Onvoorziene backpack kosten

Reismeisje 07 oktober 2013

Kosten backpackers

Backpacken heeft nogal een goedkoop imago. Klopt natuurlijk ook wel; je verblijft als backpacker over ’t algemeen niet in de meest luxe hotels ;-). Toch loop je, zeker als beginnend backpacker, regelmatig tegen onvoorziene kosten aan. Op zichzelf geen enorme bedragen, maar zeker goed om wel even rekening mee te houden!

Water. In erg veel backpack landen is water uit de kraan drinken geen goed plan. Dus zit er niets anders op dan water te koken of te kopen. In de praktijk doe je meestal dit laatste, maar dat kan toch wel aardig in de papieren lopen. Je bent al snel €0.50-€0.70 per litertje kwijt. En dat in een beetje warm land zo’n 5x per dag, 3 weken lang. Goed om in gedachten te houden!

Internet. Nog zo’n kostenpost waar je niet 1-2-3 aan denkt, internet. Je hebt op steeds meer plekken wifi, maar daar heb je niets aan als je een lange update wilt tikken naar het thuisfront. Dan is een gewone computer toch wel fijn. Internet wordt meestal per minuut berekend en het wisselt nogal wat ze er voor vragen, maar rond €0.15/minuut ben je er wel voor kwijt.

Schone was. Als backpacker kun je niet 10 schone setjes van alles mee nemen. Ik laat meestal de boel een paar keer wassen als ik op reis ben. Voor een gemiddeld waszakje vol van 1 persoon betaal je al snel rond €5,-. Doe dat elke week, allebei, 3 weken lang en je bent toch weer €30,- verder.

Visa. Dit is waarschijnlijk de duurste, soms onverwachte kostenpost. Staat er in de Lonely Planet dat een visum voor land x $25 kost, kom je aan de grens, blijkt ‘t $80 te zijn geworden. Dat is mij serieus al verschillende keren gebeurd. Mocht je door meerdere landen reizen waar een visum vereist is, is ’t wel raadzaam hier wat extra geld voor te reserveren.

#backpacken #budget #reistips

1 reactie

 • We Are Travellers

  08 oktober 2013 om 11:04

  Leuke blogpost, maar wat ons betreft mag 'internet' wel in het rijtje weg omdat wifi zelfs op de raarste plekken vindbaar is. 'Uitgaan' mag daarentegen worden toegevoegd, want dat is waarschijnlijk de grootste kostenpost voor backpackers!
  Groetjes, <a href="www.wearetravellers.nl" rel="nofollow">We Are Travellers</a>

  Beantwoorden

  • Reismeisje We Are Travellers

   09 oktober 2013 om 09:18

   Goede aanvulling ;-)!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.