Roadtrip over de Veluwe: mijn ervaringen

Reismeisje 02 oktober 2020

Roadtrip route Veluwe

Als je me volgt via Instagram, heb je ongetwijfeld via stories meegekregen dat we afgelopen vrijdag een superleuke mini roadtrip maakten over de Veluwe. Een roadtrip, die was samengesteld door Bridgestone; een leider in duurzame mobiliteitsoplossingen. Tijdens onze route testten we de Bridgestone A005 EVO: de nieuwe all-seasonband. En natuurlijk genoten we van een aantal prachtige plekjes onderweg! In dit artikel neem ik je graag mee op onze route, heb ik leuke tips voor je op de mooie Veluwe én deel ik onze ervaringen met deze nieuwe autobanden.

Route Veluwe

Route over de Veluwe

De Veluwe is groot. Ruim 1.000 km2 op precies te zijn. En het barst er van de mooie plekjes. Ik ben zelf geboren en getogen op de Veluwe en ik woon er nog steeds. Dat is niet voor niets. Ondanks al mijn gereis, blijft de Veluwe voor mij thuis. Ik houd van de natuur, de ruimte, de gezellige Veluwse dorpjes. Heerlijk! De route die wij hebben gereden is voor mij letterlijk om de hoek en wat mij betreft één van de leukste routes om de Veluwe in al haar pracht te leren kennen. Op het kaartje hierboven zie je de route die we hebben gereden: we zijn gestart in Apeldoorn, waarna we binnendoor naar het dorpje Uddel zijn gereden. Uddel is op zichzelf weinig spannend, maar de route er naar toe vanaf Apeldoorn is het wat het zo de moeite waard maakt. Je rijdt letterlijk dwars door het bos en tussen de heidevelden door. Prachtig! Vanaf Uddel zijn we, wederom binnendoor, naar Nunspeet gereden. Ook dit deel van de route rijd je midden door de natuur. Vanaf Nunspeet reden we verder naar Hanzestadje Elburg; één van mijn favoriete, pittoreske stadjes op de Veluwe. Een absolute aanrader! Vanaf Elburg zijn we vervolgens via Het Harde en Epe weer terug gereden naar Apeldoorn. De natuur rondom met name Epe is ook echt prachtig en tegelijk iets anders dan het eerste deel van de route. Wat ruiger. Iets wilder op de één of andere manier. Mocht je de Veluwe nog niet goed kennen of simpelweg dit deel ervan nog niet hebben gezien, raad ik je aan bovenstaande route te volgen. Juist ook in de kleurrijke herfst waar we nu steeds meer in zitten. De Veluwe is dan op een andere manier weer ontzettend mooi. Wat, naast deze route rijden, verder de moeite waard is onderweg? Hier volgen mijn persoonlijke tips:

Aardhuisweg auto

#1 Wandel een stukje bij de Aardhuisweg

Zoals ik hierboven al even beschreef, is de weg van Apeldoorn naar Uddel een plaatje. Het eerste deel rijd je op de Amersfoortseweg, een vrij drukke B weg. Tot je af slaat richting Uddel en het eerste wildrooster passeert. De bossen doemen meteen aan beide kanten van de weg op en je rijdt onmiddellijk de rust in. Dit is de Aardhuisweg; een weg die letterlijk dwars door de natuur naar Uddel loopt. Ongeveer halverwege kun je vanaf de wat hoger gelegen weg prachtig uitkijken over de heidevelden en je vind overal bospaadjes, waar je mooi kunt wandelen. Als je van natuur houdt is dit een aanrader!

Elburg

#2 Bezoek de oude vestingstad Elburg

Elburg is vooral bekend van de visvangst. Ondanks dat de vis hier vers en heerlijk is, doet het geen recht aan de pracht van dit oude stadje. Elburg stamt al uit het jaar 796 en kreeg in de 13de eeuw zelfs al stadsrechten. Vanwege de strategische ligging aan het water, was Elburg vroeger een belangrijke stad. Die historie en welvaart zie je vandaag de dag nog steeds terug in de monumentale panden en de mooie vestingmuur om Elburg heen. Het is absoluut een stop waard! Parkeer je auto bij de Jumbo aan de Zwolscheweg en je loopt zo het (autovrije) centrum van Elburg in. Loop zeker ook even naar het andere einde van het centrum, waar je onder de toren door kunt lopen naar de jachthaven van Elburg. Een gezellige plek!

Bossen

#3 Lunch in het bos

Één van mijn favoriete plekken om te wandelen én lunchen, is Brasserie Floor in Epe. Wát een plek blijft dat toch! Los van hun superleuke menukaart, waarbij je alle gerechten de hele dag door kunt bestellen, is het vooral de ligging die het zo bijzonder maakt. Floor ligt namelijk midden in het bos. Er is niets anders dan natuur om je heen, inclusief soms herten die voor de ramen staan te grazen. Een heerlijke plek om tijdens deze roadtrip te lunchen en een stukje te wandelen.

Roadtrip Veluwe

#4 Afsluiting in Apeldoorn

Wil je na deze route nog even het stadse verkennen? Dan is het leuk om af te sluiten in Apeldoorn. Vanaf Epe rijd je gemakkelijk via de snelweg in ongeveer 15 minuutjes naar het centrum van Apeldoorn. Apeldoorn is een middelgrote stad en wordt omringd door bos. Er is bijna geen wijk in deze stad vanwaar je niet binnen 10 minuten fietsen in de natuur staat. Paleis Het Loo is er ook gelegen; een oud paleis waar je vanuit het centrum zo naartoe rijdt. Mocht je de dag gezellig af willen sluiten, kan ik je Rembrandt, Eetcafé Fijn of Anne & Max aanraden. Allemaal gezellige tentjes!

Bridgestone banden

Review Bridgestone all-seasonbanden

En dan de nieuwe autobanden waar we mee hebben gereden. Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik eerlijkheidshalve niet had verwacht dat het verschil écht merkbaar zou zijn tijdens het rijden. Natuurlijk, ik heb veel roadtrips gemaakt in landen als Oeganda, Argentinië, Schotland en Iran. Tijdens dat soort reizen huurden we een auto en, zeker met een wat minder goede ondergrond, merk je het absoluut als de autobanden van een slechte kwaliteit zijn of bijvoorbeeld geen goede bandenspanning hebben. Dat het verschil echter met onze eigen auto op ons goede, Nederlandse wegdek zó merkbaar zou zijn, had ik echt niet verwacht. Want merkbaar was ’t dus! Zelf merkte ik het verschil vooral aan dat we enorm veel grip op de weg hadden en we ‘stabieler’ reden. De banden gaven een soort extra stevigheid tijdens het rijden. Maurice vond het verschil daarnaast ook duidelijk merkbaar in het geluid. Met deze all-seasonbanden, die dus óók geschikt zijn voor een strenge winter, hoorde je vrijwel niets. Je zoeft letterlijk over de weg. Kortom, we zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe autobanden van Bridgestone!

Meer info over de Bridgestone A005 EVO all-seasonbanden

Ben jij de komende tijd ook van plan om een roadtrip te maken? Al is het zoals wij een dagje touren door Nederland? Vergeet dan niet regelmatig je bandenspanning te checken, bij voorkeur elke 2 maanden. Dan behoud je maximaal grip en stabiliteit tijdens het rijden. Veiligheid voor alles, zeker met de herfst waar we nu in zitten!

Vertel, ben jij fan van roadtrips? Wat is je favoriete route geweest die je tot nu toe hebt gereden?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven, op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

#roadtrip #Veluwe #nederland #reisroute

2 reacties

 • Dik fokker

  03 oktober 2020 om 10:56

  Als je de natuur wil laten zien moet je die auto weg laten! Dat stoort enorm. Ruikt mij te commercieel. En ja hoor... Het gaat ineens over autobanden. Beter niet doen!

  Beantwoorden

 • Joao Silverio

  11 oktober 2020 om 00:17

  Leuk hoor, inspiratie.
  Ik ga deze toch binnenkort doen. Dankjewel.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.