Waarom het wat stiller was en onze plannen

Reismeisje 05 mei 2022

Foto shoot Viva

De afgelopen weken was het wat stiller hier. Ook op Facebook en Instagram trouwens. En dat terwijl reizen nu eindelijk weer wat gemakkelijker gaat, zou je misschien denken. Het is ook niet zo dat er geen reisplannen waren of zijn, maar er speelt privé iets wat een flinke impact heeft op wat we wel of niet willen doen. Daar komt bij dat ik de afgelopen periode mijn focus op iets anders heb gericht, waardoor ik er bewust even voor heb gekozen om geen nieuwe artikelen voor Reismeisje te schrijven. De komende tijd gaat dat zeker weer veranderen! Vandaag wil ik in elk geval iets meer met je delen over het hoe of wat de afgelopen periode én wat onze plannen zijn voor de komende tijd.

Waarom het wat stiller was

De laatste reis die we hebben gemaakt, was naar Bonaire. Eind november vorig jaar. We hebben er een heerlijke 2 weken gehad en het hele eiland van voor naar achter leren kennen. Daarna zouden we een stedentripje naar Dublin maken, om vervolgens oud & nieuw te vieren op Texel. Plannen genoeg, maar toen we terug kwamen van Bonaire zag de wereld thuis er compleet anders uit. Ik wil niet te veel in detail treden, maar het komt er op neer dat iemand die ontzettend dichtbij ons staat erg ziek is. Dat wisten we al langer, alleen verslechterde de situatie eind vorig jaar in heel korte tijd. We brachten veel tijd in het ziekenhuis door, namen letterlijk een aantal keren afscheid en probeerden elk moment dat er nog was bewust met elkaar door te brengen. Vanzelfsprekend annuleerden we Dublin en Texel.

Begin van dit jaar zag de situatie er wat stabieler uit. De boodschap van de artsen was nog steeds duidelijk; dit is de laatste fase van deze intens nare ziekte. Niemand wist hoelang dit nog zou duren, maar het zag er niet heel hoopgevend uit. Er brak een periode aan waarin we samen van alles regelden voor het afscheid. Mooi om dat met je geliefden te kunnen doen en tegelijkertijd natuurlijk heel moeilijk en verdrietig. Tot op de dag van vandaag is deze situatie niet veranderd. We brengen veel tijd met elkaar door en elke dag is een cadeau. Iets wat ik altijd met me mee zal nemen.

Focus op Yogabubbel

Los van dat ik door deze situatie simpelweg geen nieuwe bestemmingen had om over te schrijven, heb ik er de afgelopen periode ook bewust voor gekozen mijn focus te hebben op mijn andere bedrijf: Yogabubbel. Bijna 3 jaar geleden ben ik gestart met het organiseren van retraites en ben vervolgens door gegroeid met mijn online Transformatie Programma en 1:1 coaching. Sinds vorig najaar is het ongelofelijk wat er allemaal is gebeurd en op me afkomt. In positieve zin! Yogabubbel stroomt en groeit als een malle, waardoor ik heel bewust de afgelopen periode daar op heb gefocust. Goed kijken: wat wel, wat niet en wat wil ik vooral brengen? Één van de dingen die daar uit is voortgevloeid, is mijn spiksplinternieuwe 4 weekse live programma EMBRACE. Iets waar ik ongelofelijk trots op ben en heel erg naar uit kijk. Mocht je benieuwd zijn wat het inhoudt: hier vind je meer informatie.

Plannen voor de komende tijd

Laat ik voorop stellen dat voor zowel Maurice als mijzelf onze privé situatie prioriteit heeft. Dat zal leidend blijven in wat we wel of niet willen doen. Qua reizen ook bedoel ik. Wat we wel merken nu we een half jaar verder zijn, is dat er iets meer ruimte komt. Ruimte om toch wat uitstapjes te gaan maken. Simpelweg omdat we zo veel tijd met onze geliefden hebben door gebracht en er zo veel gepraat is, dat we daarin niet voelen dat het niet oké zou zijn. Plus dat het op dit moment al even redelijk stabiel is en niemand weet hoe dit verder gaat. Een verre reis gaan we nu echt niet maken, dat komt wel weer. Maar ietsje dichterbij Nederland wordt langzaam wel weer een voorzichtige optie.

Over 1.5 week staat een eerste tripje op de planning, want dan gaan we in het Gooise bos ‘kamperen’. In deze luxe safaritent. Een midweekje, waarin ik jarig ben en wil genieten in de natuur. Daar kijk ik enorm naar uit! Daarnaast overwegen we eind juni naar een Zuid-Europees eiland te gaan; we denken aan Zakynthos, Corfu of Menorca. Genieten van de zon en een nieuwe bestemming ontdekken, vanaf waar we elke dag snel naar huis kunnen mocht dat nodig zijn. Voor het einde van het jaar staat Panama op de planning. Een fantastische reis en vooruitzicht natuurlijk, maar wel eentje onder voorbehoud.

 

Tot zo ver even de update. Ik voelde de behoefte om hier eerlijk in te delen. De komende weken zullen er sowieso nog een aantal mooie artikelen op de blog verschijnen, over bestemmingen die Stefanie de afgelopen tijd voor Reismeisje heeft bezocht. Waaronder Puglia in Italië en Malta & Gozo. En ik zal zelf ook weer meer gaan schrijven over de bestemmingen die we bezoeken en tips die ik voor je heb. Mocht je de komende periode nog op zoek zijn naar een lekkere lente bestemming, neem dan even een kijkje bij één van de volgende artikelen:

Kleinschalige accommodaties in Zuid-Europa

De mooiste vakantiehuisjes voor in de lente in Nederland

Reistips voor de Algarve

Roadtrippen op Sicilië

#

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.