Op weg naar Tenerife

Reismeisje 20 oktober 2017

Tenerife

Vandaag staat het volgende reisje op de planning: een vakantie naar Tenerife . Geen mega avontuurlijke bestemming waar de wereld op z'n kop zal staan, maar wel eentje op maar 4.5 uur vliegen van Nederland, waar het op dit moment nog 25 graden Celsius is Knipogen. Heerlijk! Sowieso is Tenerife geboren vanuit echt zin hebben in vakantie. Net als laatst de Algarve eigenlijk. Gewoon eventjes lekker weg. Genieten van lekker, lokaal eten, de zon op je huid en verder even niet zo heel veel moeten. Dat is dus ook het doel van deze trip. Maarrrrrr natuurlijk heb ik me wel wat in het eiland verdiept en zijn er zeker dingen die ik graag wil gaan doen of bekijken.

Prachtige natuur. Tenerife is vulkanisch, wat je onder andere kunt zien aan de zwarte klif rotsen en bizarre maanlandschappen. We zijn al eens eerder op Lanzarote geweest en ik stel me zo voor dat Tenerife er landschappelijk deels niet zo uit ziet. Deels, omdat het aan de andere kant ook weer onwijs groen schijnt te zijn. Die diversiteit lijkt me echt prachtig en heerlijk om doorheen te rijden of wandelen. Sowieso wil ik graag naar de Pico del Teide; een vulkaan van ruim 3.700 meter hoogte, midden in een national park gelegen. Het zal ongetwijfeld toeristisch zijn, maar ik heb gewoon iets met vulkanen Knipogen. Verder staat een bezoekje aan het bergdorpje Masca ook zeker op de planning. Masca was vroeger, vanwege de strategische ligging, een piratendorp. Vandaag de dag is het dat natuurlijk niet meer, maar ik heb wel supermooie, pittoreske foto's gezien van het dorpje. Je schijnt er ook een mooie wandeling naar het strand te kunnen maken, lijkt me ook wel wat. Dan wandel je naar Los Gigantes; een serie enorm steile kliffen, waar je bovendien walvissen en dolfijnen kunt spotten. Laatst op Madeira hebben we dat nog gedaan, maar deze dieren blijven fascinerend en prachtig om te zien. Wie weet! Eigenlijk zijn er dus best veel bezienswaardigheden qua natuur op Tenerife. Ik ben in elk geval reuze benieuwd!

Tja en verder is het idee om vooral heerlijk te genieten van de Canarische keuken. Ik herinner me nog van onze trip naar Fuerteventura en Lanzarote dat de Canarische Eilanden echt een heel eigen keuken hebben. Vooral Mojo, een soort lokaal knoflook dipje, vond ik zalig Lachen, dus ik laat me lekker verrassen. De wijn op Tenerife schijnt ook lekker te zijn. Via Instagram kun je me op de voet volgen de komende week. Vertel, heb jij nog leuke tips voor Tenerife? Leuke eettentjes, fijne koffiebarretjes, stadjes die de moeite waard zijn of een mooi strand?

@Europa @Spanje #Spanje #canarische eilanden #tenerife #vakantie

3 reacties

 • Michel

  20 oktober 2017 om 09:52

  Precies op het goede moment; als het herfst wordt in NL! Heel veel plezier en geniet er van!

  Beantwoorden

 • Wilco Schoonderbeek

  20 oktober 2017 om 10:18

  Heerlijk eten bij Antico Caffé! Heeeel klein Italiaans restaurantje, ziet er op het eerste gezicht ook niet heel erg gezellig uit. Maar als je er zit is het er perfect. Enorm goed eten, klein en gezellig, zeer goede bediening. Oja, en de wijn is ook errrrrug fijn! Wel even reserveren, het zit al gauw vol...

  Beantwoorden

 • Saskia

  20 oktober 2017 om 10:25

  Leuk! Veel plezier!! Maar... gaan jullie nu niet meer naar Hawaii toe?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.