Treinreis naar Lapland

Reismeisje 19 november 2014

Treinreis Lapland

Over een maandje zijn we op weg naar Lapland. Met de trein :-) . ‘Ben je gek geworden?!’ is een veelgehoorde reactie. Tja, het is natuurlijk best een afstand. Bijna 2.800 kilometer om precies te zijn inclusief een aantal keren overstappen, 11 uur op een boot en dat in zo’n 44-48 uur totaal. Maar ik vind ’t te gek! Ik ben dol op treinreizen; je ziet het landschap voor je ogen veranderen, boerenvrouwtjes die hun etenswaar op stations verkopen en je ontmoet de leukste mensen in de provisorische treinrestauratie. Love it :-) .


De treinreis.
Voor mij is de treinreis ook gewoon een onderdeel van de reis ansich. Die reis begint ’s avonds in Nederland; daar pakken we de trein naar Hamburg in Noord Duitsland. Vanaf daar stappen we over op de trein naar Kopenhagen en vervolgens weer verder naar Stockholm in Zweden. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen we in Stockholm ook een avondje en nacht hebben. Kort, maar ik hoop toch nog even wat van deze stad te kunnen zien! De volgende ochtend moeten we erg vroeg in de haven van Stockholm zijn, wanttttt daar vertrekt de boot naar Turku in Finland. Een boottocht van maar liefst 11 uur, langs allemaal eilandjes heen. Lijkt me fantastisch! Een alternatief is trouwens de reis via Zweden te maken; dan voorkom je dat je de boot moet pakken, maar wij vinden dat juist wel leuk. Als we in Turku aankomen, nemen we de Santa Claus Express helemaal naar het Noorden van Finland. Alleen al vanwege die naam zou je in die trein willen zitten toch ;-) ?! Een rit van zo’n 12 uur en dan zijn we eindelijk in Levi: onze eindbestemming.


Tips voor het boeken van je treinreis.
De belangrijkste tip is wat mij betreft: boek een meerdaagse pas via InterRail. Hebben wij ook gedaan. InterRail biedt verschillende pakketten, afhankelijk van hoeveel dagen je wilt reizen binnen een bepaalde geldigheidstermijn. Aangezien wij nog wel wat dagen kwijt zijn aan onze treinreis, hebben wij gekozen voor een ‘10 days within 22 days’ pas; dan mag je dus 10 dagen onbeperkt door Europa reizen per trein in een periode van 22 dagen. Je bestelt een dergelijke pas gewoon online, krijgt de boel thuis gestuurd en het enige wat je verder hoeft te doen zijn de data in te vullen waarop je dus de trein in stapt. En reizen maar, ideaal! Let bij langere treinreizen door Europa wel goed of je misschien toch ergens een trein moet reserveren. Zo hebben wij 2 nachttreinen moeten reserveren; je kunt dan aangeven dat je een InterRail pas hebt. Dan betaal je alleen reserveringskosten. Voor sommige treinen is dit echt verplicht, dus check dat even goed van tevoren! Op de website van InterRail vind je alle telefoonnummers en websites die je hiervoor nodig zou kunnen hebben.   Ik heb superveel zin in deze reis in elk geval 8-) ! Zeker ook na de superleuke reacties van jullie op een eerste artikel over Lapland. Keep you posted!

Heb jij wel eens een lange treinreis door Europa gemaakt? En vind je het leuk of meer noodzakelijk?

@Europa @Finland #reizen #trein #europa #Finland #treinreis #lapland #interrail

12 reacties

 • Suus

  19 november 2014 om 08:38

  Supergaaf zeg! En interrailen is inderdaad handig. Vooral ook dat je de dagen dat je werkelijk gaat reizen niet van tevoren hoeft te weten, je vult ze letterlijk pas in als je de trein in stapt.
  Zelf heb ik vijf jaar geleden een ronde door Denemarken, Zweden en Noorwegen gemaakt. Stockholm is zeker meer waard dan een dagje!
  Komende zomer ga ik weer interrailen, deze keer met een vriendin langs Praag, Wenen, Budapest zo richting Bulgarije en dan met het vliegtuig terug.
  Veel plezier in Lapland!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suus

   19 november 2014 om 08:53

   Thanks Suus!!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  19 november 2014 om 08:43

  Waaauw! Wat een heerlijk vooruitzicht, goed idee om het met een interrail te gaan doen! Superleuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   19 november 2014 om 08:53

   Ja he. Ook superveel zin in :-)!

 • Mandy

  19 november 2014 om 09:26

  Lijkt me echt super leuk! De reis opzich lijkt me al een hele ervaring. Vooral de Santa Claus Express, geweldig!

  Beantwoorden

 • Marijke

  19 november 2014 om 09:58

  Oh, zo tof! Ik vind met de trein reizen ook altijd een deel van de reis... zo heerlijk naar buiten kijken terwijl alles stilaan verandert... echt top! Haha, en die santa claus express zou ik zelfs zonder die leuke naam de moeite waard vinden! Wie weet zie je het noorderlicht wel!

  Beantwoorden

 • Kim

  19 november 2014 om 09:59

  Wat klinkt dat leuk! Je denkt er niet zo snel aan om met de trein door de sneeuw te reizen, maar het is wel een leuk idee.

  Beantwoorden

 • Michel

  19 november 2014 om 10:57

  Ik vlieg in januari in nog geen 3 uurtjes naar Fins Lapland :P maar ik ga jullie belevenissen natuurlijk op de voet volgen! Volgens NASA zijn er deze winter extreem veel zonnevlekken, dus een zeer grote kans op het noorderlicht. Ik duim voor jullie (en voor mezelf een maandje later) dat jullie dit spektakel mogen zien :)

  Beantwoorden

 • Kirsten

  19 november 2014 om 11:04

  Erg leuk om dat met de trein te doen :D ik ga je reis volgen en mocht je naar afloop ooit geïnterviewd willen worden over je treinreis? Past perfect bij onze blog www.reizen-met-de-trein.nl ;)

  Beantwoorden

 • Maire

  19 november 2014 om 11:14

  Oh, wat super vet! Dit zou ik ook heel graag eens willen doen! Heel veel plezier alvast iig!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Maire

   19 november 2014 om 16:46

   Thanks Maire!

 • Joost

  19 november 2014 om 13:46

  Jeetje, wat een onderneming. Ik wilde ook 'even' daarheen. Je had inderdaad al het advies te geven om met de trein te kijken. Maar 48 uur onderweg - enkele reis.. Dat is toch wel veel. Waar halen jullie ook zomaar de tijd vandaan? :P Ben benieuwd hoe het worden zal!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost

   19 november 2014 om 16:46

   Haha, tja. Beetje slim met de vrije dagen om gaan en de treinreis dus ook al als vakantie zien zeg maar...Keep you posted!

   • Joost Reismeisje

    20 november 2014 om 13:14

    Haha oke, nou benieuwd!

 • Jolanda

  19 november 2014 om 23:54

  Wauw, te gek!! Dit lijkt mij ook wel leuk om eens te doen. Veel plezier!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jolanda

   20 november 2014 om 08:20

   Thanks :-)!

 • Lisan

  20 november 2014 om 10:40

  Wauw, lijkt me een hele mooie reis. Ben benieuwd.

  Beantwoorden

 • Aron

  11 oktober 2016 om 19:06

  Hallo, ik wil exact dezelfde reis maken, mag ik weten wat jullie reisschema is geweest en waar jullie geboekt hebben? Mooi verhaal joh! Enjoy!!
  Aron

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.