Mijn 5 favo reisboeken

Reismeisje 27 februari 2014

Reisboek

Naast het reizen zelf, vind ik de voorpret naar een reis toe en het lezen over reizen bijna net zo leuk. Ik vind ’t heerlijk als de schrijver me mee neemt naar plekken waar ik nog nooit geweest ben. Of juist al wel, omdat je er dan zo veel in herkent. Nu ben ik nogal een boekenwurm met dito boekenkast :-), dus het kostte me even moeite mijn 5 favoriete reisboeken te kiezen, maar hier zijn ze dan!

Hoe wikkel je een sari om? – Brigitte Ars.

Als je ooit in India bent geweest en je vond ’t boek ‘Holy Cow’ tè leuk, dan moet je dit boek echt lezen :-). Het is het waargebeurde verhaal van een Duitse dame die verliefd wordt op een Indiër en besluit in het lichtelijk andere India te gaan wonen. Gezellig bij haar enorm traditionele schoonfamilie in. Dit levert echt heel grappige en, voor iedereen die in India is geweest, herkenbare situaties op. Heb je zo uit!

Tranen over Kashmir – George Mastras.
Dit boek heb ik gelezen vóór ik in Kashmir was geweest en toen vond ik ’t meteen al prachtig. Het is fictie in romanvorm, een beetje Khaled Hosseini achtig; je weet wel, van ‘De Vliegeraar’. De schrijver neemt je echt mee de bergen van Kashmir in, midden in het leven uit een inmiddels vervlogen tijd. En het verhaal is ook nog eens heel mooi en emotioneel.

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert.
Tja, wie kent dit boek bijna niet? Elizabeth is er in elk geval mooi rijk mee geworden :-). Ondanks dat het een commercieel boek is, vind ik ’t een mooi verhaal over iemand die haar hart durft te volgen. Dwars tegen alle stromingen in roeit en uiteindelijk gelukkiger dan ooit wordt. En dan die beschrijvingen van het ‘bidden’ deel in Indonesië…ik wil ook!!  

Tropenkolder – Marc van Roosmalen.
Nog zo’n durfal. Een waar gebeurd verhaal over een veldbioloog die besluit in de Braziliaanse amazone te gaan leven. Zoals je vast vermoedt, loopt hij tegen allerlei biologische, culturele en praktische probleempjes aan, maar juist dat maakt dit boek zo leuk!

A Year of Adventures – Lonely Planet.
De boeken van Lonely Planet blijven gewoon superleuk :-). In dit boek vind je voor elke maand een aantal tips voor gebieden en activiteiten over al ter wereld. Heerlijk om op zondag lekker in te bladeren. Je bucketlist wordt er alleen niet korter van!

 

Wat is jouw favoriete reisboek?

 

#Inspiratie #reizen #backpacken #boeken #lonely planet

4 reacties

 • Carpediem

  27 februari 2014 om 09:14

  Bedankt voor de tips! Heb er 3 genoteerd op mijn lijstje 'nog te lezen boeken'. :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Carpediem

   27 februari 2014 om 12:05

   Leuk!

   Beantwoorden

 • Jelle de Bont

  27 februari 2014 om 10:08

  Een absolute aanrader is The Beach van Alex Garland. Je weet wel... van die film met Leo, alleen dan het boek. Lord of the Flies voor backpackers. Tijdens het lezen waan je je van begin tot eind in Thailand en je krijgt direct zin je spullen te pakken en het vliegtuig in te stappen. Garland zet een mooi en treffend beeld neer van de soms ietwat naïeve backpackcultuur in Thailand.

  En als je in Bolivia bent, moet je Marching Powder van Rusty Young lezen, over de bizarre en corrupte omstandigheden in de San Pedro gevangenis in La Paz.

  Erg leuke blog trouwens!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jelle de Bont

   27 februari 2014 om 12:04

   Thanks, leuk om te horen :-). En leuke aanvulling!!

   Beantwoorden

  • Gerben Jelle de Bont

   27 februari 2014 om 12:25

   Ga ik meteen aanschaffen van de vvv-bonnen die ik nog heb liggen. Leuke tip!

   Beantwoorden

 • Malou

  28 februari 2014 om 19:44

  Streets of the World van Jeroen Swolfs
  De smaak van het oosten - combi tussen een reisverhaal en kookboek van Alastair Hendy
  Mocht Portugal nog op je lijstje staan: Fado e Festa van Simone van der Vlugt

  Beantwoorden

  • Reismeisje Malou

   02 maart 2014 om 10:30

   Ow ja, die eerste heb ik ook gelezen! Thanks voor de andere tipjes!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  12 september 2014 om 20:55

  Als dealer van Lonely planet kan ik niet anders dan Lonely Planet promoten, maar ik vind het ook echt zo, THE TRAVEL BOOK, is het boek dat thuis onder mijn kussen licht. Ondanks dat ik letterlijk en figuurlijk de halve wereld heb gezien, blijft dit boek mijn inspiratiebron elke volgende reis ;-)

  een vrolijke groet uit het pittoreske Hilvarenbeek
  Jeroen

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.