Op naar de Pantanal!

Reismeisje 12 oktober 2015

Brazilie twee

Op dit moment zitten we in Rio de Janeiro. De zesde dag maar liefst. Ik ben totaal geen stadsmens, maar Rio is toch wel een wat ander verhaal Knipogen. Hoewel nog steeds een drukke, altijd bewegende stad met maar liefst 6.5 miljoen inwoners, is Rio wel magisch. Iconisch. We zijn uiteindelijk 3 nachten in het wijkje Botafoga gebleven, dicht tegen de bekende Copacabana aan. Daarna zijn we verkast naar Santa Teresa; één van de oorspronkelijke wijken van Rio, hoog in de stad. Een superleuke combi, waardoor we verschillende kanten van Rio hebben gezien. Nu ben ik er echter ook wel klaar mee... Ik heb behoefte aan ruimte, lucht en eindeloos groen.

Going south. Vanavond (of eigenlijk vannacht Nederlandse tijd) vertrekken we met de bus vanuit Rio naar Campo Grande. Een rit van ruim 21 uur. Een-en-twintig-uur…Ik kijk er niet bepaald naar uit, maar hey, je moet iets om ergens te komen in dit reusachtige land Onbeslist. En het doel is het meer dan waard, want we gaan op weg naar de Pantanal! Ooit van gehoord? De Pantanal is het grootste drasland gebied in de wereld. Het is maar liefst 150.000 vierkante kilometer groot! Pittig voor mensen om te leven, maar fantastisch voor dieren. Je vindt er echt van alles; van kleurige ara’s tot enorme anaconda’s en prachtige jaguars. Geweldig toch?! Campo Grande dient als de toegangspoort voor de Pantanal, dus daar gaan we morgenavond een nachtje slapen, waarna we woensdagochtend Braziliaans tijd worden opgepikt door de lodge waar we in de Pantanal 4 nachten zullen verblijven. Één van de heel weinige dingen die we wél hebben gereserveerd, maar daarover later meer. Vanaf Campo Grande zullen we dan met een auto ongeveer 2.5-3 uur moeten rijden en dan nog een half uurtje met een vliegtuigje J. Een hele weg om er te komen, maar ik denk dat dit heel erg de moeite waard gaat zijn.

De komende 2 dagen zal er waarschijnlijk dus even geen nieuw artikel op Reismeisje verschijnen, maar ik doe mijn best daarna weer een nieuw verhaal live te hebben staan. Tussentijds kun je zowel Gerben als mijzelf in elk geval ‘live’ volgen via Instagram. Ben jij al eens in de Pantanal geweest? Wat vond je er van?

@Brazilië @Zuid-Amerika #wereldreis #Brazilie #pantanal

7 reacties

 • Adi

  12 oktober 2015 om 16:16

  Leuk om RIO vanaf 2 compleet verschillende plekken te verkennen. Met ruimte, lucht, eindeloos groen en water zal het in de Pantanal vast wel goed komen....wat een enorm groot gebied; hopelijk gaan jullie behalve de prachtige natuur in dit vogelrijke gebied ook jaguars zien. Goede reis daar heen en veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   12 oktober 2015 om 19:44

   Owwwwww, dat hoop ik ook zo Adi! Duimen :-).

 • margreet pruis

  12 oktober 2015 om 17:54

  Nee nooit geweest, maar ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen straks ! Lijkt mij prachtig ! Veel plezier !

  Beantwoorden

  • Reismeisje margreet pruis

   12 oktober 2015 om 19:44

   Thanks Margreet! Dat gaat vast wel lukken :-).

 • S

  12 oktober 2015 om 19:08

  Helaas viel t ons erg tegen, in sep/okt '14. Hoop voor jullie t beste en dat wij er achter komen wat we anders hadden moeten doen. Bonito was wel fantastisch! Snorkelen tussen zoetwater vissen in een hele heldere rivier! Relaxed dorpje ook.

  Beantwoorden

  • Reismeisje S

   12 oktober 2015 om 19:45

   Aha. Ik ben erg benieuwd! Hoop in elk geval dat we jaguars gaan zien :-). Bonito is de volgende stop, na de Pantanal.

 • Jeroen

  13 oktober 2015 om 07:25

  Leuk om Rio zo op verschillende manieren te bekijken. Zelf nog niet aan gedacht.
  Heel veel plezier in de Pantanal. Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en foto's. Ik hoop dat je de Jaguar nog tegen het lijf loopt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   14 oktober 2015 om 02:32

   Owwww ik ook Jeroen! Big time. Je hoort het snel :-).

 • Michelle

  14 oktober 2015 om 08:38

  Ik ben heel benieuwd hoe je Rio de Janeiro vond. Heb je je ergens onveilig gevoeld? Ik ga vanaf februari met mijn vriend door Zuid-Amerika reizen en zullen net als jullie beginnen in Brazilië! Gaaf om nu al beelden te zien, kijk er helemaal naar uit daardoor!

  Beantwoorden

 • Nicky

  14 oktober 2015 om 15:01

  Wow ik kan niet wachten om in januari naar Rio te vliegen!
  Rijden jullie zelf naar Campo Grande of gaan jullie met de bus?
  Geniet er van in de Pantanal!

  Beantwoorden

 • Sander

  18 oktober 2015 om 09:06

  21 uur. Ja, die afstanden in Zuid Amerka zijn ondenkbaar voor mensen uit Nederland. Maar de bussen zijn daar vaak dik in orde! Neerklapbare stoel, deken en kussen, wifi en dan ook nog eens catering. Heel veel plezier en hopelijk heb je het geluk een Jaguar te mogen spotten!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.