Een nieuwe wereldreis

Reismeisje 11 maart 2022

Wereldreis

Wat vliegt de tijd toch! Het is ondertussen al weer 5.5 jaar geleden dat ik terug kwam van een wereldreis. Een jaar lang reizen door Zuid-Amerika, Polynesië, Micronesië, Azië en uiteindelijk eindigen in Iran. Een onvergetelijke ervaring, die op allerlei manieren life changing voor me is geweest. De eerste jaren na die wereldreis moest ik er eigenlijk niet aan denken ooit weer zoiets te doen. Hoe te gek ik het ook had gevonden, er kleefde voor mij daarná ook een bepaalde zwaarte aan. Mijn perspectief was door die wereldreis totaal geshift, waardoor ik bij thuiskomst anders tegen mijn leven aan keek. In combinatie met een aantal heftige gebeurtenissen, kreeg dit grote gevolgen en gooide ik mijn leven op allerlei vlakken om. De zwaarte van die eerste periode, koppelde ik daarmee ook aan de wereldreis. Alsof dat de eerste oorzaak was van alles. Nu weet ik natuurlijk beter; het was niet de oorzaak, het was de aanleiding. Eentje waar ik nu ook heel dankbaar voor ben, want ik ben gelukkiger dan ooit!

De zwaarte verdween de afgelopen jaren dan ook. Überhaupt en ook in relatie tot die wereldreis. Dat gaf ruimte om te dromen. Echt langer reizen zagen we de afgelopen 2 jaar niet zitten, omdat er wereldwijd toch veel beperkingen waren. Één van de fijnste dingen aan reizen vind ik het gevoel van vrijheid, dus dan wil ik me ter plekke niet beperkt voelen in datzelfde reizen. Nu alles langzaam weer wat rustiger en vooral meer ‘voorspelbaar’ begint te worden, merk ik dat we onze dromen ook weer meer in de realiteit beginnen te zetten. En dus hebben we 2 weken geleden spontaan iets besloten: we gaan onze eerste langere reis plannen!

Binnenland Mauritius

Waar gaan we heen?

Officieel geen wereldreis nog (denk ik nu Knipogen), want we kiezen bewust voor één deel van de wereld. En in eerste instantie gaan we voor een maand of 3, met de optie om dat natuurlijk te verlengen. Maar het hele idee van een reis droom werkelijkheid te laten worden en daar naar toe gaan werken, vind ik al helemaal fantastisch! Ik voel de kriebels in mijn buik door dit alleen al zo op te schrijven. Maar goed, wat is ons idee?

Kort en bondig: eilandhoppen door de Cariben. Iedereen kent eilanden als Cuba, Dominicaanse Republiek en Jamaica. Maar wat te denken van eilanden als Guadeloupe, Dominica, Matinique, Saint Lucia en Grenada? Klinkt lekker toch?! We houden allebei ontzettend van Midden-Amerika en de Cariben én de minder ontdekte plekken. Tel daar het typische en oh zo heerlijke eilandleven bij op en onze keus was snel gemaakt. Voorlopig is dus het idee om hier ongeveer 3 maanden voor uit te trekken. Een enkeltje te boeken naar Miami in de VS en vanaf daar te starten met hoppen, tot we uit komen bij Trinidad & Tobago, voor de kust van Zuid-Amerika. Het kan zijn dat we dit jaar al gaan, maar ik verwacht dat volgend jaar reëler is. Hoe dan ook; het plan ligt er en is heel concreet!

Dit wilde ik vandaag met jullie delen. Om ook weer wat perspectief te bieden in het reizen. In een wereld die de afgelopen jaren sterk is veranderd, juist ook op dat vlak. Ik hoop dat het je inspireert om ook weer te dromen. En vooral die dromen realiteit te laten worden! Mocht je zelf van plan zijn om een wereldreis te gaan maken: ik heb een e-book geschreven met allerlei praktische informatie over het maken van een wereldreis. Inclusief kosten, waar je aan moet denken in de voorbereiding, visa regels, verzekeringen enzovoorts. 

Download hier mijn e-book met wereldreis tips voor slechts €9.95

#wereldreis #Cariben

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.