Thailand kenners Sander & Mariska

Reismeisje 31 augustus 2014

Op deze regenachtige zondag even wat heerlijke reisinspiratie van twee Thailand fans: Sander & Mariska. Ze hebben een superhandig blog over Thailand ennnnn vertrekken as we speak voor onbepaalde tijd naar Thailand. Te gek toch? Ik vond dat wel een interviewtje waard :-) !  
Tips Thailand 1
Wie zijn jullie? 
Ik ben Sander Hillegers (26) en schoolmeester van beroep. Ik geef tussen de reizen door les aan alle groepen van de basisschool. Het lesgeven kan ik niet los zien van reizen want iedere dag MOET ik een reisverhaal vertellen of een reisfoto laten zien. De kinderen reizen dan altijd even met me mee naar Nieuw-Zeeland, Nepal, Vietnam of Thailand. Ik betrap mezelf altijd op dat ik weer dolenthousiast word. Reizen zit in mijn bloed! Mijn naam is Mariska van Brederode (25) en ik heb de laatste jaren als tekstschrijver gewerkt bij een touroperator. Van jongs af aan ben ik al bezig met het bouwen van websites. Daarom heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een reisblog begonnen over mijn favoriete land: Thailand.  
Waarom zijn jullie Tips Thailand begonnen?
Bij het maken van ons reisblog Tips Thailand komen al onze passies samen. Dat is iets waar we al jaren naar op zoek waren. Wij willen iets voor ons zelf beginnen en daar vol voor gaan. Er is meer in het leven dan een fulltime baan en het uitleven naar het weekend wat zo voorbij is. Wij willen leven met de dag en kijken wat de dag ons brengt. Dat gevoel willen we over brengen op onze bezoekers. Tips Thailand wordt een website met unieke tips voor de Thailand-reiziger. Van de nog onontdekte plekjes tot aan de beste reistips voor je voorbereiding. Op onze website moet je urenlang kunnen surfen en telkens weer iets nieuws ontdekken. Alles is uniek en komt voort uit eigen ervaring; zowel tekst- als beeldmateriaal. Dit hadden wij begin 2014 voor ogen en dit is wat wij gaan realiseren de komende maanden/jaren.  
Jullie gaan op langere reis :-D . Vertel! Waarheen, hoelang en wanneer?
Wij hebben beide onze banen in Nederland opgezegd, onze spullen staan allemaal te koop en we gaan uit ons appartement. Eind augustus vertrekken wij voor onbepaalde tijd naar Thailand. Een paar maanden geleden leek het allemaal nog zo ver weg, maar nu we opeens in een halfleeg appartement zitten, komt het wel erg dichtbij. Ondanks de spanning, kijken wij er ontzettend naar uit. Om meer dan een halfjaar te leven als een nomade uit een rugzak lijkt ons een geweldige ervaring. En dit in combinatie met het werken aan onze website is al helemaal top!  
Wat maakt Thailand voor jullie zo te gek?
Thailand was onze eerste kennismaking met het reizen; het backpacken. We wisten he-le-maal niks af van reizen. En binnen enkele dagen had Thailand ons hart al gestolen. We genoten intens van de manier van leven en de vriendelijkheid van de mensen. Overal waar we kwamen, waren er mensen bereid om ons te helpen. Het heeft ons leven veranderd. Al snel volgden er meer reizen. Na tientallen landen en vele dagen van huis kon er maar één conclusie zijn: Thailand is ons land!
Naar welke bestemmingen binnen en buiten Thailand kijken jullie het meeste uit?
We hebben laatst een blog geschreven over Krabi; een provincie in Thailand. Daar willen we ontzettend graag heen. De tropische eilandjes en natuurlijk de 'gebruikelijke' hoogtepunten van Thailand. Maar wij willen ook afwijken van de gebaande paden. Wij willen verder gaan waar andere reizigers stoppen en het echte Thailand gaan ervaren. Wij gaan naar plekken in Thailand die nog onontdekt zijn en kijken welke schatten wij daar kunnen vinden. Omdat wij een toeristenvisum hebben aangevraagd waarbij wij om de 60 dagen het land moeten verlaten, zijn wij genoodzaakt om ook andere landen te bezoeken. Dat is natuurlijk geen straf, omdat wij ook andere landen hoog op het verlanglijstje hebben staan. Myanmar is daar één van. Wij gaan zeker dit land bezoeken aangezien dit land nog 'nieuw', puur en onontdekt is. Daarnaast staan Nepal en Indonesië ook nog op onze wishlist.  
Welke tips hebben jullie voor andere reisfans die een langere reis willen gaan maken?
De beste tip die wij hebben, is er één die totaal niet origineel is omdat wij die hebben gelezen in de Lonely Planet van Thailand. Maar wel één die allesomvattend is en luidt: "All you've got to do is decide to go and the hardest part is over. So go!"  
Kunnen we jullie volgen tijdens jullie reis? Waar?
Wij zijn te volgen via Tips Thailand. Binnenkort gaat onze Facebook ook de lucht in en upload ik halverwege september het eerste filmpje op ons YouTube-kanaal. Tips Thailand wordt meerdere malen per week voorzien van nieuwe tips, unieke blogs, prachtige foto's en verbazingwekkende avonturen. Volg ons en laat van je horen!

 

@Azië @Thailand #reizen #backpacken #Thailand #interview

4 reacties

 • Robert | Traveljunks

  31 augustus 2014 om 09:53

  Haha, dat komt me bekend voor ;-)
  http://www.traveljunks.nl/interview/voor-onbepaalde-tijd-naar-thailand/

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   31 augustus 2014 om 11:29

   ;-) Haha, inderdaad ja!

   Beantwoorden

 • ilona

  31 augustus 2014 om 19:05

  Leuk! Ik ben zelf van Thaise afkomst, dus vind het altijd leuk om over Thailand te lezen. Benieuwd naar de blog! Sanook maak maak!

  Beantwoorden

 • gerben

  01 september 2014 om 07:46

  Gaaf hoor! Mooie beslissing.

  ps binnenkort komt er op reismeisje een artikel over Myanmar! Houd het dus in de gaten :-)

  Beantwoorden

 • Sam

  17 april 2018 om 22:13

  Geweldige ervaring & foto's :)
  In september ga ikzelf met m'n vriendin, bedankt voor de tips!
  http://vliegtuigradar24.nl

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.