Duiken in Egypte: waarom, tips en kosten

Reismeisje 03 januari 2019

Duiken Egypte

Geschreven door Stefanie de Wit

Duiken is één van mijn grootste hobby’s. In mijn reizen probeer ik dan ook altijd om de beste duikspots op te zoeken. Duiken heeft voor mij gewoon iets speciaals. Waarom? Er is geen enkele plek op de wereld waar je je zo vrij kunt voelen. Waar je alles even kunt loslaten. Waar je de controle over je lichamelijke functies een beetje uit handen moet geven. Vertrouwen moet op apparatuur. Maar waar je ook júist de controle over jezelf moet weten te behouden. Mentaal. Duiken is uiteindelijk geen kinderspel en kan absoluut tricky zijn. En dan het onderwaterleven. Wat kan dat toch prachtig mooi zijn! Het is juist die combinatie wat duiken voor mij zo te gek maakt. Vandaag neem ik je daarom mee naar een duikbestemming die ik recent ontdekte. Aan de Rode Zee. Een zee grenzend aan de prachtige kust van Egypte. D-reizen en FTI reizen namen mij namelijk mee naar El Gouna in Egypte. Zoals jullie in mijn vorige blogs konden lezen is El Gouna een vakantiebestemming die me erg heeft verrast. Een bestemming waar ik als reisfanaat niet zo één, twee, drie aan zou hebben gedacht. Maar waar ik in mijn duikerswereldje wel al meerdere keren over werd getipt vanwege het mooie onderwaterleven. En dat bleek te kloppen Knipogen.

Duiken visjes

Duiken in Egypte

De onderwaterwereld van Egypte staat bekend om zijn kleurrijke onderwaterleven en prachtige koraalriffen. Voor de kust van El Gouna is het duiken zelf niet heel bijzonder. Daarom zul je dus altijd eerst met een boot de zee op gaan. Geen straf kan ik je vertellen, want de duikboten van de 9 gecertificeerde duikcentra ’s van El Gouna zijn van alle gemakken voorzien. Geen boten maar eerder jachten. Met een heerlijk achterdek waar je supergoed kunt relaxen. Cinderella diving center nam ons mee op duiktrip en bezorgde ons een heerlijke dag. Enthousiaste en gepassioneerde mensen die hun werk heel serieus nemen. De duikmasters waren strikt en zeer professioneel. Superfijn, je voelt je namelijk meteen onwijs veilig. Bij duiken niet onbelangrijk. 

Duiken boot

Op de duikboot zelf wordt elke dag besloten welke duikspots voor die dag het beste zullen zijn. Aangeven vooraf wat je interesse zijn kan dus, maar de stroming en weersomstandigheden zullen altijd de doorslag geven. De duikmasters wilden ons daarom graag meenemen naar twee mooie koraalriffen die voor de kust van Hurghada liggen. Genaamd Shabruhr Umm Gamaar en Umm Gamaar. Zelf wilde ik heel graag dolfijnen zien. Iets waar Egypte bekend om staat; het gemakkelijk spotten van deze bijzondere zoogdieren. Vrij en ongedwongen in de zee.  Helaas bleek deze dag geen goede dag om dolfijnen onder water te kunnen spotten. Jammer, maar ik kwam evengoed heel enthousiast boven van mijn rif duiken Lachen. We spotten lionfish, steenvissen, roggen, groupers morenen. Helaas lieten de scholen barracuda's en schildpadden zich niet zien. Ik keek mijn ogen uit door het goede zicht en de vele kleurrijke visjes. Prachtig! Ik zou erg graag nog eens terug willen en wat meer tijd hebben om verschillende duiken te maken. Er valt zó veel te zien!

Duiken Egypte rif

Kosten en duikbrevet in Egypte

Aan het duiken zit natuurlijk altijd een kostenplaatje, maar het duiken in Egypte is goed te betalen. Je betaalt namelijk zo’n 35 euro per duik inclusief drinken en alle benodigde uitrusting. Wanneer je kiest voor twee duiken is dat dus 70 euro en wordt er ook nog eens een heerlijke lunch verzorgd. Je vertrekt ‘s ochtends rond een uur of 9:00 en met zonsondergang (16:30 uur) kom je weer terug in de haven van El Gouna. Het behalen van het duikcertificaat om zelf te mogen duiken kost zo’n 450 euro en duurt 4 dagen. Na deze cursus ben je dan in het bezit van je Open Water. Allemaal prima prijzen. Mijn Open Water certificaat behaalde ik zelf op Bali maar na mijn duikervaring in Egypte, vind ik de Rode Zee zeker een goed alternatief om je Open Water te behalen! De zee is rustig en veilig en het duiken is zeer professioneel en goed geregeld. Droom jij er dus van om je duikbrevet te halen? Dan kan ik je zeker aanraden om je Open Water te behalen rondom El Gouna, Egypte. 

Het duiken in de Rode Zee bij Egypte is dus zeker een aanrader. Je bent er in een paar uurtjes vliegen, de visibiliteit is erg goed, het koraal mooi en je kunt er verschillende vissen en dieren spotten. Ik ga zeker nog eens terug! Houd jij ook van duiken? Wat is jouw favoriete duikspot?

@Midden-Oosten #egypte #el gouna #duiken #reistips #reizen #midden-oosten

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.