Relaxen op een boerderij

Reismeisje 05 mei 2014

Boerderij buiten

Afgelopen weekend ben ik naar een boederijspa geweest. Inderdaad, letterlijk een combinatie van een boerderij & een spa :-) . In het kleine dorpje Nutter in Twente ligt de boerderij van Frans, Marinka en hun dochters. Een aantal jaren geleden besloten ze een oude schuur om te toveren tot een moderne, hippe spa inclusief twee lodges en een boerderijkamer. Kun je na een dagje spa heerlijk blijven slapen :-) . Het resultaat is echt supermooi geworden! Zowel de spa als de accommodaties zijn met zo veel gevoel en smaak ingericht, zónder daarbij het authentieke karakter van het pand te verliezen. Echt een aanrader!

Sauna boven

Spa.

De spa is meer dan een relaxte plek met wat losse sauna’s. De oudste dochter van Frans en Marinka is een aantal jaren geleden zelfs naar Oostenrijk geweest om het echte ‘kuren’ daar te leren. Terug in Nutter hebben ze die filosofie met hun boeren nuchterheid vertaald :-) . Van de natuurlijke materialen tot aan de heerlijke streekgerechtjes tussen de behandelingen in en het ontbreken van een klok; alles is er op gericht jou een heerlijk ontspannen dagje te geven.

Behandelingen.

Het weekendje op de boerderijspa was een cadeautje voor mijn vriend en daar hoorde ook een heerlijk arrangement bij :-) . Ik koos voor het ‘Dennen, Water & Klei’ arrangement, aangevuld met een fijne packing. Heeeeeerlijk!

Sauna broodoven

We begonnen met een sessie in de broodoven; een soort sauna die tot maximaal 40°C gaat waar je om een broodoven heen zit, waar ook letterlijk brood in wordt gebakken. Origineel hè? En heel ontspannend, serieus! Daarna was het tijd voor een half uurtje koelen en relaxen op een bedje. De spa heeft ook een buiten, dus dat was lekker om even rond te lopen.

Sauna dennen

Daarna gingen we een soort dennen-stoomsauna in. De grond ligt helemaal vol met dennentakken en de stoom wordt door een Koperen bak vol met dennen geblazen. Ruikt lekker en je voelt je lichaam goed opwarmen kan ik je zeggen :-) . Na een minuut of 25 was ’t weer tijd voor wat rusten, een boerenyoghurtje en wiebelen in een soort schommelstoel. De volgende stop was een kleibad! We kregen allebei een schaaltje met 5 verschillende bolletjes klei, die elk bedoeld waren voor een specifiek lichaamsdeel. Dochter Claudia legde ons de werking uit en smeren maar! Ondertussen werd er stoom de ruimte in geblazen om de klei vloeibaar te houden. Beetje viezig gevoel, maar uiteindelijk wordt je huid er überzacht van.

Sauna hooisauna

Na nog weer een lekker lokaal hapje en drankje was ’t tijd voor een hooibad. Of eigenlijk is dit geen bad, maar meer een grote stoel waar aan de achterzijde hooi in is verwerkt dat door middel van stoom over je heen wordt geblazen. Dit schijnt speciaal alpenhooi te zijn met een tikkeltje rozemarijn. Het rook in elk geval superlekker! Weer even koelen buiten en tot slot werden we in een soort groot waterbed gehesen en kregen we een packing op basis van een eigen gekozen geur. Ow my, wat is dat ontspannen zeg. Ik viel zelfs in slaap :-) .

Kamer collage Boerderijkamer.

Ik had een weekendje weg geregeld inclusief overnachting, dus na de packing konden we heerlijk in onze badjas de trap op lopen en romantisch eten op onze eigen kamer. Regelen ze ook allemaal voor je! We verbleven in de zogeheten boerderijkamer; ik heb zelden zo’n mooie, romantische kamer gezien. Echt een aanrader! Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken :-) . Ontbijt collage

Als sauna liefhebber ben ik zeker van plan nog eens naar Boerderijspa Nutter terug te gaan! Het arrangement dat ik had gekozen kost €69 per persoon en dan ben je wel een uur of 4 zoet. Als ik naar een grotere sauna ga, ben ik dat meestal ook wel kwijt. En dat is dan vaak nog ex behandelingen en al helemaal niet met de persoonlijke ontvangst en begeleiding! Kortom, het was een supergeslaagd weekendje weg dat ik meer dan aan kan bevelen!    

#Weekendje weg #boerderijspa #sauna

4 reacties

 • Maud

  05 mei 2014 om 11:57

  Oeh, nice zeg!
  Deze Spa-boerderij is dicht bij mij in de buurt.. Nja, dicht.. Met een klein half uurtje rijden ben ik er wel :)
  Mijn moeder is er helemaal fan van, maar ik ben nog nooit geweest..
  Ik moet dus zeeeeker gaan, zie ik al wel. Lekker hoor!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Maud

   05 mei 2014 om 12:59

   Ja echt! Is echt een dikke aanrader, zoooooo heerlijk :-)!!

   Beantwoorden

 • Eva

  05 mei 2014 om 13:49

  Wauw, als Twentenaar van oorsprong (ik woon er al ruim 10 jaar niet meer) spreekt me dit extra aan ;-) Het klinkt heerlijk en het ziet er ook prachtig uit. Ik ga zeker proberen hier een keer naartoe te gaan! Thanks voor de tip!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva

   05 mei 2014 om 13:56

   Welcome! Is meer dan de moeite. Ik ga er ook zeker nog eens terug!

   Beantwoorden

 • Mandy

  06 mei 2014 om 17:55

  Het ziet er echt heel erg fijn uit! Ultiem genieten! Ik denk dat mijn vriend dit artikel ook moet lezen (dat moet hij bij jouw blog trouwens heel erg vaak).

  Beantwoorden

 • Marcella

  07 mei 2014 om 07:42

  Wauw, dit lijkt me echt onwijs heerlijk! Super om er een nachtje aan vast te plakken ook, je sliep vast als een roosje na die fijne behandelingen! Ik ga dit onthouden, daar wil ik ook wel es naartoe!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.