Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hong Kong

De beste reistijd voor Hong Kong is van april tot en met oktober. Wanneer je iets koudere temperaturen geen probleem vindt, dan kun je het hele jaar door prima reizen in Hong Kong. Het is onwaarschijnlijk dat je vakantie verpest wordt door al teveel regen.

Hong Kong

Reisadvies

Voor Hong Kong geldt een positief reisadvies. In 2014 is het een tijd lang onrustig geweest vanwege protesten tegen de Chinese invloed op onder andere de politiek, maar het is onwaarschijnlijk dat je daar als toerist echt last van zult ondervinden. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Hong Kong te checken.

Visa zaken

Voor Hong Kong heb je als Nederlander geen visum nodig. Wil je naderhand doorreizen naar China, dan heb je uiteraard wel een visum nodig voor dit land. Neem hiervoor contact op met de Chinese ambassade in Den Haag of regel dit ter plekke bij één van de vele visumbureau's in Hong Kong.

Inentingen

Voor Hong Kong zijn er geen verplichte vaccinaties. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Hong Kong te checken.

Feestdagen & festivals

19 februari Chinees Nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
1 juli Oprichtingsdag
1 oktober Nationale Dag

Vliegtickets

Vliegen op Hong Kong kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan ruim 11 uur. Een retourticket boek je al vanaf €460 per persoon via KLM, Skyscanner of WTC.

Dagbudget

Hong Kong is een relatief goedkoop land. Het is er niet zo goedkoop als het vasteland van China, maar nog steeds heel betaalbaar. Het vinden van een betaalbaar hotel of hostel is wat lastiger. Hong Kong is één van de dicht bevolktste landen ter wereld en dat merk je. Een eenvoudig hotel boek je voor rond de €20 Een luxe hotel, vergelijkbaar met een middenklasse hotel in Nederland, kost je ongeveer €35. Eten is erg goedkoop, dat doe je namelijk al vanaf €2 á €3 voor een hoofdmaaltijd. 

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €30 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.