En het noorden was inderdaad het mooist! Eigenlijk wel spijt van dat we alleen Sa Pa hebben gedaan. Maar dat was al super! Ik vond zelf Phong Nha ook echt een hoogtepunt, met al die higantische grotten en gewoon een klein gezellig dorpje. Vietnam is sowieso geweldig! Zou zo weer terug gaan :)

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.