Kamperen met een vouwwagen op een natuurcamping

Reismeisje 21 juli 2021

Vouwwagen Smitveld

Kamperen. Ik ben er mee opgegroeid. Net als veel Nederlanders denk ik. Mijn ouders hadden vroeger een tent, waarmee we naar de Ardennen of Duitsland gingen. Niet veel later werd het een caravan. Lange zomers in Italië, Kroatië of Oostenrijk. Ik heb er heerlijke herinneringen aan! Ik houd van het leven in en met de natuur; kamperen is dan het fijnste wat er is! Toen we de vraag kregen of we één van de mooie vouwwagens van Smitveld uit wilden proberen, hoefde ik dan ook niet lang te denken Knipogen. In dit artikel vertel ik je graag alles over onze kampeer ervaringen met een vouwwagen. Op één van de leukste natuurcampings in Nederland!

Vouwwagen opzetten

Kamperen met een vouwwagen van Smitveld

Ondanks dat Maurice en ik allebei aardig wat kampeerervaring hebben, was een vouwwagen voor ons nieuw. We waren super benieuwd hoe ’t zou bevallen! Het begin was in elk geval al goed, want het opzetten van de vouwwagen, van aankomst tot op je campingstoel zitten, kostte maar 50 minuten. 50 minuten en dan heb je een prachtige ‘tent’ staan mét een echt bed, compleet uitgerust ‘keukentje’ en een luifel waaronder je ook met minder goed weer heerlijk buiten kunt zitten. Het is eigenlijk een perfecte combi tussen avontuurlijk buitenleven en een stukje comfort.

Kamperen

De vouwwagen waar wij mee kampeerden was dus van het Nederlandse merk Smitveld (type Ruebist). De ouders van eigenaar Maarten zijn ooit gestart met de productie en verkoop van vouwwagens. Vanuit hun eigen passie en liefde voor kamperen. De vouwwagens van Smitveld worden volledig in Nederland geproduceerd en het materiaal is stevig en oerdegelijk. Je merkt dat het echt door mensen is bedacht, die zelf heel goed weten wat belangrijk en comfortabel is tijdens een kampeervakantie. Het vaste bed dat aanvoelt alsof je in je eigen bed ligt, een volledig kuipgrondzeil waardoor er geen water of ongedierte de tent in kan komen en het super praktisch ingedeelde kookmeubel; dit maakte onze vouwwagen ervaring extra fijn!

Kamperen 2

Natuurcamping Het bos roept

We verbleven op een práchtig gelegen natuurcamping in Noord-Holland: ‘Het bos roept’. Gelegen in de buurt van Hippolytushoef, wat we tot dat moment eigenlijk alleen kenden van onze bezoekjes aan Texel. Dan kom je hier praktisch langs. De natuurcamping ligt midden in het Robbenoordbos en heeft zelfs een eigen passantenhaventje voor boten. 

Bos roept

Het terrein is groot genoeg om veel privacy te hebben en klein genoeg om intiem aan te voelen. Er staat een kas met compleet uitgeruste keuken en gezellige zithoekjes en het sanitair is brandschoon. Echt een heerlijke plek om er een aantal dagen totaal uit te zijn! In de directe omgeving vind je het IJsselmeer, het oude stadje Medemblik en natuurlijk richting het westen: de Noordzee. Water is in Noord-Holland nooit ver weg. Wij zijn een ochtendje naar het strand bij Camperduin geweest, in de buurt van de Schoorlse Duinen. Ongeveer 40 minuten rijden vanaf de camping.

Kamperen 3

Al met al is het kamperen met een vouwwagen ons echt super goed bevallen Lachen! Het heeft me erg verrast. Van tevoren leek het me al leuk, maar ik had er wel een wat ‘ouderwets’ beeld bij. Totaal onterecht, want deze vouwwagen van Smitveld is alles behalve ouderwets! Van alle gemakken voorzien, eenvoudig op- en af te breken en tóch het echte kampeergevoel. Mocht je van kamperen houden, kan je ’t echt aanraden! Wil je ’t eerst eens uitproberen? Dat kan ook, want je kunt onder andere de vouwwagen waar wij mee hebben gekampeerd ook huren. Op de website van Smitveld vind je alle informatie, inclusief de verschillende typen vouwwagens.

Bekijk hier de vouwwagens van Smitveld

Vertel, houd jij ook zo van kamperen en zo ja, op welke manier?

#nederland #kamperen #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.