Een midweek in de Brabantse Kempen: mijn tips

Reismeisje 23 mei 2021

Brabant

Als je me volgt via Instagram is je vast niet ontgaan dat we deze week in Noord-Brabant waren. Maandag was ik namelijk jarig én vertrokken we richting het Zuiden van het land Lachen. Het werd een midweek vol mooie wandelingen, genieten van terrasjes, ons heerlijke huisje midden in de natuur en veel gezelligheid samen. Ik heb genoten! In dit artikel vertel ik je graag meer over het vakantiehuisje waar we verbleven én deel ik mijn tips voor de omgeving met je. Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere bestemming voor een vakantie in eigen land, is dit zeker een aanrader!

Vakantiehuisje Diessen

Vakantiehuisje met sauna

We verbleven op een klein vakantiepark van Landal; Duc de Brabant. Het aantal huisjes is hier beperkt en je hebt er geen uitgebreide animatie, speeltuinen of binnenzwembad. Wél veel natuur, een heerlijk terras en allemaal vrijstaande huisjes. Privacy heb je dus volop. Ook kun je ’s ochtends verse broodjes halen in het winkeltje op het park en ’s avonds eten bestellen bij de bijbehorende Auberge de Hilver. Een aanrader! Mocht je ooit in de buurt zijn, bestel hier dan zeker in de middag eens de lunchplank of de poké bowl in de avond. Zó lekker!

Wij verbleven zelf in bovenstaand 6 persoons huisje. Erg ruim, met bad, grote tuin én sauna. Dat hadden we bewust uitgekozen, omdat we allebei van sauna houden en dat al zo lang niet hebben gedaan. Vanaf ons huisje had je trouwens ’s avonds een spectaculaire zonsondergang zoals je kunt zien. Mocht je dat ook willen: wij zaten in huisje nummer 1.

Bekijk hier Landal Duc de Brabant

Steden in de omgeving

Ons vakantiehuisje stond in het buitengebied van het dorp Diessen. Eerlijk gezegd had ik er voor afgelopen week nog nooit van gehoord Knipogen. Diessen zelf stelt ook niet veel voor, maar het ligt midden in de Brabantse Kempen én je hebt er allerlei leuke steden in de buurt. Tilburg ligt op nog geen 20 kilometer, Eindhoven ook zo’n beetje en Den Bosch ligt op ongeveer 35 kilometer. Als je dus van zowel natuur als Brabantse gezelligheid houdt, is Diessen een fijne uitvalsbasis. Ik vind zelf Den Bosch het leukste van de omliggende steden, maar ook Eindhoven vind ik altijd gezellig. Mocht je trouwens lekker Indonesisch willen eten in Eindhoven: Warung Indo aan de Kleine Berg in het centrum. Zo zo zo lekker!

Wandelingen in de Kempen

Waar je hier echter écht aan je trekken komt, is in de natuur. De Kempen is echt een prachtig gebied! Nog veel mooier en vooral ook weidser dan ik van tevoren dacht. Je vindt er uitgestrekte heidegebieden, drassige moerassen, vennetjes en dichte bossen. Wij hebben uiteindelijk twee wandelingen gemaakt, beiden op ongeveer een half uurtje rijden vanaf ons vakantiehuisje.

Cartierheide

#1 Cartierheide bij Eersel

De eerste was een wandeling van ruim 7 kilometer over de zogeheten Cartierheide, bij het plaatsje Eersel. Op slechts een paar kilometer afstand van de Belgische grens, vind je dit grote heidegebied. De wandeling voert deels door bos en grotendeels om de heide heen. Je loopt ook een klein deel van de route over vlonders. De route is gemakkelijk te volgen, want het staat met lila en donkerpaars gekleurde paaltjes aan gegeven. Parkeren kun je op het grote parkeerterrein aan de Postelseweg in Eersel. Vanaf daar start en eindigt de wandeling over de Cartierheide. Een aanrader!

De Moer

#2 Huis ter Heide bij De Moer

Deze wandelroute vond ik nóg mooier! Huis ter Heide is een landgoed, net ten noorden van Tilburg gelegen. Het is erg groot en uitgestrekt en je vind er geen horeca dicht in de buurt. Neem dus iets te drinken/eten mee. Als je parkeert op het parkeerterrein aan de Middelstraat in De Moer, kun je voor verschillende wandelroutes kiezen. Wij kozen voor de rode, die officieel ruim 6 km is, waarbij we deze al wandelend hebben verlengd tot rond 10 km. Je loopt door dichte loof- en naaldbossen, langs open weilanden waar de wilde hertjes rond lopen en je passeert verschillende vennen waar de Schotse Hooglanders staan te drinken. Ook hier vind je een vlonderpad over het water heen. Echt een prachtige gebied!

Vakantie

En verder hebben we vooral genoten van de rust. Een andere omgeving. Zon in je achtertuin. Elkaar. Het was echt een heerlijke (mid-)week en we gaan er zeker nog eens naar terug! Mocht je ook van natuur en een comfortabel vakantiehuisje houden, kijk hier dan zeker eens naar!

Heb jij nog aanvullingen voor de Brabantse Kempen?

#Kempen #Noord-Brabant #nederland #vakantie #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.