Interview met gastblogger Stefanie

Reismeisje 29 september 2020

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ongetwijfeld wel dat ik met een vaste gastblogger werk. Een superleuke, enthousiaste dame, die net zo gek van reizen is als ik ben Knipogen: Stefanie. Ik word zelf ook altijd onwijs blij van haar prachtige reisverslagen naar avontuurlijke, verre gebieden! Of, zoals dit jaar, ietsje dichterbij huis. Stefanie schrijft al jaren met regelmaat voor Reismeisje, maar wie is zij eigenlijk? Hoe is ze begonnen met reizen, wat zijn haar favoriete plekken én haar reisplannen voor de komende jaren? Vandaag een uitgebreid interview met Stefanie, om haar beter te leren kennen! Wil je Stefanie trouwens rechtstreeks volgen? Dat kan! Check dan haar Instagram. Veel leesplezier!

Stefanie

Wie ben je en wat betekent reizen voor je?   

Hoi! Ik ben Stefanie, 28 jaar oud en woonachtig op het prachtige Waddeneiland Texel. Misschien hebben jullie mij al vaker bij Reismeisje voorbij zien komen, want ik ben dus Wendy's vaste gastblogger Lachen. Wat ik echt super leuk vind! Reizen is namelijk mijn grootste passie. Om dus op Reismeisje mijn reisherinneringen en -ervaringen te mogen delen met andere reisfanaten vind ik echt te gek! Je kunt me niet enthousiaster maken dan als ik weer op reis mag gaan. Ik vind dat er geen mooiere manier is om de wereld te leren kennen en te ontdekken. Het geeft je een andere kijk op de wereld en het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Dag in dag uit ben ik dus wel bezig met wegdromen over prachtige plekjes en word ik erg onrustig als er geen reis, vakantie of weekendje weg op de planning staat. Ik ben dus enorm gek op avontuur in welke vorm dan ook. Boot, bus, auto, camper, vlieg of treinreizen ik vind het echt allemaal fantastisch! Naast Reismeisje ben ik dus ook een waar eilandmeisje. Geboren en getogen op het fijne Texel. Wanneer je mij namelijk op een strand zet, waar dan ook, ben ik echt een gelukkig mens. Laat Texel daar nou net mee omringd zijn dus dat kan bijna niet beter. Texel is ook één van Wendy haar favoriete plekken wat ons dus op meerdere fronten met elkaar verbindt Lachen. Naast onze liefde voor het eiland zijn we dus beide reisverslaafd!

Hoe reis je het liefste?

Het allerliefst reis ik met mijn backpack. Als ik die eenmaal op mijn rug draag voel ik me zo energiek, vrij en blij! Je kunt alle kanten op en je spullen zijn altijd binnen handbereik. Qua vervoer kan het me niet gek genoeg. Als ik eenmaal naar een plek toe wil maakt het me niet uit hoe of hoelang het duurt. Ik wil er gewoon graag komen Knipogen.

Lees hier alles over de aanschaf van de perfecte backpack

Stefanie strand

Waar ging je allereerste verre reis heen en hoe kijk je daar op terug?

Naar Bali! Ik was net 19 en ik had mijn Pedagogisch Medewerker diploma zo goed als op zak. Mijn laatste mondeling examen had ik op vrijdag en de volgende dag op zaterdag vertrok het vliegtuig naar Bali. Ik nam het risico om er dus niet te zijn voor eventuele herkansingen en ook mistte ik mijn diploma uitreiking. Maar de wens om te reizen was sterker dan het afwachten van mijn diploma en wat was het een goede keuze! Ik vond Bali fantastisch en de reiskriebels zijn daarna niet meer uit mijn lijf weg gegaan. Bali heeft dus zeker een speciaal plekje in mijn hart. Ondergedompeld worden door de schoonheid van het eiland, de mensen en het óh zo mooie Hindoeïsme. Ik behaalde op Bali ook mijn PADI en was meteen verknocht aan het duiken en de mooie onderwaterwereld. Het was dus een te gekke eerste reiservaring.

Wat zijn je 3 favoriete bestemmingen?

Moeilijk om uit al die mooie bestemmingen te moeten kiezen. Want eerlijk gezegd ben ik niet vaak ergens geweest wat ik echt vond tegen vallen. Maar mijn drie mooiste plekjes zijn dan denk ik:
1. Palawan (Filipijnen). Ik ben gek op eilandjes, witte stranden en een azuurblauwe zee. Filipijnen is hier de ideale bestemming voor, omringd door meer dan 7600 eilandjes kon ik hier mijn geluk dus niet op.
2. De San Blas eilanden. Een 
eilandengroep bestaand uit 378 eilanden, waarvan 49 bewoond door de Kuna Yala indianenstammen. Via een 5 daags bootavontuur ben ik van Panama naar Colombia gevaren en vanaf daar vaar je dus door de San Blas eilanden heen. Echt fantastisch en wat een ervaring! Slapend in hangmatten en het leven van de Kuna indianen van dichtbij mogen bekijken.
3. Sulawesi. met als twee favoriete bestemmingen; Tana Toraja en de Togean eilanden. Tana Toraja vanwege zijn bijzondere volk en zijn interessante rituelen rondom de dood en de Togean eilanden omdat ik nog nooit op een plek was geweest die zo puur is van zichzelf. Ontzettend afgelegen, geen mobiel netwerk of wifi; alleen maar het echte eilandleven. 
 

De webshop voor backpackers

Wat is het meest gekke dat je ooit op reis hebt mee gemaakt?

Over deze vraag moest ik eigenlijk echt even nadenken. Wat misschien eigenlijk wel een goed teken is. Want echt iets heel geks of vervelends heb ik niet echt meegemaakt op reis Lachen. Altijd kwam alles eigenlijk wel weer goed. Maar wat misschien het gekste avontuur is geweest, is de hike naar Cabo San Juan in het nationaal park Tayrona in Colombia. Het park was net weer open, na een grondige reiniging van een maand. 's Ochtends vroeg kwamen wij aan en stonden we een tijdje te wachten in de rij voor een tentje op de camping. Eenmaal een tent te weten bemachtigd, gingen we het park in. Na een tocht van twee uur wandelen kwamen we aan op de camping. Camping? Er was nog helemaal geen camping! Terwijl wij toch echt een tent hier hadden gehuurd... En de mensen deden net of ze ons niet begrepen. We liepen nog maar een uur verder naar het hoogtepunt van het park, namelijk Cabo San Juan. Overrompeld en moe kwamen we aan bij het hoogtepunt van het park en wisten eigenlijk niet welke kant we nu toch op zouden moeten. Ook de schoonheid van de plek kon ik eigenlijk uit irritatie niet echt meer zien. Konden we het nog aan om drie uur terug te hiken in de hitte? Want een slaapplek die hadden we nu niet meer...
Voor onze neus verschenen toen twee prachtige paarden met hun Indianen bazen er op. Zij konden ons wel terug brengen naar het begin van het park. Maar ik ben echt heel bang voor paarden en vond het toch ook wel een beetje zielig. Ik zelf had echter weinig kracht om nog terug te lopen, dus overwon ik mijn angst en maakte mijn zwaarste en engste drie uur durende rit terug ooit. Maar Tayrona? Dat bezit voor mij weinig moois. Terwijl Wendy er onwijs mooie ervaringen over heeft geschreven Knipogen. Zo zie je maar weer. Iedereen ervaart zo een plek op een andere en eigen manier.   
 

Stefanie Mexico

Welke plekken heb je het afgelopen jaar dichterbij huis leren kennen?

Het afgelopen jaar is natuurlijk een gek jaar geweest (en nog steeds). Zelf heb ik de mazzel gehad dat ik in het begin van het jaar nog 3 weken een roadtrip door Mexico mocht maken en daarna nog 2,5 week vakantie kon vieren op Aruba. Wat dus betekende dat ik de afgelopen tijd nog zeer verzadigd was op reisgebied. Het is helaas verder gewoon even niet anders en daarom probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de andere kleine dingen om me heen. Weekendjes Amsterdam om vrienden te bezoeken of meevaren met mijn ouders op hun zalige boot, genietend van de gezellige havenplaatsjes die Nederland rijk is. Plus hoe luxe is het om op Texel te wonen, altijd een beetje het vakantieleven om je heen te mogen hebben. Wel zal ik niet ontkennen dat ik blijf zoeken naar mogelijkheden om wel andere belevingen op te kunnen zoeken naast Nederland. Die drang is er gewoon! Zo ben ik afgelopen juli een weekje met een camper naar de Champagne streek in Frankrijk geweest en ga ik begin oktober een weekje met de auto naar Polen. De laatste twee jaar probeer ik dan ook om meer door Europa te reizen. Want wat is Europa toch ook echt prachtig. Je hoeft helemaal niet per sé ver weg te gaan om fantastische plekken te kunnen bewonderen of te genieten van een andere cultuur. Die proef je naar mijn mening namelijk meteen al als je de grens oversteekt. Geweldig vind ik dat!

Welke bestemmingen staan nog op je wensenlijstje?

Oeh! Dit is een hele lastige want eigenlijk is er geen één plek op deze aardbol waar ik niet graag heen zou willen, mits het veilig is natuurlijk. Naar mijn idee heeft elke plek namelijk wel zo zijn charme en zijn mooie en interessante kanten. Maar als ik dan toch een keus moet maken staan de volgende plekken voor nu hoog op mijn wensenlijstje.
- Molukken
- Madagaskar
- Hawaï

Stefanie stad

Wat zijn jouw 3 ultieme, praktische reistips?

1- Stel je open op. Wees niet bang of te achterdochtig en laat de nieuwe indrukken van de bestemming op je afkomen. Verdiep je vooraf altijd een klein beetje in de cultuur van de desbetreffende bestemming en gedraag je hierna. Zo creëer je naar mijn mening het meeste respect naar de locals en draag je vertrouwen uit. Waardoor je geholpen zult worden, wanneer dat nodig is, en je zult sneller contact maken met de bevolking. Zodat je het land echt kunt leren kennen!
2- Gebruik in je taal altijd non verbale communicatie en let hier vooral op. De uitdrukkingen en houdingen van de andere persoon zeggen namelijk zoveel meer. Naar mijn mening begrijp je elkaar vaak daardoor sneller. Ik heb zelf geen super sterke talenknobbel, maar die mis ik dus ook niet op reis. Gebruik dus gebaren naast Jip en Janneke Engels en de locals zullen je begrijpen!
3- Vraag op reis altijd tips aan locals of aan andere reizigers. Zo kom je namelijk echt achter de mooiste plekjes en heb je vaak de tofste ervaringen!
 
Op reis neem ik wel altijd een reisgids mee en verdiep ik me altijd in een bestemming, maar locals en andere reizigers zijn altijd belangrijk om een bestemming óók bij je te checken. Zo voorkom je namelijk teleurstelling. Ik vergeet bijvoorbeeld nooit meer dat ik naar het mooiste eiland van de Filipijnen moest gaan, volgens de reisgids. Ik raakte echter enorm teleurgesteld bij aankomst, want het bleek een grote krioelende massa toeristen te zijn... Mijn tip is dus: als je geïnteresseerd raakt in een plek, check het altijd even via blogs of ervaringen van anderen.  

Superleuk om Stefanie zo beter te leren kennen Lachen! Wil je meer artikelen lezen van haar hand over de supermooie reizen die ze heeft gemaakt? Bekijk dan één van onderstaande artikelen:

- Roadtrip door Yucatán in Mexico

- Stedentrip naar Valencia

- Waarom Aruba een droombestemming is

- Reistips voor Nusa Penida bij Bali

- Roadtrip door Kroatië

#reizen #backpacken

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.