Een roadtrip door Portugal; toen en nu

Reismeisje 03 mei 2019

Portugal3

2 jaar geleden bezocht ik Portugal voor het eerst. De Algarve. In het Zuiden. Ik reed er rond in een klein autootje en ontdekte de kust en het binnenland. Ik zat toen midden in die moeilijke tijd. De tijd waarin mijn leven op zijn kop stond. Ik verloor veel en nam afscheid van van alles. Van mensen ook. Bewust en deels overkwam het me. Ik weet nog goed dat ik een ontzettende behoefte had om er even tussenuit te gaan. Even afstand te nemen van alles thuis. Ik koos voor een kleine B&B gerund door de Nederlanders Theo en Michelle. O Tartufo. Dat bleek een schot in de roos. Het was de perfecte uitvalsbasis voor een eerste, authentieke kennismaking met het Zuiden van Portugal. Een warm bad. Ik had er een heerlijke tijd en kwam even helemaal tot mezelf. Juist omdat ik er in een voor mij heftige periode ben geweest, heeft de Algarve daardoor een speciaal plekje in mijn hart gekregen. En wist ik toen al: hier ga ik terug komen ♥.

Een nieuwe roadtrip door de Algarve

Dat moment is aangebroken. Of bijna. Over 2 weken vlieg ik er met Maurice naar toe. Op Faro. Daar pikken we ons autootje voor de komende 10 dagen op. De eerste dagen zullen we wederom bij Theo en Michelle verblijven. Ik heb het er toen zó fijn gehad! Hun B&B O Tartufo ligt in het minder toeristische Oosten van de Algarve. Dicht bij het kustplaatsje Fuseta. Ik kijk er ontzettend naar uit. Halverwege rijden we dan zo'n 1.5 uur richting het Westen en verblijven we daar nog een klein weekje. Om ook het Westen van de Algarve wat meer te verkennen. Én een vriend van Maurice te bezoeken, want hij woont daar al heel wat jaren. Wat meer richting het Noorden, waar hij dagelijks op zijn surfplank staat. Dat kan aan de Westkust van Portugal perfect! Ik denk dat wij ook nog wel een dag zullen gaan surfen Knipogen. Kortom, er komt een ontzettend leuk reisje aan ♥. Zon, gezellige stadjes, heerlijk eten, wandelen. Zálig. En ik ga er ook mijn verjaardag vieren, dus dat is extra leuk. Om nieuwe herinneringen te maken in een regio die voor mij altijd bijzonder zal blijven.

Heb je nog leuke tips voor ons? Fijne restaurantjes, plekken die we moeten bezoeken, wat dan ook? Laat het zeker even weten in een comment op dit artikel!

@Europa @Portugal #portugal #europa #algarve #roadtrip #reisroute

2 reacties

 • Suzanne

  03 mei 2019 om 09:57

  Veel plezier! In Faro zeker bij Epicur wijnbar heerlijke wijnen proeven en de bijbehorende kaasplankjes. Echt een aanrader, super vriendelijke eigenaar die zelf de wijnen van de boerderijen gaat halen en sinds een jaartje een barretje heeft.

  Beantwoorden

 • Jorien Slager

  03 mei 2019 om 19:19

  Aaaah de Algarve! Zo fijn! Ik ben er een tijd terug ook geweest en vond dit hele leuke plekken: https://www.trvlmagazine.nl/blog/doen-in-de-algarve-dolfijnen-spotten-en-meer

  Heel veel plezier alvast!!

  Groetjes,
  Jorien

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.