Een spannend, nieuw avontuur in India

Reismeisje 30 mei 2018

India

Terwijl ik dit artikel schrijf, gaat mijn hartslag omhoog. Pulk ik aan mijn nagels. Staar ik uit het raam. En overweeg ik 10x om dit artikel níet te schrijven. En toch doe ik 't. Bewegen mijn vingers over het toetsenbord alsof ze al lang weten wat ik wil zeggen. Het gaat over een droom die ik heb. Eigenlijk al jaren. Bij vlagen popt die droom op. Speelt 't een aantal dagen door mijn hoofd. Tot het weer ondergesneeuwd raakt in het dagdagelijkse. En weer tot enkel een droom verwordt. De afgelopen maanden is daar verandering in gekomen. De droom is bijna constant bij me. Begint écht te worden. 'Mag ik? Zal ik?'. Zonder angsten voor wat er wel of niet gaat zijn. Alleen maar kriebels voel ik er bij. Van blijdschap en zin. Zin om die droom werkelijkheid te laten worden. 

Die droom heeft alles te maken met waar ik eerder over schreef. Een oude, nieuwe liefde ontdekken. Ashtanga yoga; een dynamische vorm van yoga waarbij je altijd dezelfde serie asana's (houdingen) volgt. Op je ademhaling. 5 kwartier lang. Ik kwam er zo'n 10 jaar geleden voor het eerst mee in aanraking. Puur toevallig. Het leek me een fijne, ándere manier van bewegen. Goed voor een bezig bijtje als ik ben Knipogen. Zonder al dat navel gestaar, want dat is niet helemaal mijn ding. Vanaf de allereerste les was ik verkocht! Ik volgde een aantal jaren les. Leerde steeds meer over mijn lijf. Over de filosofie achter ashtanga yoga. De raakvlakken met het Indiase Ayurveda. De holistische visie op een lichaam. Het sprak me aan. Raakte wel iets bij me. Toen ik verhuisde naar een andere stad, volgde ik een aantal jaren geen les meer. Ashtanga is niet overal te vinden. Ik probeerde wat andere vormen van yoga, maar dat was het niet. Ik deed self practice, maar bij vlagen. Tot dit jaar. Zelfde stad, nieuwe yogaschool. Mét ashtanga lessen. En nog leuke ook! Het maakte weer iets in me wakker. Die droom. De droom om een ashtanga docenten opleiding te gaan volgen ♥. Dus. Dat. De afgelopen tijd heb ik me er in verdiept. Bekeken wat er op dat vlak te doen is. In Nederland en daarbuiten. Ashtanga komt van origine uit India. Hoe gaaf is het om daar een docenten opleiding te volgen? De bakermat. Ik heb mijn oog laten vallen op een intensieve crash course. 3 volle weken opleiding. De asana's van voor tot achter leren, de ayurvedische principes achter Ashtanga leren begrijpen, de grondbeginselen van een boeddhistische kijk. Alles. Het lijkt me veel. Heel veel. Maar ook boeiend. Verrijkend. Interessant. En simpelweg leuk! 

Ik kan nog niet voor de volle 100% zeggen dat ik er voor ga. Dat vind ik nog te spannend ergens. Het heeft wat tijd nodig nog. Maar ergens begint die droom verdomd reëel te worden ♥. I'll keep you posted!

@Azië @India #India #Azie #persoonlijk #yoga

5 reacties

 • Moniek

  30 mei 2018 om 08:47

  Hoi, wat super dat je een droom gaat volgen! Ik heb afgelopen januari een teacher training gebaseerd op Ashtanga yoga gedaan. Niet in India, daar kon ik te weinig goede recensies over vinden dat ik het te spannend vond om daar iets uit te zoeken. Ik heb de training in Nicaragua gevolgd, in een surfcamp aan de Pacifische kust in het noorden van het land. Een hele andere omgeving dan India, maar zo fijn! De docent heeft zelf haar opleiding ook bij een Ashtanga school in Goa India gedaan en is daar nogsteeds actief. Misschien heb je de keuze al gemaakt, maar dit is echt een aanrader. Zowel in Nicaragua als in Goa India.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Moniek

   30 mei 2018 om 09:58

   Dank Moniek! Ik heb mijn keus zeker nog niet gemaakt, dus dank voor je reactie :-).

   • Moniek Reismeisjenl

    30 mei 2018 om 10:03

    Julia Gavin heet de docent, via Google kom je wel op haar website. De school in Goa heet Kranti. Kun je even neuzen.

    Maar ik zou als ik jou was dit avontuur zeker aangaan! Waar dan ook

    • Reismeisjenl Moniek

     30 mei 2018 om 15:07

     Dank Moniek, superlief!

 • Michel

  30 mei 2018 om 11:29

  Leuk hoor! Veel plezier!! Wie weet schuilt er nog wel een yoga-lerares in je of is dat niet je ambitie? Bij een dergelijke intensieve cursus zal bloggen wel wat lastiger worden, dus ik houd maar rekening met 3 weken zonder al te veel reismeisje ;-)
  Hoe dan ook: geniet er van!!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   30 mei 2018 om 15:09

   Dank Michel ♥. Tja, wie zal het zeggen? Voor nu is dat niet per sé mijn doel. Ik ben vooral geïnteresseerd in de filosofie er achter en heb er zelf zo veel lol in. En de rest zien we wel. Ik zal zeker bloggen over hoe ik er mee verder ga!

 • Marieke

  30 mei 2018 om 17:34

  Wauw. Als stille lezer moet ik nu toch even reageren: DOEN!
  Laat je niet tegenhouden door twijfels, maar volg je hart ♡

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marieke

   30 mei 2018 om 18:54

   Wat een leuke reactie Marieke, thanks! En dank voor het volgen.

   • Frieke Reismeisjenl

    30 mei 2018 om 19:48

    Klinkt heel leuk! Lijkt mij ook een unieke ervaring om dat te kunnen doen. En als je er al zo lang van droomt, zou ik zeggen: gewoon doen!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 mei 2018 om 22:11

  Jaaa super leuk als je hier voor zou gaan! Als het goed voelt, zou ik het gewoon doen! Het lijkt me een hele bijzondere ervaring om dit in India te doen! :-)

  Beantwoorden

 • Mariska

  30 mei 2018 om 23:07

  Mooi, doen! Wat heb je te verliezen? 3 weken van je tijd. Keep us posted!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Mariska

   31 mei 2018 om 07:26

   Haha, dat klopt inderdaad. Ga ik zeker doen!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.