Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Rwanda

De beste reistijd voor Rwanda is van juni tot en met september. Vanaf oktober begint een kort regenseizoen en van maart tot en met mei is het echte regenseizoen. Mocht je gorilla’s gaan spotten in Rwanda, is dit de tijd om te vermijden. 

Rwanda

Reisadvies

Rwanda is een veilig land om in te reizen. De enige uitzondering hierop vormt het Noordwesten, aan de grens met Congo. In dit gebied wordt waakzaamheid geadviseerd. Aangezien de veiligheidssituatie in Rwanda kan wijzigen, doe je er goed aan voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Rwanda te checken.

Visa zaken

Voor Rwanda heb je een visum nodig, maar dat kun je on-arrival regelen. Het visum is 3 maanden geldig en je mag er meerdere keren het land mee in en uit reizen. Een East Africa visum kost €80 en is geldig voor Kenia, Rwanda en Oeganda.

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP en hepatitis A aangeraden. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR vaccinatie aangeraden. Daarnaast komt in geheel Rwanda malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Rwanda.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
1 februari Dag van de Helden
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
7 april Genocide Herdenkingsdag
1 mei Dag van de Arbeid
1 juli Onafhankelijkheidsdag
4 juli Bevrijdingsdag
15 augustus Maria Tenhemelopneming
1 oktober Dag van het Pattriotisme
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen op Kigali kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtuig bedraagt dan ruim 8,5 uur. Een retourticket boek je al vanaf €630 per persoon via Tix of KLM. Een goedkoper alternatief met meer vluchten is vliegen op Kampala/Entebbe in Oeganda en vanaf daar naar Rwanda reizen. 

Dagbudget

Rwanda is niet supergoedkoop om door heen te reizen. Met name de steden en natuurparken kunnen een reis door Rwanda duur maken. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.