India

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in India

India is een groot land en heeft verschillende klimaten. Onderstaand is onderscheid gemaakt tussen Noord-India, Oost-India en West-India. De beste overall reistijd voor Noord-India is van oktober tot en met april. Maar ook in september kan vaak goed worden gereisd. Houd er in de regio Jammu & Kashmir en Ladakh wel rekening mee dat de meeste bergpassen in de winter gesloten zijn wegens sneeuwval. Ladakh kan dan ook niet meer over land bezocht worden vanaf november tot en met april. Je kunt dit deel wel per vliegtuig bereiken. Controleer van tevoren wat het weer is op de plaats van bestemming, in Noord-India kunnen de regionale verschillen namelijk erg groot zijn.

De beste reistijd voor Oost-India is van december tot en met maart. Tijdens deze maanden valt de minste regen en is het er relatief koel. Wanneer je de verzengende hitte geen probleem vindt, dan kun je ook prima reizen in de maanden mei tot en met september. De moesson overspoelt Oost-India in de maanden oktober en november, dan is reizen dus niet echt aan te raden.

De beste reistijd voor West-India is van oktober tot en met mei. Het is er dan droog en warm. In de overige maanden is de temperatuur niet veel hoger maar valt er behoorlijk wat meer neerslag.

 

Noord-India

Oost-India

West-India

Reisadvies

Hoewel je op basis van berichten in het nieuws wel eens anders zou kunnen vermoeden, is India wel degelijk een veilig land om in te reizen. De mensen zijn er dol op toeristen en er zal je niet snel iets gebeuren. Voor de grootste delen van het land geldt dan ook een positief reisadvies. Uitzonderingen hierop zijn de regio’s Jammu & Kashmir, grensgebieden tussen India en Pakistan en staten in Noordoost India, zoals Assam, Tripura, Nagaland en Manipur. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het actuele reisadvies voor India te checken.

Bekijk het actuele reisadvies voor India

Visa zaken

Voor India heb je als Nederlander een visum nodig, dat je van tevoren dient te regelen. Als toerist heb je twee opties: een visum dat tot 60 dagen geldig is en een visum dat langer dan 60 dagen geldig is. In de meeste gevallen zul je als toerist voor deze eerste optie gebruik maken, wat rond €60 kost. Zorg dat je je visumaanvraag ruim vóór vertrek aanvraagt.

Regel je visum voor India

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf in India van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek aan India in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig, afhankelijk van welk deel in India je bezoekt. 

Regel hier je vaccinaties voor India

Feestdagen & festivals

26 januari Dag van de Republiek
6 maart Holi
21 maart Hindi Nieuwjaar
15 augustus Onafhankelijkheidsdag
11 november Divali

Vliegtickets

Vliegen op Delhi kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 8 uur. Een retourticket boek je al vanaf €450 per persoon.

☛ Bekijk hier de beste vliegtickets naar India

Dagbudget

India is een verademing voor je portemonnee. Van Noord tot Zuid, het land is spotgoedkoop. Een eenvoudig hotel boek je voor €3 á €5. Een luxe hotel, vergelijkbaar met een middenklasse hotel in Nederland, kost je ongeveer €15. Wil je slapen als een vorst in een paleis in Rajastan? Reken dan op €40 en je hebt een kamer ter grootte van een balzaal. Onbeperkt eten doe je soms al voor minder dan €1. Voor een heerlijke maaltijd in een standaard restaurant moet je rekenen op €2 à €3. Lokaal transport is zo goedkoop als transport maar kan zijn. 

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €10 - €15
Backpacker+ €€ €15 - €25

Tenzing Travel - India

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.