De meest romantische plek op wereldreis

Reismeisje 07 augustus 2016

Tijdens onze wereldreis hebben we heel wat mooie plekken bezocht. Avontuurlijke, ruige, authentieke en onvergetelijke plekken. Romantische plekken soms ook, maar met name in Zuid-Amerika waren die toch wat verder te zoeken. Nu zijn Gerben en ik niet zo van het al te zoete, maar bij Frans Polynesië hadden we toch wel een behoorlijk roze beeld Tong uitsteken. Azuurblauw water, verlaten strandjes en uitzicht op een prachtige zonsondergang vanaf je eigen over the water bungalow. Dat werk. Er was alleen één probleem; we hadden niet bedacht dat we de resten van een cycloon mee zouden gaan pakken…Weg zonsondergang, blauwe luchten en kabbelend water. Uiteindelijk hebben we zelfs die ene nacht die we in een megaromantische accommodatie op Bora Bora hadden geboekt geannuleerd. Later kregen we gelukkig nog een herkansing. En ik kan je zeggen: het-was-fantastisch!! Onze, licht verlate, honeymoon bestemming. Tijdens ons verblijf op Samoa hebben we echt de meest romantische plek tot nu toe ontdekt. Vandaag neem ik je mee in een fotoverslag.

Samoa Coconut 1

We kwamen op Samoa aan vanaf Auckland. Vanaf het vliegveld was het ongeveer 45 minuutjes rijden naar ons verblijf voor de komende dagen: Coconuts Beach Club. Coconuts ligt aan de Zuidkust en is helemaal omringd door tropisch groen. De aankomst alleen al is zálig toch?!

Samoa Coconut 2

En kijk ons huisje nou! Wat een plaatje hè? Het is weliswaar geen over the water bungalow, maar geloof me; voor het geld waarmee we op Bora Bora één nachtje in zo’n romantisch ding konden overnachten, zijn we hier mooi 3 nachtjes gebleven Lachen. En minstens zo mooi!

Samoa Coconut 3

Do I need to say more?! Wat een verwennerij!

Samoa Coconut 4

Hop! Tijd voor een drankje. Bij de poolbar wel te verstaan Lachen. Je kunt letterlijk vanuit het zwembad zo aanschuiven aan de bar.

Samoa Coconut 5

Die zonsondergangen >3. Je kunt helaas geen enorme strandwandelingen maken aan deze kant van Samoa, omdat de zwarte lavarotsen op grote delen tot aan het water komen. Maar vanaf het resort heb je serieus de mooiste zonsondergangen en uitzichten ever! Romantischer wordt het niet toch?

Coconuts wijn

Of misschien toch Knipogen. Wijn = fijn.

Samoa Coconuts 7

Kijk die sterren nou! Elke avond was het gewoon raak. Je kunt zelfs de Melkweg op heldere avonden supergoed zien. En hier zie je ook meteen in de verte de 6 over the water bungalows die Coconuts ook heeft. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik onze ‘fale’, zoals ze het in het Samoaans noemen, de max vond. Goedkoper, stiller en net zo mooi.

Uiteindelijk hebben we tijdens de dagen die we bij Coconuts waren weinig gedaan. We hebben een lokale kerkdienst bij gewoond op zondagochtend (wat echt een feestje was!) en verder vooral veel gezwommen, gesnorkeld en met een kayak gevaren. Het was hier gewoon tè mooi om er niet maximaal van te genieten. Natuurlijk hebben we daarna Samoa nog goed verkend, maar daarover later meer. Vertel, wat is de meest romantische plek waar jij ooit geweest bent?

@Samoa @Oceanië #reizen #wereldreis #samoa #RTW

2 reacties

 • Daantje

  07 augustus 2016 om 11:28

  Tot op heden met de verre reizen nog niet zo'n plek meegemaakt. Zaten altijd wat meer basic. Al was in Madagascar huisje op het strand toch ook wel bijzonder. Dat werd alleen snel verstoord omdat iedereen daar vanuit de huisjes beroofd was van geld. Maar ik geloof dat we dit jaar zo'n plekje wel gaan krijgen. In Sumatra gaan we naar PulauWeh...eilandje met beach bungalow en ook schijnbaar zulke zondondergangen. Wit bountystrand en palmbomen...we gaan het beleven!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Daantje

   07 augustus 2016 om 13:29

   Dat klinkt heerlijk Daantje :-). Fijn!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  07 augustus 2016 om 19:42

  Ha uhm, romantisch.. Het wildernis hotel Yala Cinnamon Wild in Kirinda, Sri Lanka kan misschien zo bestempeld worden, maar dat was het dan ook :) Die foto van de sterrenhemel is echt prachtig trouwens!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   08 augustus 2016 om 14:13

   ;-) Echt romantische plekken kosten over het algemeen (helaas) ook wel wat...Wij komen ze backpackend ook weinig tegen.Thanks!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.