Is Thailand nu veilig?

Reismeisje 16 juni 2014

Thailand

Als je aan een fijne ver weg bestemming denkt met parelwitte strandjes, azuurblauw water en wuivende palmen, is Thailand waarschijnlijk wel één van bestemmingen die bij je op komt. Van backpacken tot überluxe all inclusive vakanties; er is voor elk wat wils. Dat gecombineerd met de lieve mensen en het heerlijke eten, maken Thailand toch wel een topper. Tot voor kort…

Staatsgreep in Thailand.

Op 22 mei van dit jaar heeft het leger namelijk een staatsgreep gepleegd en bestuurt nu officieel het land van de eeuwige glimlach. Dat is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Het schijnt dat de Thai al jaren ongelukkig waren met de manier waarop de regering Yingluck het land leidde. Met name door corruptie, waar natuurlijk altijd de meest kwetsbare mensen weer het slachtoffer van worden. Vorig jaar november liep ’t allemaal nogal uit de hand, nadat duidelijk werd dat de rijstboeren konden fluiten naar een subsidie. Dat pikten ze niet en de opstand breidde zich razendsnel uit. Inmiddels is de strijd vooral in Bangkok heel duidelijk. Als ik de beelden op ’t nieuws moet geloven zie je er nogal wat militair vertoon. En wat te denken van een avondklok?! Die is dus ook ingesteld. Beetje jammer als je net met je backpack in Bangkok aan komt.


Reizen naar Thailand.

Op dit moment is het reisadvies van onze regering negatief. Tja. Los van dat ik dit wel begrijp vanuit een overheid, ben ik ’t er niet mee eens ;-) . Natuurlijk moet je demonstraties vermijden, je aan de regels houden en het lokale nieuws goed in de gaten houden, maar als je dat allemaal doet kun je volgens mij prima naar Thailand gaan. Vergeet niet dat de Thai niets tegen toeristen hebben. Sterker nog; in sommige toeristische gebieden wordt de avondklok al weer opgeheven, omdat ze het toerisme niet willen beschadigen. Ik ben vaker naar landen gereisd die ook een negatief reisadvies hadden en geloof me: elke keer weer was mijn conclusie dat dat advies zwaar overdreven was. Zolang je een beetje extra op je hoede bent en vertrouwt op je (reis-)gevoel is er heel veel mogelijk. Ook in Thailand ;-) .

Hoe denk jij hierover? Zou jij het aan durven nu naar Thailand te reizen?

@Azië @Thailand #reizen #backpacken #Bangkok #Thailand #reistips #veiligheid

8 reacties

 • Diana

  16 juni 2014 om 06:55

  Avondklok is inmiddels al 3 dagen geleden opgeheven en negatief reisadvies is alleen vanaf de grens met Cambodja .

  Demonstraties zijn er al een tijde niet meer. Dus denk dat heel veel mensen zich niet meer zo druk moeten maken .
  En gewoon genieten

  Beantwoorden

  • Reismeisje Diana

   16 juni 2014 om 09:12

   Thanks voor je aanvulling! En helemaal eens!

 • Simone

  16 juni 2014 om 07:51

  Hmmm, ja dat is wel een lastig iets... Wij zijn nooit echt naar een land geweest waar een negatief reisadvies voor is, maar dat was meer toeval als iets anders. Welw aren wij in Maleisië in de tijd dat de SARS epidemie heerste en hoewel geen negatief reisadvies werd het niet meteen aangeraden. Wij zijn toch gegaan en nooit spijt van gehad. Het was heerlijk rustig. Geweldig voor ons, maar een ramp voor de lokale bevolking dus ik denk dat ik het af zou laten hangen van de situatie of we wel of niet zouden gaan. Met betrekking tot Thailand; zolang je niet naar Bangkok hoeft (behalve het aanvliegen dan) denk ik dat het inderdaad wel goed te doen zou zijn.

  Beantwoorden

 • Mandy

  16 juni 2014 om 08:08

  Ik zou gewoon gaan, vooral omdat het zich vooral in Bangkok afspeelt. Thailand is natuurlijk veel meer dan alleen Bangkok. Daarnaast las ik laatst een artikel van iemand die in Bangkok zat. Ze heeft een week lang helemaal niks vreemd en zelfs geen militair gezien.

  Beantwoorden

 • Debbie

  16 juni 2014 om 12:35

  Ik ben net een paar dagen terug uit Thailand en het valt allemaal hartstikke mee inderdaad. In Bangkok moet je niet de protesten op gaan zoeken en helaas kan je ook niet naar alle bezienswaardigheden, maar op Kao San Road gaan ze gewoon tot in de nacht door met feesten hoor. In Chiang Mai was in net na de staatsgreep en toen werd de avondklok van 22.00 wel fanatiek gehanteert. In het zuiden, Krabi en diverse eilanden, daarentegen was er niets van te merken en was er van een avondklok al helemaal geen sprake. Gewoon gaan dus!

  Beantwoorden

 • shareeta

  16 juni 2014 om 14:30

  Hopelijk valt het inderdaad allemaal mee gezien wij half november 6 weken met onze dochter gaan. We verblijven 4 dagen in Bangkok en zullen vervolgens door reizen naar het noorden.

  Heb je overigens nog een goed idee voor ons om van Chiang Mai naar het zuiden te reizen? Hoe we dat het best kunnen doen met een 3 jarige? En welke bestemming het leukst is met een kleine qua eiland? Koh Samui, Krabi o.i.d?

  Kijk uit naar jouw reactie :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje shareeta

   17 juni 2014 om 06:52

   Hey Shareeta! Wat heeeeeeeerlijk zeg :-). Dat wordt vast een mooie reis, leuk ook dat je dat gewoon doet met je jonge kindje. Top! En Thailand is wat dat betreft ideaal denk ik. Het ligt een beetje aan wat je prettig vindt, maar heb je de trein overwogen? Er is maar een klein deel in Thailand aangesloten op het spoor, maar er loopt sowieso een verbinding tussen Chiang Mai en Bangkok. Is een rit van ongeveer 12 uur. Best lang, maar mooi en je kunt ook kiezen voor de nachttrein. Voordeel van de trein is ook dat je een beetje kunt lopen, wat te kijken hebt; is met een kind ook wel prettig kan ik me voorstellen.
   Qua eiland zijn er zo veel heerlijke plekjes te bedenken. Koh Samui is dan misschien wel lekker ja. Het is toeristisch maar juist daarom in jullie geval wel fijn denk ik. Veel voorzieningen en ook gewoon een supermooi eiland! En ook nog redelijk dicht bij Bangkok; daar vertrek je weer neem ik aan? Al vast heel veel plezier!!!

   • shareeta Reismeisje

    03 augustus 2014 om 10:12

    Dank je wel voor je reactie. We hebben nu uiteindelijk gekozen voor het volgende:
    - Bangkok
    - Chiang Rai
    - Chiang Mai
    - Krabi
    - Koh Samui
    - Koh Larn (onder Pattaya)
    - Bangkok
    We hebben gekozen voor vluchten omdat het net even wat sneller gaat

 • Yvon

  16 juni 2014 om 16:14

  Toevallig dat jij je artikel vandaag plaatst, die van mij staat voor morgen ingepland.
  Ik denk dat je de grote lijnen juist hebt, maar dat er wel een aantal details zijn waar reizigers op moeten letten (ik noem er een aantal in mijn blogpost).
  En veilig of niet, feit is en blijft dat het leger de macht heeft gegrepen en de staatsgreep nog altijd van kracht is. En een staatsgreep is over het algemeen niet niks.

  Beantwoorden

 • Maudy

  16 juni 2014 om 22:28

  "Op dit moment is het reisadvies van onze regering negatief."
  Wat is hiervan je bron? Want ik heb nergens een sluitend negatief reisadvies voor álle gebieden in héél Thailand gevonden. Ben benieuwd waar jij dit vandaan hebt?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Maudy

   17 juni 2014 om 06:46

   Hey Maudy. Dat klopt ook. Het is niet mijn bedoeling de suggestie te wekken dat er voor heel Thailand een negatief reisadvies is. Inmiddels is e.e.a. overigens ook al weer versoepeld, maar mijn info komt van de website van de Rijksoverheid -> reisadvies. Groetjes

   • Maudy Reismeisje

    17 juni 2014 om 11:17

    Oh gelukkig maar, ik schrok al! Ik hou die site van de rijksoverheid ook de hele tijd in de gaten, maar door alle verschillende geluiden zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Dankjewel voor je aanvulling! (:

 • kim

  17 juni 2014 om 14:25

  Op dit moment verblijven wij al 1,5 week met onze bijna 2 jaar oude dochter in thailand. Zijn op meerdere plaatsen geweest: bangkok, kanchanaburi, surat thani, khao sok np en koh samui. Nergens ook maar iets gemerkt van demonstraties of ons onveilig gevoeld. Het leven gaat hier gewoon door. Voor zover wij weten is het reisadvies van de overheid na de coup ongewijzigd in vergelijking met daarvoor, er is altijd al een waarschuwing geweest voor bepaalde grensgebieden. Mocht je twijfelen om naar dit geweldige land te komen, zeker niet doen! Maar gewoon komen, de hele situatie is door de media zo opgeblazen. Zorg gewoon dat je de plaatselijke media hier in de gaten houd dan is er niets aan de hand. Groetjes uit het land van de glimlach!

  Beantwoorden

  • Reismeisje kim

   17 juni 2014 om 15:10

   Wat een fijne aanvulling, dankje! En heeeeeeel veel plezier!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.