Citytrip naar Montpellier

Reismeisje 22 mei 2015

Montpellier

Morgen vertrek ik op een stedentripje naar Montpellier. Zo maar eventjes tussendoor :-) . KLM heeft deze fijne Franse stad toegevoegd aan hun rijtje met bestemmingen. En om daar aandacht voor te vragen, mogen er een aantal journalisten en bloggers een stedentripje naar Montpellier maken. Waaronder ik. Hoe leuk! Het gaat wel een bliksembezoek worden, want ik vertrek morgen in de loop van de middag en zit zondag einde van de middag weer in het vliegtuig terug. Letterlijk 24 uur in Montpellier dus, maar dat mag de pret niet drukken. Een graad of 25, een oud centrum, de zee in de buurt en de typische sfeer van la douce France. Heerlijk!


24 uur in Montpellier.

Zeker omdat het maar zo kort is, heb ik van tevoren wel een beetje rond gespeurd naar wat ik graag in Montpellier wil doen. Als ik morgenmiddag aan kom, ga ik eerst maar eens even het centrum verkennen. Beetje rond struinen door de oude steegjes en langs de protserig mooie gebouwen. Ik ben nog op zoek naar een leuk, tikkeltje bijzonder restaurantje voor ’s avonds, dus als iemand een leuke tip heeft hoor ik het graag :-) ! Zondag wil ik een beetje op tijd op staan en op z’n Mediterraans lekker op een terrasje ergens een ontbijtje pakken. Daarna wil ik graag naar het Musée Fabre. Ik ben helemaal niet zo’n museum fan moet ik toegeven, maar dit lijkt me wel de moeite. Er hangt een combinatie van maar liefst 800 erg oude en moderne werken, waarbij het gebouw zelf me ook al prachtig lijkt. Daarna wil ik een bezoekje brengen aan een Le Halle Castellane, waar dagelijks een grote, lokale markt te vinden is. Ik houd van markten! Misschien dat ik daar ergens een hapje eet of anders echt een lunchtentje op zoek. Als ik daarna nog wat tijd heb, wil ik nog graag een kijkje nemen op het strand. Dat ligt op zo’n 15 minuutjes per openbaar vervoer vanaf Montpellier centrum. En daarna zal het dan zeker weer tijd zijn om naar het vliegveld te gaan. Al met al dus een kort, snel bezoekje, maar ik heb er erg veel zin in. Als jullie nog leuke tips hebben voor Montpellier, kom maar door!!

@Europa @Frankrijk #reizen #stedentrip #Frankrijk #europa #citytrip #montpellier

8 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  22 mei 2015 om 06:45

  Wat leuk dat je daar voor bent uitgenodigd! Nooit geweest, maar Frankrijk is altijd goed. Heel veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   22 mei 2015 om 07:47

   Ja he. Ik heb er veel zin in en ben erg benieuwd!

 • Lindy

  22 mei 2015 om 07:00

  Ik ben naast Disney nog nooit in Frankrijk geweest, dus ik ben heel benieuwd naar je blog! Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lindy

   22 mei 2015 om 07:46

   Ik ben ook superbenieuwd Lindy!

 • Rosanne

  22 mei 2015 om 07:58

  Twee weken geleden toevallig geweest, ook maar één dag. Op zich te doen, want het is geen mega mega stad, maar toch wilde ik er veel langer blijven. Geweldige sfeer, overal terrasje, kleuren, mooi licht. Enjoy!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rosanne

   22 mei 2015 om 08:52

   Ow echt?! Wat leuk om te horen! Nu krijg ik er nog meer zin in. Dank!

 • Caro

  22 mei 2015 om 09:08

  Wat gaaf zo'n bliksembezoek! Ben er zelf nog nooit geweest, dus weet geen leuk restaurantje helaas. Geniet ervan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caro

   22 mei 2015 om 09:55

   Thanks Caro!

 • Lisette | Travellust

  22 mei 2015 om 13:14

  Heel veel plezier! 24 uur is kort, maar vaak voelt zo'n bliksembezoek veel langer!

  Beantwoorden

 • Jeroen

  22 mei 2015 om 13:36

  Heb maar 1 tip: Have Fun! :-)

  Beantwoorden

 • Sandra

  22 mei 2015 om 14:08

  Ah lekker! Ik heb geen tips, maar wil je veel plezier wensen! Ik ben ook in Frankrijk (of Spanje haha)!

  Beantwoorden

 • Sander

  22 mei 2015 om 20:14

  Bah, hopen dat je het toch nog een beetje naar je zin krijgt. ;-) Ik heb geen tips, ik ben eerder een Francofoob dan een Francofiel (alhoewel ik over een week ook een dagje op vrijwillige basis in F zit) ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.