Hosteltip in Kigali

Reismeisje 13 juli 2014

20140711_151723

Bij de hoofdstad van Rwanda denk je waarschijnlijk niet meteen aan een fijne vakantiestad ;-) . Logisch ook wel, want, hoewel Kigali in niets lijkt op zusjes Nairobi en Kampala, blijft het toch wel een typisch Afrikaanse stad. Toen ik op weg ging naar Kigali waren mijn verwachtingen dan ook 0 eerlijk gezegd, maar ik moet zeggen dat de stad me positief heeft verrast! Kigali is een heel uitgestrekte en behoorlijk schone stad, gelegen over verschillende heuvels. Daardoor heb je niet het gevoel dat je in een Oost Afrikaanse stad van ongeveer 1 miljoen inwoners bent. Of in elk geval bijna niet ;-) . Wat daar ook bij hielp, was het superleuke hostel waar wij verbleven. Midden in de stad, met uitzicht over de rest van de city en de mogelijkheid om je tentje op te zetten. Perfect!

Discover Rwanda Youth Hostel.

Rwanda en zeker Kigali zijn best prijzig. Helemaal als je uit Oeganda komt gereisd :-? . Discover Rwanda Youth Hostel biedt echter ok prijzen met veel service en een echt backpackers sfeertje. Er zijn verschillende opties; van een dorm tot een double en dus kamperen als je je eigen tentje mee hebt. Dat laatste hebben wij gedaan en dan betaal je $7 per persoon inclusief een prima ontbijt. Top! Een double kost je $60 inclusief ontbijt. Dat is dan wel weer wat prijziger... Verder is het hostel van alle typische backpackers gemakken voorzien: klein restaurantje, veel informatie over Kigali en omgeving, fijne lounge banken waar je een boekje kunt lezen en razendsnel wifi. Ook fijn :-) . Kortom, echt een aanrader als je eens op zoek bent naar een fijne accommodatie in Kigali!

20140712_070021

Extra tip: regel je invitation letter ook meteen via dit hostel. Die heb je nodig om een visum te krijgen voor Rwanda. Bij dit hostel weten ze precies wat je nodig hebt en regelen ze dit kostenloos voor je. Handig!

Ik ben benieuwd of jij wel eens naar Rwanda op vakantie zou willen? Spreekt het je aan of juist helemaal niet?

@Afrika @Rwanda #Rwanda #hostel #accommodatie #kigali

2 reacties

 • Sarah

  14 juli 2014 om 12:27

  ook toevallig: ik boekte vorige week een kamer in die hostel! Zij hebben inderdaad ook ons de "invitation letter" gestuurd. Blij te lezen dat het een meevaller is!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   19 juli 2014 om 07:15

   Echt?! Dat is inderdaad heel toevallig haha! Echt een leuk ding!

 • Reismeisje | 3 dagen reizen in Rwanda | Reismeisje

  18 september 2014 om 11:31

  […] leuke manier om veel van de stad te zien. Qua accommodatie heb ik een te gekke tip voor je! Het Discover Rwanda Youth Hostel . Kigali is verre van goedkoop en dit is een superleuke budgetoptie. Je hebt er dorms, privé […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.