Lokale places to be in Gent

Reismeisje 06 november 2014

Vorige week was ik twee dagen in Gent. Zo dichtbij Nederland en ik was er gewoon nog nooit geweest. Wat een leuk stadje zeg! Oud, sfeervol en veel leuke kroegjes en restaurantjes. We waren in Gent met een echte Gentse ;-) , waardoor we heel wat leuke, lokale hotspots hebben gezien van binnen. Als je een keer een weekendje naar Gent gaat, sla dan zeker de volgende tentjes niet over!


Gent Mosquito Coast

Mosquito Coast.
Ja, dit was echt de topper :-) ! Wat een te gek restaurant zeg. Mosquito Coast heeft als ondertitel ‘ The Travelers Café’. Do I nee to say more?! Ik voelde me er helemaal op mijn gemak en kreeg meteen weer de reiskriebels. De inrichting is een mengelmoesje van allerlei souvenirs van over heel de wereld, maar op de een of andere manier klopt het wel weer bij elkaar. Tibetaanse vlaggetjes, Marokkaanse lampen, Braziliaanse cocktails en foto’s van Afrikaanse savanne; je kunt niet om het reissfeertje heen. De menukaart is al net zo’n werelds gebeuren; van Libanese falafel tot Indiase tandoori en zelfs een McMarrakesh. Je kunt het er allemaal krijgen en afblussen met een Thais Singha biertje. En als je even uitgekletst bent, pak je één van de honderden Lonely Planets die in een enorme boekenkast staan uitgestald. Superleuk toch? Mosquito Coast: onthoud dat :-) !


Gent Gruut

Stadsbrouwerij Gruut.
Tja, een bezoekje aan Gent of überhaupt België is natuurlijk niet compleet zonder biertjes drinken! Midden in het centrum van Gent ligt de stadsbrouwerij Gruut. Los van dat je daar een lekker biertje kunt drinken, kun je er ook een heuse bierproeverij boeken. Duurt iets van 1,5 uur en dan krijg je 3 verschillende bieren inclusief uitleg over hoe die gebrouwen worden. Je zit dan ook midden tussen de zakken mout en ketels waarin het bier staat te gisten. Het bijzondere aan het Gruut biertje is ook nog eens dat het niet met hop wordt gemaakt, maar op basis van een of ander oud geheim kruidenrecept. Het lekkerste vond ik zelf het Inferno biertje ;-) . Zeker leuk om een bezoekje aan te brengen!


Gent Pink Flamingo

Pink Flamingo’s.
Ok, dit is wel een beetje een typische tent. Moet je van houden. Beetje apart en alternatief, maar juist daardoor wel weer erg leuk. Ik houd wel van die eigen kroegjes. Want Pink Flamingo’s is een echte kroeg! Over de top kitch inclusief meubilair uit de jaren 50 en een enorme lamp waar allemaal barbies aan hangen. Huh? Ja, dat dacht ik ook ;-) . Hier vind je verder geen toeristen, maar vooral lokale, tikkeltje alternatieve Gentenaren. Zeker leuk om even een drankje te gaan doen!


Gent Dulle Griet

De dulle griet.
De laatste kroeg waar wij belandden ;-) . En uiteraard weer eentje met heel wat bier op de menukaart; 260 verschillende soorten wel te verstaan! Ze schenken hier naast speciaalbieren ook in aparte liter glazen. Om te voorkomen dat bezoekers dat glas stiekem mee naar huis nemen, hebben ze een nogal aparte regel. Je moet één van je schoenen inleveren. Seriously! Pas als je je liter op hebt en het glas netjes hebt terug gegeven, krijg je ook je schoen terug. Dat litertje hebben we maar even over geslagen, maar als je van speciale bieren houdt, ben je bij De Dulle Griet aan het goede adres.  

Ben je al eens in Gent geweest? Wat vond je er van en heb jij nog een leuke tip?

@België @Europa #reistips #europa #vakantie #belgie #citytrip #gent #hotspots

6 reacties

 • Caro

  06 november 2014 om 09:14

  De Mosquito Coast is echt geweldig! Ik ben er ook laatst geweest, echt heerlijk gegeten en echte reiskriebels! haha

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caro

   06 november 2014 om 13:27

   Toevallig! Ja leuk daar he? Alleen al daarom zou ik nog eens terug gaan haha!

 • Mandy

  06 november 2014 om 09:40

  Als een 'meisje' uit Gendt, moet ik toch een keer naar Gent. Hoor er veel goede verhalen over. Ik zou een liter bier nooit wegkrijgen.

  Beantwoorden

 • Maire

  06 november 2014 om 10:26

  Leuke tips! Ik woon sinds 6 weekjes in Gent, maar heb eigenlijk nog helemaal niet zoveel tijd gehad om Gent zelf goed te verkennen... Shame on me. Mosquito Coast ga ik zeker binnen kort eens heen, klinkt echt super!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Maire

   06 november 2014 om 13:27

   Ow echt?! Lucky you! Ik vind het echt een superleuk stadje. Als je binnenkort nog leuke local tips hebt, hoor ik het graag!

 • Joost

  06 november 2014 om 11:37

  De Trollekelder!! Is ook leuk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Joost

   06 november 2014 om 13:26

   Huh? Die gekke Belgische namen ook ;-). Leuk!

 • Marijke

  06 november 2014 om 12:39

  Oh leuk, ik ga toevallig binnenkort naar Gent en ga zeker naar dat reiscafé! Dulle Griet is inderdaad een échte aanrader!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marijke

   06 november 2014 om 13:26

   Wat toevallig! Mosquito Coast is echt heel leuk, zeker doen! Indian Tandoori is lekkerrrrrrr :-).

 • Ester

  06 november 2014 om 22:14

  Gent is leuk! Ik ben er al een aantal keer geweest, maar omdat we dan vaak vrienden bezoeken zijn we nog niet zo vaak uiteten geweest. Wel een enkele keer naar een kroeg, maar die namen heb ik dan weer niet onthouden omdat ik er zelf niet op zoek ben naar gegaan. Het is een fijne stad voor een dagje uit!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.