Snapshot diary midweek Tsjechië

Reismeisje 28 juli 2015

Onlangs was ik op uitnodiging van het Tsjechisch toerismebureau mee op één van hun persreizen. En voor de verandering nu eens niet naar Praag, maar naar Brno en Ostrava. En juist dat sprak me erg aan, aangezien ik wel van een tikkeltje anders houd ;-) . Dus tijdens deze midweek eens geen Karluv Most bridge en Prague Castle, maar de hotspots van Brno en een te gek festival in Ostrava! In volgende artikelen zal ik je laten zien wat ik vond van deze steden, maar vandaag eerst een fotoverslag van mijn reis door Tsjechië!

Written by Gerben

Na een vlucht van ruim een uurtje landen we in de ochtend op de luchthaven van Brno, vanwaar we een bus nemen naar het centrum. Daar begint de dag ontspannen met wat lekkers te eten in één van de vele leuke cafeetjes die we later zullen ontdekken.


Tsjechie 2

Vervolgens slenteren onder leiding van een architect wat door de binnenstad en krijgen we een rondleiding van de leukste eetcafés en bars. Zo ziet de binnenstad van Brno er uit, gave winkelstraat toch?


Tsjechie 3

Dat Brno een echte studentenstad is, dat zie je aan de vele jongeren die de straten en cafés bevolken. En het mooie is dat Brno nog erg goedkoop is ook. Voor ongeveer een euro heb je al een biertje of wijntje te pakken.


Tsjechie 4

In de avond stonden er twee te gekke bars op het programma, Bar Ktery Neexistuje en Super Panda Circus. Kijk dit sfeertje; superleuk toch?! Maar daarover volgende keer meer.


Tsjechie 5

De volgende dag staat in het teken van wijn. Met Daria Harrison van het bedrijf Wine 4 Life bezoeken we een befaamde wijnstreek en lopen natuurlijk binnen bij een wijnproeverij. Nooit geweten dat ze in Tsjechië zulke lekkere wijnen kunnen produceren!


Tsjechie 6

Vooral wit en rosé worden steeds weer aangerukt ;-) .


Tsjechie 7

Aan het begin van de avond nemen we in drie uurtjes de studentagency bus naar Ostrava. In die stad valt eerlijk gezegd niet zo heel veel te zien. Slechts wat interessante gebouwen en monumenten die aan het communisme doen denken. Maar gelukkig is daar eens per jaar het festival Colours of Ostrava! De dag voor het festival zijn er allerlei activiteiten in de stad met internationale bandjes.


Tsjechie 8

En kraampjes.


Tsjechie 9

En dan de setting voor het festival zelf. Een monster van een metaalfabriek die al enkele jaren gesloten is.


Tsjechie 10

Met als hoofdact op de donderdag: Björk!


Tsjechie 11

Te gek toch, deze setting!!


Tsjechie 12

Waar vind je nu zo’n omgeving om tussen te kunnen feesten? De volgende dag vertrokken we alweer vroeg met de auto richting Brno, om vanaf daar weer terug naar huis te vliegen. Ik heb mij deze week in ieder geval boven verwachting goed vermaakt in Tsjechië en ik hoop dat ik je een beetje een goed beeld heb kunnen geven van mijn trip. De volgende keer lees je meer over Brno en het colours festival in Ostrava.

Spreekt Tsjechië jou aan of ben je er al eens geweest?

@Europa @Tsjechië #reizen #stedentrip #europa #tsjechie #brno #ostrava

1 reactie

 • Jeroen

  06 augustus 2015 om 06:59

  Ziet er leuk uit en inderdaad eens wat anders als Praag.
  Ik hou het in mijn achterhoofd voor eens een weekendje weg :)
  Foto's (en met name die van de fabriek) zijn echt top trouwens!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.