Wat kost 4 weken reizen door Ecuador?

Reismeisje 25 februari 2016

Ecuador budget

We zijn al heel wat weken in Ecuador geweest. Veel langer dan we van tevoren hadden bedacht! Het land heeft ons verrast en heeft zó veel verschillende dingen te bieden, dat we ons nog geen moment hebben verveeld. En dan heb ik het nog niet eens over de Galapagos gehad! Maar vandaag vertel ik je al vast wat 4 weken reizen door Ecuador ongeveer kost. Ex Galapagos dus, die komen zeker later nog aan bod Knipogen!

Vliegen naar Ecuador. Vliegen naar Ecuador is helaas niet goedkoop. In het laagseizoen zijn er vluchten te vinden vanaf €650 per persoon, maar ik moet eerlijk zeggen dat een retourvlucht voor rond €800 per persoon meer in de buurt komt van de realiteit…Dan heb je een goede prijs te pakken. KLM vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam op de hoofdstad Quito.

Ecuador budget accommodatie

Accommodaties. Overnachten hoeft in Ecuador niet de wereld te kosten. Als je backpackt zijn er verschillende opties; van de meest simpele hostels met grote slaapzalen tot brandschone, bijna romantische doubles Knipogen. Gemiddeld betaal je voor een double in een backpacker+ hostel/hotelletje rond €27. En daar zit dan eigenlijk altijd ook nog wel een ontbijtje bij, wifi op je kamer én gratis refill van je waterfles. Voor een plekje in een dorm betaal je rond €8-10 per persoon.

Eten & drinken. Geen maaltijd is in Ecuador is zo belangrijk als de lunch is. Geen idee waarom, maar heel veel restaurantjes sluiten zelfs vanaf 5 uur in de middag. En de restaurants die wel open zijn, bieden over het algemeen ’s avonds niet het allergoedkoopste aan. Het beste kun je dus ’s middags al vast flink gaan bunkeren Tong uitsteken. Voor €4 per persoon kun je ’s middags uitgebreid lunchen met een zogeheten ‘set menu’. Dat zijn een soort daghappen bestaande uit soep, een hoofdgerecht (vaak kun je kiezen tussen vis, vlees of vegetarisch), een glas sap en soms zelfs nog een klein zoetig hapje na. Geen geld toch? Verder betaal je voor een liter water ongeveer €1, drink je voor €1.50 een kop koffie, kost een yoghurtje met cornflakes €0.60 en heb je voor €0.50 een paar dikke plakken watermeloen te pakken.

Ecuador budget bus

Transport. Vervoer per bus is echt supergoed geregeld in Ecuador! De bussen zijn comfortabel, afstanden goed te doen en het is niet duur. Je betaalt iets meer dan €1 per uur busrit. Taxi’s zijn over het algemeen ook heel betaalbaar. Met name in Quito hebben we er wel eens gebruik van gemaakt én het laatste stukje naar Quilotoa. Voor een afstand van 60 kilometer betaal je rond €20.

 Ecuador budget Amazone4

Amazone. Een apart kopje voor uitstapjes naar de jungle in Ecuador. Dat kan namelijk behoorlijk op je budget drukken…Vrijwel alle lodges in Yasuni National Park, midden in de Amazone, zijn behoorlijk duur. Er zit natuurlijk wel wat verschil tussen en je kunt her en der onderhandelen, maar daar kun je voor een programma van 4 dagen/3 nachten op zo’n €1.200 per persoon rekenen. Nogmaals, het hangt van de exacte locatie af, maar dan heb je een idee. Wij zijn iets Noordelijker geweest, bij Cuyabeno. Een stuk minder ‘sexy’, maar net zo diep in de jungle en een stuk goedkoper! Daar waren we voor 4 dagen/3 nachten €270 per persoon kwijt. Dat scheelt nogal!

Totale kosten. Aangezien we over land vanuit Peru Ecuador binnen zijn gereisd, hebben we natuurlijk de kosten voor de vlucht niet gehad. Los van die kosten waren wij voor 4 weken reizen door Ecuador, inclusief 4 dagen Cuyabeno, rond €1.250 per persoon kwijt. Daarbij hebben we alleen over land gereisd, veelal voor set menu’s als maaltijd gekozen en in prima accommodaties in een double geslapen.

Ik ben benieuwd wat je hier van vindt? Valt het mee of tegen?

@Ecuador @Zuid-Amerika #ecuador #budget #backpacken #reizen #wereldreis

5 reacties

 • Jeroen

  26 februari 2016 om 12:12

  Ik schrik even van de jungle trip maar gelukkig kan dat dus ook een stukje goedkoper zoals je laat zien. Dat maakt het al met al heel schappelijk. Prima bestemming om te backpacken dus. Hebben jullie nog meer tourtjes gedaan? Op de lijst ermee :-)

  Beantwoorden

 • Mellisa - Grenzeloosreizen

  26 februari 2016 om 13:18

  Handige post! Schrok inderdaad van die prijs, maar gelukkig kan een tourtje Amazone goedkoper ;) Dit is dus exclusief Galapagos?

  Beantwoorden

 • Evy

  02 maart 2016 om 14:01

  Wauw wat een speciale reis hebben jullie gemaakt! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar het lijkt me wel onwijs leuk! Ik wilde graag gaan rondreizen na dat ik mijn studie zou hebben gehaald maar nu ik dit zie denk ik toch wel dat ik het doe als ik werk haha, Ik vind het vrij duur maar dan heb je het ook wel tegen een student. Echter denk ik wel dat ik eerst wat van de <a href="http://https://ebc.nl/" target="_blank" title=taal">taal</a> moet gaan leren wil ik daar makkelijk heen gaan of kun je daar in het Engels goed communiceren?!

  Beantwoorden

 • Claudia

  24 april 2017 om 18:16

  Ik wil ook graag naar Ecuador. Wij zouden dan wel met een groepsreis meegaan. Er is 1 ding waardoor ik twijfel heb.... Ik heb een grote angst voor spinnen en tijdens de reis overnachten we twee nachten in de jungle en ik zag dat er totaal geen ramen in de bungalow zitten. Wat is jullie ervaring met spinnen (tarantula's) en andere dieren in de amazone? Dan bedoel ik vooral de overnachting.

  Beantwoorden

  • Ricardo Claudia

   22 september 2018 om 13:17

   Alcohol is de oplossing claudia! trusten!

  • yvonne kok driessen Claudia

   06 juni 2022 om 03:01

   Ik ben ooit in thailand geweest in de jungle zo gaaf. We hadden klamboe bij voor de muggen en spinnen. En verder een aanrader is lange dichten laarzen die boven afsluiten of met elastieken je broek erover trekken en afsluiten- legerkisten kan ook en lange broeken zeker als het geregend heeft dan is er veel last van bloedzuigers die springen tegen je benen omhoog. de bloedzuigers in dat soort wouden zijn wel gelijk 8 tot 10 cm lang, lijken meer op naaktslakken zo groot zijn ze maar dan zwart. Tenminste in Thailand. Ik heb ze daar ook echt gezien. Wij kregen het advies van onze gids vooraf de benen met shag in te smeren, voordat we de broek aandeden. Verder is een hoed of pet geen overbodige luxe en zorg dat je nek dicht is zodat er niks van je hoofd je nek kan in glijden. b.v. capuchon daar petje over of hoed over. Slangen spinnen en ander ongedierte zit er genoeg in de jungle ook in het water maar ook in de bomen zitten veel giftige slangen, dus kijk uit met in het water vallen. Wij hebben daarom gekozen voor een goede gids dat is in zo'n gebieden zeker geen overbodige luxe. Daarbij speelde onze gids fantastisch gitaar en kon heerlijke wok gerechten maakten. Ik hoop dat je iets kunt met deze tips wij waren zelfs 2 weken in de jungle met bamboe rafting en olifanten rijden veel gelopen en geslapen in bamboe hutjes en gedouchd onder watervallen wel in zwempak anders heb je veel bekijks van de inwoners daar :) . succes Ecuador lijkt me ook gaaf waren nu in Aruba ook super gaaf ook daar flamingo's, schildpadden in de zee en veel groene leguanen wie weet volgende reis Ecauador :). Wij gingen toentertijd met Jong - Intra georganiseerd en waren voor 3 weken incl. vlucht naar Thailand incl alles overnachtingen eten Nederlands sprekende gidsen en ook jungle tocht treintje en ook daar Nederlands sprekende gidsen toen 20 jaar geleden 3000 gulden was het toen nog per persoon kwijt. Goede hotels in bangkok zonder kakkerlakken goede schone hutten in de jungle goed eten. Ik weet niet of jong intra nog bestaat maar was echt super georganiseerd ik was toen 25 jaar oud en ging met een vriendin in dezelfde leeftijd.

 • Floor

  28 februari 2019 om 15:06

  Geweldig om te lezen! Weten jullie misschien nog de naam van de lodge waar jullie verbleven in Cuyabeno?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.