Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Japan

Japan is een lang en uitgestrekt land. Van eilanden nabij het Russische Kamchatka, tot de breedtegraad van ongeveer Shanghai. We hebben er daarom voor gekozen een onderverdeling te maken in Noord-Japan en Midden- en Zuid-Japan.

 

De beste reistijd voor Noord-Japan is van mei tot en met oktober. De maand juli vermijd je het best omdat de Japanners dan zelf vakantie hebben en het erg druk kan worden, zowel met het oog op het openbaar vervoer als op hotels.

 

De beste reistijd voor Midden- en Zuid-Japan is van april tot en met november. De maand juli vermijd je het best omdat de Japanners dan zelf vakantie hebben en het erg druk kan worden, zowel met het oog op het openbaar vervoer als hotels. In de maanden juni en september en oktober heb je wel een wat grotere kan op een nat pak.

Noord-Japan

Midden- en Zuid-Japan

Reisadvies

Japan is zonder meer een land om veilig in te reizen. Er zijn geen enkele beperkingen en er geldt dan ook een positief reisadvies. Aangezien zelfs in Japan de veiligheidssituatie kan wijzigen, denk bijvoorbeeld aan de ramp met de kernreactor in 2013, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Japan te checken.

Visa zaken

Voor Japan heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Japan zijn er geen verplichte vaccinaties. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Aangezien de gezondheidssituatie mogelijk kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Japan te checken.

Feestdagen & festivals

11 februari Herdenking van de stichting van Japan
3 mei Dag van de Grondwet
21 september Dag van eerbied voor ouderen
23 december Verjaardag van de Keizer

Vliegtickets

Vliegen op Tokyo kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan iets minder dan 11 uur. Een retourticket boek je vanaf ongeveer €500 per persoon via Tix, D reizen of rechtstreeks via KLM

Dagbudget

Japan is een land naar Westerse maatstaven. Het is de derde wereldeconomie en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Japan geen goedkoop land is om in te reizen. Het is dan ook zeker niet vergelijkbaar met de rest van Zuidoost-Azië. Reken in alles op minimaal een Nederlands prijsniveau. Een doorsnee hotel kost je gemiddeld €70 in een stad als Tokyo. Eten is qua prijsniveau vergelijkbaar met dat in Nederland. Hetzelfde geldt voor transport.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €40 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €80

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.