Onderweg naar een volgend mini avontuur!

Reismeisje 28 juli 2020

Avontuur

Daar gaan we weer! We zijn weer op pad. Als je dit leest zijn we letterlijk onderweg en rijden we richting het Noorden Lachen. Naar een plek waarvan ik al wéét hoe mooi het er is. Hoe fijn en ontspannen. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je vast wel dat we een aantal weken geleden een bootreis maakten. We voeren met ons eigen bootje door het Zuidoosten van Friesland. We volgden er de eeuwenoude Turfroute, die ons door eindeloze landschappen leidde en langs de meest pittoreske dorpjes. Oldeberkoop was er één van. Een meer dan 900 jaar oud dorp. Een statige kerk vormt het midden, omringd door straten van kinderkopjes en huizen waar historie hangt. We bleven er een middag en nacht. Slapend op onze boot in het kleine haventje. En nu keren we er terug!

De ontdekking van Friesland

Dat Friesland een prachtige provincie is, wist ik wel. Al was dat nauwelijks uit eigen ervaring te noemen. Ik ben er simpelweg niet zo vaak geweest. Voor Maurice is dat anders. Hij heeft jarenlang een boot gehad en Friesland te water verkend. Aan elk groot water en klein beekje heeft hij wel herinneringen. Hij maakte me al enthousiast over Friesland vóór ik er was geweest Knipogen! En helemaal terecht, want wat is Friesland inderdaad prachtig. Er hangt een soort rust. Kalmte. De Friezen zijn supervriendelijk en het landschap verrassend divers. Dat laatste is wat we de komende dagen vooral ook nóg meer willen gaan ontdekken. De Friese natuur. Op 20 minuutjes rijden van Oldeberkoop ligt bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold. Een national park. Ruim 60 km2 natuurgebied vol bos, heide en zandverstuivingen. Misschien dat we er vandaag al wel stoppen voor een mooie wandeling. We denken ook aan een fietstocht; iets wat we niet vaak doen, maar wat me wel leuk lijkt met het mooie weer deze week. En misschien brengen we een bezoekje aan Leeuwarden. Een stad die ik nauwelijks ken.

Wat we de komende dagen echter vooral ook willen gaan doen, is ontspannen en genieten. We hebben een drukke tijd achter de rug en een paar dagen in een heerlijk hotel komt wat dat betreft perfect uit. We verblijven bij Hotel Lunia; in het oude hart van Oldeberkoop. We zijn er de vorige keer ook al even geweest en weten dus hoe mooi het is. Statig, luxe en toch gezellig. Dat wordt maximaal genieten!

Ben je zelf nog op zoek naar een fijne bestemming in Nederland? Check dan vooral even onderstaande artikelen, waarin ik mijn favoriete pareltjes deel:

Bijzondere hotels en vakantiehuisjes op de Veluwe

Favoriete plekken en adresjes op Texel

De gaafste tiny houses

Als je ons de komende dagen wilt volgen, kan dat via Instagram. Daar zal ik regelmatig plaatjes en stories delen. En mocht je nog tips voor ons hebben, laat het zeker even weten in de comments! Tot gauw!

#nederland #Friesland #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.