Route update van de wereldreis

Reismeisje 25 oktober 2015

Wereldreis route

Laatst schreef ik al eventjes dat we hadden besloten Paraguay voor nu links te laten liggen. Verderop in de reis gaan we er zeker nog door heen reizen, maar voor nu sprak het ons toch te weinig aan. We zijn verder gereisd door Brazilië. Vanuit Bonito hebben we eerst een bus naar Campo Grande gepakt; een ritje van 4 uur. Vanaf Campo Grande zijn we in een bus naar Foz do Iguacu gestapt; een stad in het Zuiden van Brazilië, bij de prachtige watervallen van Iguacu. Hoe die waren, vertel ik later Knipogen. Nu eerst even een update van onze volgende plannen!

Stukje Argentinië in en door naar Uruguay. We hebben besloten dat Uruguay onze volgende bestemming wordt Lachen. Wel via Argentinië, omdat we graag via de Uruguayaanse stad Salto het land binnen willen reizen. Om daar te komen, nemen we dadelijk eerst een bus van zo’n 5 uur naar de Argentijnse stad Posadas. Daar blijven we een nachtje, om de volgende dag in de bus naar Concordia te stappen (nog eens 5-6 uur) en daar de grens over te gaan naar Salto in Uruguay. Weer een compleet nieuw land met andere mensen en waarschijnlijk een heel andere cultuur. Ik heb er al superveel zin in!

Vanuit Salto is het idee dat we eerst naar de stad Tacuarembó gaan. Deze stad midden in Uruguay heeft eigenlijk helemaal niets te bieden, behalve dat de route vanaf daar naar het plaatsje Chuy aan de Atlantische kust echt supermooi schijnt te zijn. Het is een heel authentieke, vrijwel onbezochte route door traditioneel ‘cowboy land’. Klinkt leuk toch? Dat lijkt ons wel wat, dus we zijn van plan die route te nemen. Waarschijnlijk zullen we daar een dag over doen en vervolgens een nachtje in Chuy overnachten. En daarna is het chillen geblazen, want dan reizen we heerlijk langs de kust van Uruguay. Uruguay is bij ons niet zo bekend vanwege haar kusten, maar de foto’s en beelden die ik er van heb gezien spreken me heel erg aan. Niet heel gelikt of glad, maar wel prachtig, uitgestrekt én perfect om te surfen Lachen. Ik denk dat onze eerste stop in Punta del Diablo gaat zijn, schijnt heel relaxt te zijn. Maar mochten jullie nog leuke tips hebben voor de kust van Uruguay, heel graag!

Ik vind het nog wat lastig in te schatten, maar ik denk dat we een dag of 10 gaan pakken voor Uruguay. Het is geen heel groot land met superveel highlights, dus we denken dat dat wel ok gaat zijn. En mocht het onverwacht toch te kort zijn, blijven we gewoon wat langer. Hoe leuk Brazilië ook was en is, ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur en ben heel benieuwd naar Uruguay!

Ben jij al eens in Uruguay geweest? Wat vond je er van?

@Zuid-Amerika @Uruguay #wereldreis #uruguay #Brazilie

2 reacties

 • Nathalie

  25 oktober 2015 om 01:03

  Ik zou meteen naar Punta del Diablo gaan (half uurtje van chuy). Verder la pedrera en cabo polonio zeker doen! Casa pueblo in punta del este is een aanrader en daarna Montevideo en als laatste stop colonia voordat je naar Buenos Aires gaat :) In restaurants betalen met je Nl creditkaart (dan betaal je in de meeste gevallen geen belasting). Naar de kleinere kustplaatsjes zoals Punta del Diablo en Cabo Polonio wel cash meenemen want hier zijn geen pinautomaten. Have fun en wie weet zien we jullie ergens aan de kust! La pedrera staat op de planning :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nathalie

   25 oktober 2015 om 10:29

   Thanks Nathalie! Punta del Diablo en Cabo Polonio hadden wij inderdaad ook al gespot :-). We stappen nu zo de bus in hier. Wie weet zien we elkaar ;-). Jij ook veel plezier!

 • Kirsten | Travelaar.nl

  25 oktober 2015 om 10:36

  Gaaf! Uruguay spreekt me sws het meeste aan van alle landen in Zuid Amerika. Ken je mijnjas.com al? Blog van een ex-collega van mij, Jasmijn. Zij heeft gereisd in Zuid Amerika en is in Uruguay blijven hangen.. Zij woont daar nu al een tijdje.
  Enjoy en een goede reis!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.