Top 5 huwelijksreizen

Reismeisje 26 april 2015

Huwelijksreis

Toen Gerben me afgelopen december ten huwelijk vroeg, wisten we al dat er een wereldreis aan zat te komen :-P . Sterker nog, dat was één van zijn overwegingen om me überhaupt te vragen! Trouwen en dan een jaar op huwelijksreis; te gek toch?! Maar als die wereldreis niet op de planning had gestaan, was er ongetwijfeld ook een fijne huwelijksreis bestemming uitgerold. Misschien wel één van de volgende gave bestemmingen.


Micronesië.
Er gaat misschien niet 1-2-3 een belletje rinkelen bij Micronesië, maar bij namen als Fiji, Tahiti en Moorea vast wel ;-) . Volgens mij is er bijna geen meer traditionele huwelijksreis bestemming als deze eilanden zijn. Eindeloze, parelwitte zandstranden, tropische palmbomen en intens blauw water. Op de een of andere manier associëren we dergelijke bestemmingen al snel met romantiek. En als je voor één van de minder bekende eilandjes in Micronesië kiest, heb je met een beetje mazzel bijna een eiland voor je twee. Een te gekke honeymoon toch?


Sicilië.
Misschien geen bestemming die je in dit rijtje verwacht, maar ik vind Sicilië zelf echt een heel fijne bestemming. Romantisch ook. Het ligt natuurlijk wel een beetje aan wat je zoekt. Op Sicilië vind je natuurlijk geen mooie, parelwitte zandstranden en ook de palmbomen moet je er voor het gemak even bij denken, maar je vind er wel superschattige dorpjes, de meest intieme B&B’s en restaurantjes met heel romantische uitzichten over zee. Zeker het overwegen waard als je niet al te ver van huis je wittebroodsweken wilt vieren en toch een romantisch reisje wilt.


Malediven.
De Malediven zijn zo’n bestemming waar bijna iedereen wel van droomt om eens heen te gaan. Deze eilandengroep ligt ten Zuidwesten van India en is daarmee nog best wel bereikbaar. In elk geval niet extreem in the middle of nowhere gelegen. Vandaag de dag vind je op bepaalde eilanden van de Malediven best wat toerisme. Het romantische karakter gaat er met grote hotels en groepjes toeristen her en der wel snel af, maar gelukkig bestaan de Malediven uit heel veel meer eilandjes. Oftewel atols. Als je ooit van plan bent je huwelijksreis of vakantie naar de Malediven te boeken, zou ik er zeker even goed in duiken voor je het eerste beste eiland boekt.


Bali.
De afgelopen jaren heeft Bali erg aan populariteit gewonnen. Niet in de laatste plaats vanwege Julia Roberts die in de film ‘Eat, pray, love’ haar liefde op Bali vindt ;-) . Het is ook een prachtig eiland. Groen, idyllisch, fijne stranden, heerlijk Indonesisch eten en veel romantische plekjes. Zeker als je een bestemming voor je huwelijksreis zoekt die nog een beetje betaalbaar blijft en toch dat echt tropische karakter heeft, is Bali een aanrader.


San Blas.
Ooit van gehoord? De San Blas eilanden horen bij Panama. Het kost even wat tijd er te komen, maar dan heb je ook wat. Paradijselijke eilandjes die nog redelijk onbekend zijn. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar het staat echt op mijn lijstje. Big time! Hopelijk stoppen we er nog eventjes tijdens de wereldreis.

En zo zijn er nog zo veel mooie bestemmingen! Voor iedereen wat wils. Waar zou jij graag je huwelijksreis naar toe maken?

#reizen #italie #sicilie #Micronesie #indonesie #wereldreis #trouwen #huwelijksreis #san blas #panama #bali #malediven

5 reacties

 • Jessica

  26 april 2015 om 10:32

  Als ik ooit zou gaan trouwen zou ik echt niet weten waar ik mijn huwelijksreis wil doorbrengen. Waarschijnlijk zou ik net als jullie gewoon lekker een hele rondreis samen maken! <3

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   27 april 2015 om 07:29

   ;-)

 • Luna | Flowers and Pearls

  26 april 2015 om 12:30

  Lastig kiezen hoor! ; ) Er zijn zoveel leuke plaatsen om heen te gaan, maar waarschijnlijk zou ik voor Parijs ofzoiets kiezen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Luna | Flowers and Pearls

   27 april 2015 om 07:29

   Prachtige en heel romantische stad ook.

 • Kees

  26 april 2015 om 21:18

  Lieve Wendy, als je nog een piccolo nodig hebt voor de koffers tijdens jullie reis, denk dan aan mij........ Dan zal proberen vrij te plannen....... ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kees

   27 april 2015 om 07:28

   Haha, dat zal ik doen lieve Kees :-).

 • Nanda

  29 april 2015 om 10:40

  Afrika! Zeer zeker. De Zuid-Afrikaanse bush, in een fijne lodge, met heerlijk eten, lekkere wijn en een ballontocht ergens. Lekker relaxen in een fijne spa... en sundowners met zicht op wild. Graag. Ohnee, zo jammer, ik ga helemaal niet trouwen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nanda

   29 april 2015 om 11:52

   Whahaha! Nou, dromen mag altijd toch ;-).

 • Suzanne

  17 mei 2016 om 00:26

  Hi reismeisje!
  De afgelopen maanden was ik op reis in Zuid-Amerika en met veeeeel plezier je blogs gelezen, echt super goede tips en inspiratie! :-)
  Nu ben ik een trip naar de San Blas aan het plannen vanuit Colombia en wilde reismeisje checken! Maar jullie heb San Blas niet bezocht denk ik...? Bewust niet of paste het niet meer in het schema?
  Heb je gedurende het reizen in Colombia toevallig tips oid gehoord of ervaringen over de oversteek op de boot? Benieuwd! Veel plezier tijdens het laatste stukje van jullie prachtige reis :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.