Ultieme relax bestemmingen

Reismeisje 20 april 2015

Relax bestemmingen reis

Ik houd nogal van actie. Wandelen, dieren spotten, bergen beklimmen, dat werk. Mij doe je over het algemeen geen plezier met dagenlang op een strand hangen, maar eerlijk gezegd is het soms wel goed voor me. Even op de rem en gewoon echt niets kunnen doen. Alleen relaxen, een boek lezen, potje schaken en lekker eten. Vandaag een artikel over de meest ultieme relax bestemmingen waar ik tot nu toe ben geweest!


Perhentian Islands in Maleisië. Deze bestemming is al vaker de revue gepasseerd, maar het blijft ook gewoon zo’n fijne plek :-) . Echt een bounty paradijsje. De Perhentian eilanden in Maleisië. In die regio zijn er natuurlijk meer van dit soort heerlijke stekjes te vinden, maar op de een of andere manier vond ik de Perhentian er gewoon boven uit steken. Het is er überrelaxed, maar wel met een soort van puur randje. Geen enorme hordes toeristen en stiekem bier drinken uit een koelbox. We zijn hier toen uiteindelijk een week (!) blijven hangen, wat voor mijn doen echt heel lang is. Wel verspreid over twee eilanden dan. Echt een ultieme relax plek!


Relax bestemmingen reizen

Lake Bunyonyi in Oeganda.

Oeganda is misschien geen land waar je 1-2-3 aan denkt bij ultieme relax bestemmingen ;-) . Misschien wel juist daarom hoort Lake Bunyonyi in dit rijtje thuis. Als je al backpackent door Oeganda reist, is het allemaal niet heel relaxed. Gaaf en zeker de moeite, maar het is niet dat je veel heel relaxte plekken tegen komt. Lake Bunyonyi ligt in het Zuiden van Oeganda en doet echt denken aan het Gardameer. Een prachtig gelegen meer, omgeven door weelderig groen en in de verte een heuvelachtig landschap. Het verraste mij heel erg en het was de perfecte, relaxte afsluiting van een intense reis.


Blue Lagoon op IJsland.

Ok, het is erg toeristisch en heeft weinig met ‘ echt reizen’ te maken, maar lekker relaxed is het wel :-P . De Blue Lagoon op IJsland. Een warm water bron waar je huid zachter dan zacht van wordt. Zoooooo fijn. Er zijn zeker ook andere warm water bronnen op IJsland, maar ik viel toch wel voor de setting van de Blue Lagoon. Het zwarte lavasteen rondom, het ijle landschap om je heen en de stoom die uit de vrij grote bron opstijgt. Supermooi en -ontspannend!


Lago Atitlan in Guatemala.

Voor het geval je het nog niet door had; we zijn net terug van een gave reis door Guatemala en Belize ;-) . En ow my, wat zijn dat fijne landen zeg. Heerlijk! Één van de meest relaxte plekken vond ik zelf Lago Atitlan. Wat een plaatje. We zijn 5 dagen aan het meer blijven hangen, verdeeld over het toeristische San Pedro en het stille Santa Cruz. Met name in Santa Cruz is niets. Alleen een steiger om op te liggen, een fantastisch lokaal cafeetje, briljant mooi uitzicht op de omliggende vulkanen en de optie om te gaan duiken in het meer. Echt een aanrader als je op zoek bent naar ultieme ontspanning in Guatemala!


Relax bestemming reizen

Comino bij Malta.

Nog een ultiem relaxed plekje, dat ik van tevoren niet kende. Bij Malta ligt het eilandje Comino. Comino zelf stelt niets voor, maar het prachtige blauwe, heldere water des te meer. Je hebt geen echte stranden op Comino, maar geloof me; je handdoekje uitleggen tussen de rotsen will do. In het weekend kan het er erg druk zijn, omdat Comino een geliefd weekenduitstapje voor de Maltezers zelf is, maar als je doordeweeks gaat is het er heerlijk rustig. De ultieme plek in Europa om te relaxen :-) .  

Dat is mijn persoonlijke top 5. Ik ben benieuwd wat jouw ultieme relax bestemmingen zijn?

#reizen #maleisie #IJsland #perhentian #oeganda #guatemala #malta #blue lagoon #comino #relaxen #atitlan #mburu

5 reacties

 • Sandra

  20 april 2015 om 07:15

  Oooh heerlijke posts zijn dit! Ik vond de Blue Lagoon in Comino ook zo mooi, echt ultieme ontspanning! Zwemmen, snorkelen, duiken, boekje lezen, zonnen... <3

  Beantwoorden

 • Margreet

  20 april 2015 om 07:26

  Leuk om te lezen... Ik heb in de jaren 80 en 90 veel gereisd en toen was het eigenlijk nergens nog druk...Dus mijn favoriete rustige plekjes, zijn intussen niet rustig meer ben ik bang ! Maar ik vond de Galapagoseilanden wel heel erg bijzonder, omdat je daar praktisch niemand tegen kwam. Op het strand lagen alleen zeeleeuwen en zeeleguanen en als je ging zwemmen dan gingen de zeeleeuwen mee het water in...(spelen) Dat was prachtig, ook wel een beetje eng. Ook vond ik het op het strand in Kameroen erg mooi, geen toeristen alleen maar kleine donkere kinderen , die steeds dichterbij kwamen zitten...uiteindelijk kwam 1 er aan sprinten en gaf mij een handjevol kleine schelpjes en weg was hij weer ! Ik zou graag naar Oeganda willen, heb jij de gorillas gezien ??

  Beantwoorden

  • gerben Margreet

   20 april 2015 om 11:50

   Hoi Margreet,

   Dat klinkt gaaf; Kameroen en de Galapagos. Die laatste gaan we over een aantal maanden maar eens wat beter bekijken maar van een rustig strand zal er geen sprake zijn vrees ik :-(
   De Gorilla's in Oeganda hebben we mogen aanschouwen ja, heel erg mooi om mee te maken. Hoewel kort (je mag er een uur bij blijven) en duur, is het wel echt supergaaf en zeker de moeite waard.

 • Margreet

  20 april 2015 om 07:28

  en oh ja, Manado, (noorden van Celebes ) ik was daar in 1982 , een paradijselijk strand met palmbomen, niemand te zien en het strand lag vol met enorme schelpen die je toen nog zo mee kon nemen...

  Beantwoorden

 • marlijn

  20 april 2015 om 08:14

  Wat een fantastisch mooie foto op die schonmel♡

  Beantwoorden

  • Reismeisje marlijn

   20 april 2015 om 10:16

   Ah thanks lieverd!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  20 april 2015 om 10:38

  Ik ga komende zomer naar Maleisië en twijfel nu heel erg of ik de Perhentians toch niet mee moet nemen... Luxeprobleempje ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.