Treinreis naar Lapland

Reismeisje 19 november 2014

Treinreis Lapland

Over een maandje zijn we op weg naar Lapland. Met de trein :-) . ‘Ben je gek geworden?!’ is een veelgehoorde reactie. Tja, het is natuurlijk best een afstand. Bijna 2.800 kilometer om precies te zijn inclusief een aantal keren overstappen, 11 uur op een boot en dat in zo’n 44-48 uur totaal. Maar ik vind ’t te gek! Ik ben dol op treinreizen; je ziet het landschap voor je ogen veranderen, boerenvrouwtjes die hun etenswaar op stations verkopen en je ontmoet de leukste mensen in de provisorische treinrestauratie. Love it :-) .


De treinreis.
Voor mij is de treinreis ook gewoon een onderdeel van de reis ansich. Die reis begint ’s avonds in Nederland; daar pakken we de trein naar Hamburg in Noord Duitsland. Vanaf daar stappen we over op de trein naar Kopenhagen en vervolgens weer verder naar Stockholm in Zweden. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we in Stockholm ook een avondje en nacht hebben. Kort, maar ik hoop toch nog even wat van deze stad te kunnen zien! De volgende ochtend moeten we erg vroeg in de haven van Stockholm zijn, wanttttt daar vertrekt de boot naar Turku in Finland. Een boottocht van maar liefst 11 uur, langs allemaal eilandjes heen. Lijkt me fantastisch! Een alternatief is trouwens de reis via Zweden te maken; dan voorkom je dat je de boot moet pakken, maar wij vinden dat juist wel leuk. Als we in Turku aankomen, nemen we de Santa Claus Express helemaal naar het Noorden van Finland. Alleen al vanwege die naam zou je in die trein willen zitten toch ;-) ?! Een rit van zo’n 12 uur en dan zijn we eindelijk in Levi: onze eindbestemming.


Tips voor het boeken van je treinreis.
De belangrijkste tip is wat mij betreft: boek een meerdaagse pas via InterRail. Hebben wij ook gedaan. InterRail biedt verschillende pakketten, afhankelijk van hoeveel dagen je wilt reizen binnen een bepaalde geldigheidstermijn. Aangezien wij nog wel wat dagen kwijt zijn aan onze treinreis, hebben wij gekozen voor een ‘10 days within 22 days’ pas; dan mag je dus 10 dagen onbeperkt door Europa reizen per trein in een periode van 22 dagen. Je bestelt een dergelijke pas gewoon online, krijgt de boel thuis gestuurd en het enige wat je verder hoeft te doen zijn de data in te vullen waarop je dus de trein in stapt. En reizen maar, ideaal! Let bij langere treinreizen door Europa wel goed of je misschien toch ergens een trein moet reserveren. Zo hebben wij 2 nachttreinen moeten reserveren; je kunt dan aangeven dat je een InterRail pas hebt. Dan betaal je alleen reserveringskosten. Voor sommige treinen is dit echt verplicht, dus check dat even goed van tevoren! Op de website van InterRail vind je alle telefoonnummers en websites die je hiervoor nodig zou kunnen hebben.   Ik heb superveel zin in deze reis in elk geval 8-) ! Zeker ook na de superleuke reacties van jullie op een eerste artikel over Lapland. Keep you posted!

Heb jij wel eens een lange treinreis door Europa gemaakt? En vind je het leuk of meer noodzakelijk?

@Europa @Finland #reizen #trein #europa #Finland #treinreis #lapland #interrail

19 reacties

 • gerben

  19 november 2014 om 08:21

  Leuk, leuk, leuk! :-) Ook ik ben helemaal weg van treinreizen, ben dus ook hartstikke blij met dit vooruitzicht! En dan ook nog eens door zo' n mooi, wit landschap..
  Heb er helemaal zin in

  Beantwoorden

 • Suus

  19 november 2014 om 08:38

  Supergaaf zeg! En interrailen is inderdaad handig. Vooral ook dat je de dagen dat je werkelijk gaat reizen niet van tevoren hoeft te weten, je vult ze letterlijk pas in als je de trein in stapt.
  Zelf heb ik vijf jaar geleden een ronde door Denemarken, Zweden en Noorwegen gemaakt. Stockholm is zeker meer waard dan een dagje!
  Komende zomer ga ik weer interrailen, deze keer met een vriendin langs Praag, Wenen, Budapest zo richting Bulgarije en dan met het vliegtuig terug.
  Veel plezier in Lapland!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suus

   19 november 2014 om 08:53

   Thanks Suus!!

   Beantwoorden

  • gerben Suus

   19 november 2014 om 11:11

   Hoi Suus,

   Heb je toevallig nog tips voor mooie treintrajecten in Noorwegen en Zweden?

   Beantwoorden

   • Jeroen gerben

    20 november 2014 om 08:23

    Als je van treinreizen houdt en een bijzonder traject wil afleggen dan mag je zeker De Flåm spoorbaan in Noorwegen niet laten schieten. Erg indrukwekkend traject (zelfs in de mist :-)).
    De Flåm spoorlijn (Flåmsbana) gaat van Myrdal naar Flåm, 865 meter naar beneden naar een uitloper van de Aurlandsjord.
    Wij hebben deze het zomerseizoen gedaan en hadden ook nog een stop bij een mooie waterval waar er voor toeristen nog een speciaal optreden gaven over de folklore van de regio (ik denk niet dat dit in de winter ook het geval zal zijn). Best grappig maar de rit zelf was indrukwekkender. Veel hoogteverschil over een bochtige parcours in een klassieke treinwagon.

    http://www.visitnorway.com/nl/bestemmingen/fjord-noorwegen/flam/what-to-do-in-flam/attractions-in-flam/de-flam-spoorlijn/

    Beantwoorden

   • Suus gerben

    18 januari 2015 om 13:57

    Hoi Gerben,
    Sorry! Zie het nu pas! Maar het ligt er een beetje aan wat jij wilt, iedereen vindt andere dingen leuk ;) Zelf hou ik vooral van het stedelijke leven (daarom vind ik Stockholm dus ook enorme aanrader) en wij gingen dan ook met de trein van stad naar stad: van Kopenhagen naar Lund, Stockholm, Mora, Östersund, Trondheim, Lillehammer en Oslo. Qua treinreis zou ik je dan vooral het stuk tussen Mora en Östersund aanraden! Dat is namelijk echt een avontuur, die trein gaat maar 1 keer per dag ofzo, en hij doet er 6 uur over terwijl je zou denken dat het ook wel in 4 kan. Dat komt doordat je onderweg met de conductrice (ja, een jonge blonde Zweedse) een wandeling gaat maken naar een berenhol en ook nog eens met z'n allen naar een restaurant gaat. Onderweg zingt ze trouwens ook nog het volkslied door de intercom. Kortom: briljant. Echt iets om te doen! :)

    Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  19 november 2014 om 08:43

  Waaauw! Wat een heerlijk vooruitzicht, goed idee om het met een interrail te gaan doen! Superleuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   19 november 2014 om 08:53

   Ja he. Ook superveel zin in :-)!

   Beantwoorden

 • Mandy

  19 november 2014 om 09:26

  Lijkt me echt super leuk! De reis opzich lijkt me al een hele ervaring. Vooral de Santa Claus Express, geweldig!

  Beantwoorden

 • Marijke

  19 november 2014 om 09:58

  Oh, zo tof! Ik vind met de trein reizen ook altijd een deel van de reis... zo heerlijk naar buiten kijken terwijl alles stilaan verandert... echt top! Haha, en die santa claus express zou ik zelfs zonder die leuke naam de moeite waard vinden! Wie weet zie je het noorderlicht wel!

  Beantwoorden

  • gerben Marijke

   19 november 2014 om 11:12

   Laten we het hopen :-) :-)

   Beantwoorden

 • Kim

  19 november 2014 om 09:59

  Wat klinkt dat leuk! Je denkt er niet zo snel aan om met de trein door de sneeuw te reizen, maar het is wel een leuk idee.

  Beantwoorden

 • Michel

  19 november 2014 om 10:57

  Ik vlieg in januari in nog geen 3 uurtjes naar Fins Lapland :P maar ik ga jullie belevenissen natuurlijk op de voet volgen! Volgens NASA zijn er deze winter extreem veel zonnevlekken, dus een zeer grote kans op het noorderlicht. Ik duim voor jullie (en voor mezelf een maandje later) dat jullie dit spektakel mogen zien :)

  Beantwoorden

  • gerben Michel

   19 november 2014 om 11:14

   Hoi Michel,

   Ik ga extra hard duimen, zowel voor jullie als onszelf! Vorige week in IJsland had ik ook pech. Op de dagen dat het noorderlicht er was, hadden we bewolking. En op de dag dat het onbewolkt was was het noorderlicht er niet... Een beetje mazzel moet je dus inderdaad wel hebben!
   Hopen dat die zonnevlekken doorzetten :-)

   Beantwoorden

   • Michel gerben

    19 november 2014 om 13:10

    Hopelijk heb je in Lapland meer geluk met het noorderlicht Gerben. Trouwens ook leuk om 'nieuwe' ervaringen op te doen met je camera tijdens het noorderlicht :)

    Beantwoorden

 • Kirsten

  19 november 2014 om 11:04

  Erg leuk om dat met de trein te doen :D ik ga je reis volgen en mocht je naar afloop ooit geïnterviewd willen worden over je treinreis? Past perfect bij onze blog www.reizen-met-de-trein.nl ;)

  Beantwoorden

 • Maire

  19 november 2014 om 11:14

  Oh, wat super vet! Dit zou ik ook heel graag eens willen doen! Heel veel plezier alvast iig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Maire

   19 november 2014 om 16:46

   Thanks Maire!

   Beantwoorden

 • Joost

  19 november 2014 om 13:46

  Jeetje, wat een onderneming. Ik wilde ook 'even' daarheen. Je had inderdaad al het advies te geven om met de trein te kijken. Maar 48 uur onderweg - enkele reis.. Dat is toch wel veel. Waar halen jullie ook zomaar de tijd vandaan? :P Ben benieuwd hoe het worden zal!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost

   19 november 2014 om 16:46

   Haha, tja. Beetje slim met de vrije dagen om gaan en de treinreis dus ook al als vakantie zien zeg maar...Keep you posted!

   Beantwoorden

   • Joost Reismeisje

    20 november 2014 om 13:14

    Haha oke, nou benieuwd!

    Beantwoorden

 • Jolanda

  19 november 2014 om 23:54

  Wauw, te gek!! Dit lijkt mij ook wel leuk om eens te doen. Veel plezier!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jolanda

   20 november 2014 om 08:20

   Thanks :-)!

   Beantwoorden

 • Lisan

  20 november 2014 om 10:40

  Wauw, lijkt me een hele mooie reis. Ben benieuwd.

  Beantwoorden

 • RichardFap

  28 oktober 2015 om 11:59

  http://www.empowerme.tv/content-writing-companies-uk Content writing companies uk http://www.churchconvention.de/cc/?p=mybookreport-help Mybookreport help http://www.antennenneworal.com/index.php/homework-helper-app Homework helper app http://www.antennenneworal.com/index.php/how-much-does-it-cost-to-have-a-business-plan-prepared How much does it cost to have a business plan prepared http://www.empowerme.tv/hire-a-ghostwriter Hire a ghostwriter http://wpsymposium.com/buy-a-phd-dissertation Buy a phd dissertation http://www.gldining.com/mla-proper-heading Mla proper heading http://www.empowerme.tv/yorku-essay-help Yorku essay help http://www.gldining.com/personal-essay-for-college Personal essay for college http://www.gldining.com/customer-service-evaluation-essay Customer service evaluation essay http://www.gldining.com/causes-of-the-great-depression-essay Causes of the great depression essay http://www.empowerme.tv/type-a-report-online Type a report online http://wpsymposium.com/english-dissertation English dissertation http://www.antennenneworal.com/index.php/homework-help-app Homework help app http://www.empowerme.tv/how-to-write-essay How to write essay http://www.churchconvention.de/cc/?p=do-homework-for-me-do-homework-for-me Do homework for me do homework for me http://www.empowerme.tv/essay-on-social-media Essay on social media http://www.churchconvention.de/cc/?p=academic-essay-writing-service Academic essay writing service http://www.churchconvention.de/cc/?p=cultural-autobiography-essay Cultural autobiography essay http://www.gldining.com/argument-essay-are-ceo-'s-paid-to-much Argument essay are ceo 's paid to much http://www.churchconvention.de/cc/?p=smoking-persuasive-essay Smoking persuasive essay

  Beantwoorden

 • DennisKt

  30 oktober 2015 om 21:19

  http://www.gldining.com/englishgrammar-org Englishgrammar org http://www.antennenneworal.com/index.php/write-your-thesis Write your thesis http://www.gldining.com/homework-help-online-phschool.com Homework help online phschool.com http://www.churchconvention.de/cc/?p=essay-on-importance-of-education Essay on importance of education http://www.empowerme.tv/write-my-paper-in-hours Write my paper in hours http://www.churchconvention.de/cc/?p=self-descriptive-essay Self descriptive essay http://www.gldining.com/custom-essay-about-broadway-musical-theater Custom essay about broadway musical theater http://www.churchconvention.de/cc/?p=will-writing Will writing http://wpsymposium.com/dissertation-writing-services-mumbai Dissertation writing services mumbai http://www.empowerme.tv/cover-letter-for-application-for-employment Cover letter for application for employment http://www.gldining.com/mla-citation-in-a-paper Mla citation in a paper http://wpsymposium.com/part-of-thesis-paper Part of thesis paper http://www.empowerme.tv/write-an-analytical-essay Write an analytical essay http://wpsymposium.com/custom-dissertation-services Custom dissertation services http://wpsymposium.com/dissertation-writing-group Dissertation writing group http://wpsymposium.com/proquest-dissertations-and-theses Proquest dissertations and theses http://www.gldining.com/customer-service-policy-essay Customer service policy essay http://www.gldining.com/essay-on-christopher-columbus Essay on christopher columbus http://www.gldining.com/expert-term-papers Expert term papers http://www.empowerme.tv/solve-a-problem Solve a problem http://www.churchconvention.de/cc/?p=remember-the-titans-summary-essay Remember the titans summary essay

  Beantwoorden

 • HaroldKent

  11 november 2015 om 02:54

  http://scionmasterminds.com/phobia-essay Phobia essay http://www.oddino.it/essay-help-center Essay help center http://openeverything.ie/pay-someone-to-write-your-college-papers Pay someone to write your college papers http://refusons.org/proofreading-online Proofreading online http://www.oddino.it/what-is-cause-and-effect-essay What is cause and effect essay http://www.oddino.it/how-to-use-ethos-pathos-and-logos-in-an-essay How to use ethos pathos and logos in an essay http://openeverything.ie/term-papers-sale Term papers sale http://openeverything.ie/research-proposal-headings Research proposal headings http://jackcanfieldindia.com/characterization-essay Characterization essay http://www.ncswtraumaed.org/personal-philosophy-essay Personal philosophy essay http://jackcanfieldindia.com/best-essay-company Best essay company http://www.shadycanvas.com/englishgrammar-org Englishgrammar org http://refusons.org/cause-and-effect-essay-thesis Cause and effect essay thesis http://www.shadycanvas.com/buy-university-essay-online Buy university essay online http://openeverything.ie/research-papers-on-nursing Research papers on nursing http://jackcanfieldindia.com/easay-writing Easay writing http://www.shadycanvas.com/what-is-a-thesis-in-an-essay What is a thesis in an essay http://www.shadycanvas.com/custom-writings Custom writings http://jackcanfieldindia.com/i-need-someone-to-write-my-essay I need someone to write my essay http://openeverything.ie/how-to-write-papers How to write papers http://jackcanfieldindia.com/essay-on-decision-making Essay on decision making

  Beantwoorden

 • HaroldKent

  11 november 2015 om 07:57

  http://scionmasterminds.com/help-professional-papers Help professional papers http://openeverything.ie/child-psychology-assignments Child psychology assignments http://jackcanfieldindia.com/wagah-border-essay Wagah border essay http://jackcanfieldindia.com/buy-essays-papers Buy essays papers http://jackcanfieldindia.com/general-essay-writing General essay writing http://jackcanfieldindia.com/where-can-i-purchase-a-research-paper Where can i purchase a research paper http://www.shadycanvas.com/past-research-papers Past research papers http://www.shadycanvas.com/the-federalist-was-a-collection-of-essays The federalist was a collection of essays http://www.shadycanvas.com/conflict-resolution-paper Conflict resolution paper http://scionmasterminds.com/essay-scholarships-2014-for-college-students Essay scholarships 2014 for college students http://www.ncswtraumaed.org/essay-on-the-help Essay on the help http://scionmasterminds.com/site-that-australian-students-turn-to-for-professional-essay-writing-services Site that australian students turn to for professional essay writing services http://scionmasterminds.com/do-my-matlab-assignment Do my matlab assignment http://openeverything.ie/dissertations-help Dissertations help http://scionmasterminds.com/symbolism-in-the-fall-of-the-house-of-usher Symbolism in the fall of the house of usher http://www.ncswtraumaed.org/hpv-research-paper Hpv research paper http://jackcanfieldindia.com/writing-essay-my-teacher Writing essay my teacher http://www.oddino.it/writing-a-persuasive-essay Writing a persuasive essay http://www.oddino.it/mary-shelley-frankenstein-essay Mary shelley frankenstein essay http://www.oddino.it/do-my-assignment-onine Do my assignment onine http://jackcanfieldindia.com/buy-report Buy report

  Beantwoorden

 • HaroldKent

  11 november 2015 om 13:06

  http://www.ncswtraumaed.org/how-to-write-best-resume How to write best resume http://www.ncswtraumaed.org/argumentative-research-paper Argumentative research paper http://www.shadycanvas.com/essay-about-your-life-experience Essay about your life experience http://openeverything.ie/original-term-papers-for-sale Original term papers for sale http://scionmasterminds.com/how-to-write-a-essay-paper How to write a essay paper http://www.oddino.it/essay-help-24-7 Essay help 24 7 http://openeverything.ie/homeworks-for-students Homeworks for students http://www.oddino.it/responsive-essay Responsive essay http://www.shadycanvas.com/personal-essay-writing-service Personal essay writing service http://refusons.org/othello-tragic-hero-essay Othello tragic hero essay http://www.ncswtraumaed.org/thesis-preparation Thesis preparation http://scionmasterminds.com/joseph-epstein-essays Joseph epstein essays http://www.shadycanvas.com/proofreading-services-online Proofreading services online http://scionmasterminds.com/walt-disney-mission-statement Walt disney mission statement http://refusons.org/who-can-write-my-paper-for-money Who can write my paper for money http://www.shadycanvas.com/i-didn-'t-do-my-homework I didn 't do my homework http://www.shadycanvas.com/englishgrammar-org Englishgrammar org http://scionmasterminds.com/management-assignment Management assignment http://refusons.org/write-essays-for-college-students Write essays for college students http://jackcanfieldindia.com/descriptive-writing-for-high-school Descriptive writing for high school http://jackcanfieldindia.com/assignments-writing Assignments writing

  Beantwoorden

 • HaroldKent

  11 november 2015 om 18:25

  http://jackcanfieldindia.com/good-quality-writing-paper Good quality writing paper http://www.ncswtraumaed.org/essay-professional-is-it-safe-and-good Essay professional is it safe and good http://www.oddino.it/ghostwriter-hip-hop Ghostwriter hip hop http://openeverything.ie/me-as-a-writer-essay Me as a writer essay http://openeverything.ie/essay-sites Essay sites http://openeverything.ie/writing-the-personal-statement Writing the personal statement http://www.shadycanvas.com/poetry-essays Poetry essays http://www.shadycanvas.com/custom-papaers Custom papaers http://jackcanfieldindia.com/black-history-essays Black history essays http://www.shadycanvas.com/starting-a-essay Starting a essay http://www.shadycanvas.com/persuasive-essay-mandatory-military-service Persuasive essay mandatory military service http://jackcanfieldindia.com/persuasive-essay-on-adoption Persuasive essay on adoption http://refusons.org/to-essay To essay http://openeverything.ie/which-essay-writing-service-is-reliable Which essay writing service is reliable http://www.shadycanvas.com/essay-about-banking-service Essay about banking service http://www.ncswtraumaed.org/can-i-buy-a-essay-online Can i buy a essay online http://scionmasterminds.com/aldous-huxley-crome-yellow Aldous huxley crome yellow http://jackcanfieldindia.com/i-need-someone-to-write-an-essay-for-me I need someone to write an essay for me http://openeverything.ie/personality-essay Personality essay http://refusons.org/who-can-i-pay-to-do-my-history-homework Who can i pay to do my history homework http://openeverything.ie/ww2-essay Ww2 essay

  Beantwoorden

 • Aron

  11 oktober 2016 om 19:06

  Hallo, ik wil exact dezelfde reis maken, mag ik weten wat jullie reisschema is geweest en waar jullie geboekt hebben? Mooi verhaal joh! Enjoy!!
  Aron

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.