De goedkoopste vliegtickets

Reismeisje 12 januari 2014

Goedkope vliegtickets

Laatst schreef ik al een blog over hoe je kosten kunt besparen op reis. Door op je accommodaties te letten en regelmatig voor een simpel eetstalletje te kiezen, kom je een heel eind. Maar wat te denken van vliegtickets?! Zeker in Zuid-Amerika en Afrika kunnen sommige bestemmingen een rib uit je lijf lijken om er überhaupt te komen. Lijken ja :-), want er zijn wel wat manieren om toch aan een goedkoper vliegticket te komen! Hier wat tips die ik regelmatig gebruik als er weer een nieuw reisje op de planning staat.

Niet meteen boeken.
Misschien wel de belangrijkste; heb geduld. Boek niet meteen het eerste beste ticket dat voorbij komt en er wel ok uit ziet. Misschien heb je wel eens gehoord dat aanbieders van vliegtickets de prijzen nogal laten fluctueren afhankelijk van bijvoorbeeld dag en tijdstip. Dat klopt dus ook echt! Als ik een nieuwe reis in gedachten heb, ga ik eerst een week of 2 op een aantal websites bij houden wat de prijzen doen. Je ziet dan vanzelf een soort patroon ontstaan. Soms scheelt ’t maar een paar tientjes, maar soms ook serieus honderden euro’s. Het loont echt even geduld te hebben!

Kies voor een ander vliegveld.
Nederland is natuurlijk klein. Voordeel daarvan is dat er naast Schiphol behoorlijk wat andere vliegvelden zijn die je kunt kiezen. Hangt natuurlijk wel een beetje af van waar je woont :-), maar ik vlieg bijvoorbeeld bijna altijd vanuit Duitsland. Sowieso goedkoper omdat ze daar niet zo’n belachelijk hoge luchthavenbelasting hebben en de vliegvelden zijn vaak ook iets relaxter vind ik. Soms is ’t zelfs de moeite om een ticket vanuit België te boeken, waarbij je over Schiphol gaat. Snap je ’t nog :-)? Je boekt een vliegticket vanaf bijvoorbeeld Brussel, daar moet je dan de trein pakken naar Schiphol en vanaf daar vlieg je dan. Je moet ’t er voor over hebben inderdaad, maar mij heeft ’t echt wel eens €250 gescheeld. Toch snel verdiend!

Er is meer dan KLM of Emirates.
Laat je niet zo snel afschrikken door een vliegmaatschappij die je niet kent of een vage naam heeft. Zeker als die vlucht vertrekt vanaf Schiphol. Daar mogen inmiddels echt geen slechte vliegmaatschappijen meer landen, dus je kunt er wel op vertrouwen dat ’t geen supershabby vliegtuig zal zijn. Tijdens mijn laatste reisje naar Israël hebben we bijvoorbeeld gevlogen met Air Serbia inclusief veel beenruimte en een menu-kaartje :-)! En voor nog geen 200 euro retour! Dikke prima!

Rond shoppen.
Er zijn inmiddels zo veel verschillende websites die vliegtickets met elkaar vergelijken, dat je soms door de bomen ’t bos niet meer ziet. Voordeel is wel dat je meerdere websites kunt checken en er vaak ook prijsverschil tussen zit! Mijn favoriete vliegticket websites om rond te shoppen zijn Cheaptickets.nl, Tix en Vliegwinkel.nl. Het ligt een beetje aan de bestemming natuurlijk, maar ik zou zeker deze 3 vergelijkingssites in de gaten houden als je op zoek bent naar een betaalbaar vliegticket.

 

Hopelijk heb je er iets aan! Extra tips zijn welkom :-)!

 

 

#reizen #backpacken #budget #reistips #vliegtickets #kosten

4 reacties

 • Bea

  12 januari 2014 om 12:18

  Wat soms ook een goed idee is, is om 'open jaw' te vliegen. Bijvoorbeeld vanaf Amsterdam heen en op Dusseldorf terug. Met maatschappijen als Emirates en Etihad scheelt dat iig voor Azie een hoop.

  En mijn grote vriend: de ticketspy-app is ook altijd goed om in de gaten te houden voor goedkope vliegtickets.

  Binnen Azie goedkoop vliegen? Airasia.com :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bea

   12 januari 2014 om 13:30

   Die eerste tip is idd ook een goede aanvulling, thanks! En Air Asia: I love it :-)!

  • Mandy Bea

   12 januari 2014 om 16:58

   Die app, kende ik nog niet. Ik ga het zo gelijk opzoeken!

   Wij hebben wel eens een ticket om 6u 's ochtends geboekt, scheelde iets van 150 euro. En ik ben ook eens van Parijs naar Dusseldorf gevlogen via Amsterdam, we zijn alleen in Amsterdam uitgestapt en hebben daar de trein naar huis gepakt. De ticket Parijs- Dusseldorf via Amsterdam was goedkoper dan Parijs - Amsterdam. Heel raar.

 • Marcella

  17 januari 2014 om 18:01

  Goeie tips! Ook wij zochten lang voor onze vlucht naar Nieuw Zeeland, we maakten er een heuse studie van ;-) Wij vliegen ook vanaf Duitsland. Beter aansluiting en het parkeren van de auto is er ook flink goedkoper. Prima deal dus!

  Beantwoorden

 • Nieuw reisje in de planning! | Reismeisje

  25 januari 2014 om 08:26

  […] en hoelang? We zijn druk bezig om de tickets in de gaten te houden om een zo goedkoop mogelijke vlucht te boeken, maar het zal ergens eind juni, begin juli worden. Dat schijnt een mooie tijd te zijn, […]

  Beantwoorden

 • Nathaniël | secretflightclub.nl

  10 december 2018 om 14:51

  Leuke tips! Zoals je eigenlijk al aangeeft: flexibiliteit is het sleutelwoord. Des te meer factoren waarop je flexibel kunt zijn, des te groter de kans dat je een goedkoop ticket kunt scoren.

  Denk hierbij aan factoren zoals 1) waar vandaan/naartoe kan ik vertrekken (meer opties = meer kans op goedkoop ticket), 2) wanneer kan ik vertrekken (vb. hoog/midden/laagseizoen) en 3) waarmee vertrek ik (vb. premium/budgetmaatschappij maar ook met of zonder ruimbagage).

  Een voorbeeld van hoe je flexibiliteit kunt toepassen is om zo goedkoop mogelijk de oversteek naar een ander continent proberen te maken. Zeker binnen Europa en Azië kun je voor een prikkie tussen landen reizen. Wil je bijvoorbeeld naar Maleisië maar zijn tickets €700? Kijk of er bijvoorbeeld een deal is naar Bangkok, Thailand (€300-€400 is niet ongewoon) en vlieg vanaf Bangkok voor een paar tientjes naar Maleisië. Zo kun je eenvoudig besparen en zelfs 2 bestemmingen in 1 reis aandoen als je dat wilt.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.