The North of England City Experience: 5 steden per trein

Reismeisje 20 april 2021

Engeland

Treinreizen. Ik houd er van Lachen! Sowieso houd ik van reizen over land. Simpelweg omdat je dan veel meer van de bestemming mee krijgt. Je ziet de natuur veranderen en maakt sneller contact met locals. Een bestemming gaat er voor mij veel meer van leven! Qua vervoersmiddelen over land maak ik tijdens reizen het liefste gebruik van de trein. Of ’t nu in India of Finland is. De trein gaat snel en tegelijkertijd toch die maximale beleving. Heerlijk!

Één van de mooiste regio’s om de hoek, om over land doorheen te reizen is voor mij het Noorden van Engeland. Het is pas 5 jaar geleden dat ik er voor het eerst kennis mee maakte, maar sindsdien ben ik er vaker geweest. Het greep me meteen. De glooiende, groene landschappen, ruige kustlijn, gezellige pubs en prachtige steden vól historie. En nu kun je deze geweldige regio heel gemakkelijk per trein ontdekken met de zogeheten TransPennine Expres. In 8 dagen tijd kun je met één treinkaartje voor slechts £99 maar liefst 5 verschillende steden in Noord-Engeland bezoeken. The North of England City Experience heet ‘t. In dit artikel neem ik je graag mee naar de 5 steden die hier onderdeel van zijn. Stuk voor stuk authentiek en met een heel eigen karakter. We beginnen aan de Oostkant van Engeland en eindigen in het Westen.

Hull

#1 Hull

Kingston upon Hull, kortweg Hull, ligt aan de Oostkust van Engeland. In de Middeleeuwen was Hull een belangrijke haven en vissersplaats. Hoewel die gloriedagen voorbij zijn, vind ik Hull erg de moeite waard. Het oude centrum vol mooie gebouwen maakt dat je je bij vlagen in die oude tijd waant. Het heeft iets rauws. Iets puurs. De Holy Trinity kerk is ook erg de moeite waard om te bezoeken, prachtig! Mocht je de tijd hebben om een voetbalwedstrijd van Hull te bezoeken, kan ik je dat ook aanraden Knipogen. Ik ben geen voetbalfan, maar in landen waar dit een nationale sport is vind ik het altijd leuk een voetbalwedstrijd te bezoeken. Dat heb ik bijvoorbeeld in Brazilië en Colombia gedaan. En dus ook in het Engelse Hull. Leuk om mee te maken!

Leeds

#2 Leeds

De volgende stad: Leeds. Op nog geen 100 km gelegen vanaf Hull. Een mooie reis dwars door het prachtige landschap van Yorkshire. Leeds is een stuk groter en stadser dan Hull. De stad heeft ongeveer 450.000 inwoners en ligt aan de rivier de Aire. Hoewel Leeds niet zo bekend is, is het een prachtige stad om te bezoeken! Het centrum bestaat deels uit oud Victoriaanse gebouwen, met de Town Hall (én de The Victoria Hall als concertzaal binnenin) misschien wel als mooiste voorbeeld. Ik raad je zeker ook aan om één van de typisch Engelse shopping arcades te bezoeken. Niet zo zeer om te winkelen, maar vanwege de architectuur; de County Arcade uit 1.900 is één van de mooiste. Mocht je tot slot wat meer tijd in Leeds door brengen, is het bezoeken van Kirkstall Abbey een aanrader. Een oud, vervallen klooster wat sinds de 16de eeuws niet meer bewoond is geweest. Het heeft iets sinisters, zoals dit soort gebouwen vaker kunnen hebben, maar het is echt de moeite waard. Vanuit Leeds ben je er in 20 minuten per bus of je neemt een taxi.

Manchester

#3 Manchester

Oe, Manchester. Wát een plaatje is dat! Manchester is de grootste stad van Noord-Engeland en kent een enorm rijke historie, die vandaag de dag nog volop in het straatbeeld terug te vinden is. Gebouwen als de eeuwenoude kathedraal van Manchester, de Beetham Tower en het Townhouse zijn sowieso een must see als je in Manchester bent. Als je echter iets ‘anders’ wilt en een compleet plaatje van de stad wilt krijgen, is de Manchester Taxi Tour een aanrader. In 2 tot 4 uur tijd rijdt taxichauffeur John je langs de mooiste bezienswaardigheden in Manchester. Superleuk! En mocht je op zoek zijn naar een écht bijzondere accommodatie midden in het oude centrum is King Street Townhouse een aanrader. Je hebt hier een infinity pool dat letterlijk uitkijkt over de oude stad. Mooier wordt ’t niet!

Liverpool

#4 Liverpool

En dan komen we aan de Westkust van Engeland. De vierde stad als onderdeel van de The North of England City Experience: Liverpool. Het centrum van Liverpool behoort tot UNESCO Werelderfgoed en dat is niet voor niets Knipogen. Liverpool was al vroeg in de geschiedenis een belangrijke haven waar veel handel werd gedreven. Dat gebeurde vooral bij Albert Dock, wat nu een heerlijke plek is om rond te struinen en naar de oude pakhuizen te kijken die je hier nog volop vindt. Liverpool Cathedral is ook een absolute aanrader, inclusief het beklimmen van de toren. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over de stad. En wat je zéker niet mag missen in Liverpool is The Beatles Story. Want inderdaad: de Beatles komen van origine uit Liverpool en daar zijn ze maar wat trots op! Je kunt hier een hele tour krijgen, waarin wordt mee genomen in het verhaal van deze iconische band. En verder zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden en opties in Liverpool; van fietstochten tot musea, food tours en natuurlijk een bezoekje aan het stadion van Liverpool. Het is een enorm vibrerende, leuke stad voor een stedentrip!

Newcastle

#5 Newcastle

Newcastle is de laatste stad in het rijtje. Kleiner dan voorgaande steden, maar niet minder levendig. Het heeft een authentieke charme, die anders is dan de andere bestemmingen in dit rijtje. Midden in het oude centrum staat het imposante Newcastle Castle. Een oud fort, waar je je terug in de tijd waant. Zeker het bezoeken waard! Newcastle ligt verder aan de rivier Tyne, met het wijkje Quayside er naast. In de zomer kun je hier genieten op het stadstrand en het Engelse leven aan je voorbij zien trekken. Heerlijk. En bezoek ook in Newcastle zeker eens één van de arcades, overdekte winkelcentra. Ze zijn prachtig gebouwd.

Dat waren ze. De 5 steden die je met The North of Engeland City Experience per trein kunt bezoeken. Superleuk toch? Voor meer informatie over deze steden kun je hier een kijkje nemen. Ben jij al eens in het Noorden van Engeland geweest?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven, op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

ReizenReizen

@Europa @Verenigd Koninkrijk #engeland #stedentrip #treinreis #reisroute #reistips #europa

1 reactie

  • Wagner Clerk

    11 april 2022 om 21:52

    Goede dag kan dit niet allemaal voor mezelf houden. Mijnheer Anderson, help me om wekelijks $ 2500 te verdienen met cryptocurrency-handel, neem contact met hem op via whatsapp +1(252)285-2093

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.