Reistips in Kuala Lumpur

Reismeisje 18 augustus 2013

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur; het roept iets exotisch op, vind je niet? Deze Aziatische metropool is echter qua sfeer verrassend Westers! Alles ziet er spik en span uit, je kunt geen 50 meter lopen zonder een enorm winkelcentrum tegen te komen, zakenmannen en -vrouwen lopen strak in pak en je struikelt er echt over de Starbucks vestigingen. Heerlijk om na een aantal dagen of weken diehard te hebben gebackpacked eventjes fijn bij te komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Kuala Lumpur niet per se aan zou raden, maar als onderdeel van een grotere reis is 't zeker leuk om een paar dagen te blijven. Maar wat kun je er dan doen?

Beklim de Petronas Twin Towers. Deze indrukwekkende torens hebben maar liefst 88 (!) verdiepingen! Op de 41ste verdieping verbindt een brug de beide torens met elkaar en heb je echt een spectaculair uitzicht over Kuala Lumpur. Zeker de moeite waard. En voor de shopfanaten; ook hier heb je een winkelcentrum ;-).

Brand wierook in de Thean Hou Tempel. Deze fantastisch mooie, Chinese tempel is pas in 1989 geopend, maar daarom niet minder mooi. De tempel staat op een enorm stuk grond en telt maar liefst 6 verdiepingen! Ga hier aan het einde van de middag heen en kijk naar de Chinese Maleiers die na hun werk komen bidden, wierook aansteken of zelfs t'ai chi beoefenen.

Ding af in Chow Kit. Chow Kit is eigenlijk een wijk in Kuala Lumpur, maar de grootste versmarkt is hier ook naar vernoemd. Dagelijks worden hier kraampjes ingericht met de heerlijkste en meest vreemde ;-) producten. Heerlijk om even lekker rond te struinen. Vergeet ook de 'natte' markt niet!

Eten aan de Jalan Alor. Als je iets goed kunt in Kuala Lumpur dan is 't wel lekker eten. Van fantastische Indiase curry's tot zachte Thaise pad tai's en de zoetig kruidige Indonesische keuken. Echt de hemel op Aarde! De Jalan Alor is een lange straat helemaal gevuld met eettentjes; dat mag je zeker niet missen! Loop wel eerst even een keertje heen en weer voor je een keuze maakt; kies voor een druk tentje waar het eten een hoge doorloopsnelheid heeft.  

@Azië @Maleisie #maleisie #Kuala Lumpur #reistips #stedentrip

1 reactie

  • Ufuk

    26 november 2013 om 20:00

    Ik onderschrijf Reismeisje helemaal! Vergeet ook niet om lekkere verse, verschillende gekleurde, smakelijke donuts te eten!! Deze kom je meestal tegen bij de grote winkelcentra's. Ook is het HEERLIJK om een voetmassage te nemen na een tijd backpacken..

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.